Grand Theft Auto 5 Thread Pt. 4

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by WhiteLightning, Jul 27, 2015.

  1. KissSh0t

    KissSh0t Ancient Guru

    Messages:
    8,894
    Likes Received:
    2,814
    GPU:
    ASUS RX 470 Strix
    Is there any way of changing the default cars that each character uses in singleplayer?
     
  2. rogue221979

    rogue221979 Master Guru

    Messages:
    643
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Gigabyte 3090 GTX
    Not sure if this is the proper forum category to ask, apologies to the mods if it is.

    A friend of mine is having a strange issue with GTA 5 for PC on Steam. After about 70 hours of play time her GTA 5 simply won't load anymore it keeps coming back with a white box error that reads."ERR_NO_LAUNCHER "Please run Grand Theft Auto V using PlayGTAV.exe"

    We have done the verify integrity check which passed, uninstalled the game, cleared out the rockstar folder in the document folder, Reinstalled the Nvidia drivers, Disabled the antivirus. The only thing I did do was look for any hidden GTA 5 files that might be lurking about. She tried something that involved closing out the nvidia control panel and then launching it again after the game starts to load? GTA 5 loaded up fine, but then that stopped working. Not quite sure on where she got this idea as I'm at work and didn't have time to research it.

    She hasn't done anything to the PC other than use the latest windows 10 update. Her PC was built on a budget but it works fine for 1080p. Runs a Ryzen AMD 2400G with a Nvidia 1060, 16 GB of ram. Can't remember the board but I can find out.

    Again the game worked then all of sudden she stared getting that error. I've searched the web but I keep coming back with links about cracked versions of GTA 5. She has the full retail version from steam. My son also has GTA 5 on steam as well as a few others who play fine, I also have GTA 5 but I have the orginal Disk copy.
    We just can't pinpoint the cause of why it all of a sudden started throwing this error. If anyone has experienced this with GTA 5 if you would chime in on what it might be, or maybe some other things I can try.

    All other games work and play fine. Battlefield 5, the forest, Rainbow 6, etc all work as intended so I don't think its a hardware issue.

    Anyways, if anyone knows of this error I'd appreciate some insight.
     
  3. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    4,162
    Likes Received:
    588
    GPU:
    MSI Gaming 970
  4. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    10,313
    Likes Received:
    3,705
    GPU:
    GTX 1080ti
    Last edited: Aug 17, 2019
    rogue221979 likes this.

  5. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,657
    Likes Received:
    648
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Just fired this up on my new rig, maxed it out, and its bloody flying :eek: :D

    Ive got the Grass Maxed, the Nvidia TXAA thing On, the Nvidia PCSS Shadows On, the lot. :p

    Was surprised that after the Social Club installed, i didn't have to re-sign in, given im on a new rig, it just signed me straight in as normal, and loaded.
     
    AsiJu and SerotoNiN like this.
  6. rogue221979

    rogue221979 Master Guru

    Messages:
    643
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Gigabyte 3090 GTX
    First, let me apologize for completely forgetting about the GTA 5 thread here. I knew there is a thread for just about every PC game we got and I gripe when people make a thread for something already available.

    Secondly, thank you guys so much. Astyanax it was RTSS. I would have never had guess it would be something as simple as that, its unbelievable.

    We cleared the cache in RTSS, we closed and reloaded the game twice and it worked each time both story mode and online.

    This is why I'm a member of this legendary forum, problems get solved here.

    Thanks again!
     
  7. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    10,313
    Likes Received:
    3,705
    GPU:
    GTX 1080ti
    Don't make the grass or particles out, these are cpu greedy settings and will see you drop to 40's fps wise during intense explosion or grass driving.
     
    signex likes this.
  8. BuildeR2

    BuildeR2 Ancient Guru

    Messages:
    2,903
    Likes Received:
    150
    GPU:
    MSI 2080 Ti GX Trio
    Completely maxed out, as in all of the advanced settings distance scaling options? In helping build a rig with a 9700k @5.0GHz and 1080Ti@~2050MHz +500Mem, he was still not able to max out this game and maintain 60FPS. Granted it was at 4k, but no AA. We had to take the advanced sliders to 5/10 and turn grass down to high, and he stays above 60FPS the vast majority of the time.

    Don't get me wrong, I love hearing stories about people enjoying new hardware! I'm just wondering if a 3700x and 2070Super can truly max this game out. I'm waiting for the 7nm top end Navi or 3080Ti to expect a fully maxed 4k+AA@60FPS and above.
     
  9. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,657
    Likes Received:
    648
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Well i didn't have all the FXAA etc.... as high as they could go, just stuck to 2x, and yeah, had the Distance Scaling right up, not sure how fast it was running, but it was fine, the G-Sync could have been helping as well i suppose.

    It was definitely running faster than what my Vega 64 ran it though, and was only using Grass on High on there, as maxed it would choke, and even then, it still dropped to lows of around 47, but its known to run terrible on AMD cards, compared to Nvidias.
     
    BuildeR2 likes this.
  10. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,173
    Likes Received:
    1,921
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    They added Casino, nice touch.

    I also bought a penthouse for 5mill above casino while I was at it :D

    Ok it' 1billion, not 10.. I was in 900mil before few months ago after I got my account back.
    https://i.**********/K3XHR47M/20190928220502-1.jpg

    Still not bad, not sure did hacker loaded me this much or Rockstar because I got hacked.. anyways all is good :)
     

  11. DocStrangelove

    DocStrangelove Ancient Guru

    Messages:
    1,924
    Likes Received:
    457
    GPU:
    MSI RTX2080 Super
    I noticed the MSAA in GTA V doesnt work anymore which is prob because of the new NVidia drivers.

    Turns out you have to turn on MFAA in the Nvidia options. So when you set MSAAx4 ingame the option turns it into MFAAx4 which looks the same but offers higher FPS.

    Looks great. :) i dont play much anymore since GTAO offers nothing really special for coop & story kinda guys like me.
     
  12. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    10,313
    Likes Received:
    3,705
    GPU:
    GTX 1080ti
    MSAA working fine in GTAV, only msaa bug recently was an issue in the 430 drivers where smearing would occur due to a bug.

    No you don't, and no you shouldn't, MFAA effectively disables nvidia's mutithreaded DX11 support and drops performance a fair bit.

    your "understanding" of what it does is incorrect.
    MFAA at 2x offers "visibly" 4x antialiasing at the performance of 2xAA.
    MFAA at 4x offers 8x AA at the performance of 4x.

    https://www.guru3d.com/articles-pages/mfaa-multi-frame-sample-aa-guide-review,3.html

    Anandtec:
     
    Last edited: Sep 29, 2019
    Kolt likes this.
  13. Kolt

    Kolt Ancient Guru

    Messages:
    1,650
    Likes Received:
    506
    GPU:
    RTX 2080 OC
    Wow, I had no idea.. Googled it a bit further and it does seem to be the case according to a few different sources. Good to know for the games still using MSAA..
     
  14. norton

    norton Master Guru

    Messages:
    211
    Likes Received:
    53
    GPU:
    GTX970 G1 Gaming
    anyone faces game crashes a lot lately? i can't play online more than 20 min and then crash
     
  15. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    10,313
    Likes Received:
    3,705
    GPU:
    GTX 1080ti
    This was initially reported as a 436.30 bug, however it looks like a good portion of the affected users are experiencing a bug in GTA itself as using some command tricks to force offline play resolves the issue.

    So there may be 2 differnt issues at hand.

    1. 436.30 crashing to c0000005 on some machines
    2. GTA crashing on olderr drivers that were known to be good before the Rockstar launcher update.

    Nvidia has contacted Rockstar about the situation, @ManuelG may have an update on the matter?
     
    norton likes this.

  16. norton

    norton Master Guru

    Messages:
    211
    Likes Received:
    53
    GPU:
    GTX970 G1 Gaming
    the crashes has nothing to do with the drivers i know friends with amd gpus also have crashes ,this happed after the second drip feed of the casino update , myself the crashes happens with all old ,new and vulkan drivers
     
  17. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    10,313
    Likes Received:
    3,705
    GPU:
    GTX 1080ti
    There is driver involvement somewhere, as some users have resolved crashes by installing studio drivers.
     
  18. Dragam1337

    Dragam1337 Ancient Guru

    Messages:
    2,519
    Likes Received:
    1,412
    GPU:
    Rtx 3090 Strix OC
    Cheating much?
     
  19. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,173
    Likes Received:
    1,921
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    ^
    Check 1page back,

    after I got my account back it was loaded with cash. And I've read Rockstar may have done it too as a sorry note.. Idk they would see my money status for sure and do something about it..
    https://www.reddit.com/r/gtaonline/comments/8d9orm/my_account_was_hacked_how_fucked_am_i/

    happened in 2015 too
    https://www.rockpapershotgun.com/2015/04/23/grand-theft-auto-v-hacked-accounts/

    steam or retail rockstar only version?
     
    Last edited: Oct 2, 2019
  20. norton

    norton Master Guru

    Messages:
    211
    Likes Received:
    53
    GPU:
    GTX970 G1 Gaming
    steam
     

Share This Page