1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

GeForce Forceware 295.73 WHQL Download and Discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by mypc, Feb 21, 2012.

  1. Zer0K3wL

    Zer0K3wL Banned

    Messages:
    3,073
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 480 850/1700/2000 h2o
    Cant seem to install them somehow cant find display card even tough they are for gtx 480 asswell wtf ?

    downloaded now from UK site which are 198 mb instead off 201 MB now they do install.....
     
  2. Y1ROK

    Y1ROK Active Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 1070 GAMING X 8G
    I dont want use inspector, newbie! Why i must use it if i can just play on beta without any other soft? This whql add nothing good to me, even more - beta work better, so why should i use it? Understand now, newbie?
     
  3. wasteomind

    wasteomind Master Guru

    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA gtx 980 sli
    So it works on the HUD and not the rest of the screen where it matters? I'm at a loss here...
     
  4. Zer0K3wL

    Zer0K3wL Banned

    Messages:
    3,073
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 480 850/1700/2000 h2o
    All he's saying you can set a flag inside nvidia inspector so you can use nvidia overide in control panel again. you dont have to use nvidia inspector again after that because you can just overide aa settings inside nvidia control panel.

    so stop being so disrespectfull be happy he's offering you usefull info least if thats not what your looking for then why post here at all ?
     

  5. Y1ROK

    Y1ROK Active Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 1070 GAMING X 8G
    Actualy the rest picture is same and smooth enough for me, but this hud is terrible with new drivers.
     
  6. Noisiv

    Noisiv Ancient Guru

    Messages:
    6,603
    Likes Received:
    461
    GPU:
    RTX 2070 Strix
    Newbie driver overriding is not supported, or guaranteed to work either.

    But if you want to use it, you need NV inspector.

    You want to use unsupported features,
    not exposed to an ordinary user, you want to use them via official NV control panel, and you expect them to work WTF newbie
     
  7. Y1ROK

    Y1ROK Active Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 1070 GAMING X 8G
    Actualy i didnt ask to "help me to force AA", no. I just said that "the fact is that AA is not working with new driver as it worked with beta". Thats all i said.

    PS. btw i`m not sure that it will work even with inspector. Any screenshots to prove?
     
  8. Y1ROK

    Y1ROK Active Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 1070 GAMING X 8G
    On beta it works perfect without inspector. And stop trolling.
     
  9. Noisiv

    Noisiv Ancient Guru

    Messages:
    6,603
    Likes Received:
    461
    GPU:
    RTX 2070 Strix
    This is from 295.73:


    Profile "Kingdoms of Amalur: Reckoning"
    ShowOn GeForce
    ProfileType Application
    Executable "reckoning.exe"
    Setting ID_0x1033cec1 = 0x00000003
    Setting ID_0x1033dcd2 = 0x00000004
    Setting ID_0x1095def8 = 0x02402005
    Setting ID_0x10ecdb82 = 0x00000001



    And this is from 295.51:

    Profile "Kingdoms of Amalur: Reckoning"
    ShowOn GeForce
    ProfileType Application
    Executable "reckoning.exe"
    Setting ID_0x1033cec1 = 0x00000003
    Setting ID_0x1033dcd2 = 0x00000004
    Setting ID_0x1095def8 = 0x02402005
    EndProfil

    Setting ID_0x10ecdb82 = 0x00000001 -> Treat Override as Application controlled, and this is not exposed via NV control panel,
    proly because AA does not work well.


    "Treat Override as Application controlled" flag means your AA settings are ignored, okie newbie?

    So you need NV inspector to set this flag to "None"
     
    Last edited: Feb 21, 2012
  10. Mc1v3r

    Mc1v3r Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 560 TI SLI
    To all the people who lost the sli section on the nvidia control panel look at the picture and where the little blue line is (where the sli section should be) try clicking it, it worked for me. Tell me how it goes

    [​IMG]
     

  11. Y1ROK

    Y1ROK Active Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 1070 GAMING X 8G
    Facepalm. Dear troll, tell me at least one reason to use whql+inspector instead just beta? I use beta for a long time and absolutely happy with it, so i chose beta.
     
  12. Noisiv

    Noisiv Ancient Guru

    Messages:
    6,603
    Likes Received:
    461
    GPU:
    RTX 2070 Strix
    Why use current WHQL instead of last year beta? Beats me...
     
  13. aduh

    aduh Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 1070 Gaming
    is TDR bug fixed in these ?
     
  14. Goose

    Goose Member Guru

    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX980Ti Hybrid (+ GT745)
    Are ya' shore?

    Good.
     
  15. Y1ROK

    Y1ROK Active Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 1070 GAMING X 8G
    No answer? Ok. So please stop trolling then. Thank you.

    PS. 295.51 - January 31, 2012.
     

  16. scheherazade

    scheherazade Ancient Guru

    Messages:
    2,052
    Likes Received:
    0
    GPU:
    fullHDs
    Woot, new drivers.
    I hope TDRs are finally fixed in this one...
    Can't wait to get home :)


    (P.S. the conversation in this thread makes me smile irl)

    -scheherazade
     
  17. SoCalDJ

    SoCalDJ Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 770GTX 2GB Dual
    Batman: AC Results

    So with these and the new PhysX drivers out, I figured I'd do a little testing of my own in Batman: Arkham City (Seems to be the only game I've got issues with at the moment...) :3eyes:

    I saw better pretty much the same average FPS over all of the driver combinations, with a slight decrease in the new WHQL ones. I did see a higher min FPS with the last beta drivers...overall not much difference here. :cheers:

    [​IMG]
     
  18. Apparo

    Apparo New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 580 Twin frozr II OC
    this driver is amazing for batman ac
    When the game use physix now i got solid 60 fps (vsync locked), with the previous drivers my fps was 40-45

    no bf3 changes for me, still drop fps in b2k maps...its a game problem not nvidia

    gtx 580 oc
     
  19. thefive0

    thefive0 Active Member

    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 670 SLI
    I don't think it's a game problem with BF3. One 580 is not enough to max the new maps because they are so much bigger than the vanilla maps, especially with 64 people. I'm pretty sure those with 2 580's are doing great.
     
  20. scheherazade

    scheherazade Ancient Guru

    Messages:
    2,052
    Likes Received:
    0
    GPU:
    fullHDs
    No software vendor of any regard tests on dirty systems.
    Everything is a fresh install on a clean system.

    Sometimes a clean install really does fix things.
    Keep a disk image around of a clean OS install of windows, registered, but no drivers loaded.
    That way if you ever are tearing your hair out over some issue, you can always save what you have, and restore an image of a clean OS, then see how it goes.
    If the problem is still present you can restore your recent save.
    If the problem goes away, then you just go from there.

    Even on a mechanical HDD, an OS partition only takes 5 minutes to restore, and maybe 10 to save.

    -scheherazade
     
    Last edited: Feb 21, 2012

Share This Page