GeForce 381.65 WHQL driver download & Discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by JAMVA, Apr 6, 2017.

  1. PF Prophet

    PF Prophet Master Guru

    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac 1070AMP+Mini
    not saying you dont, im sure you do, but, latest build, 16170 working with latest drivers only game tested has been ESO, but i did test haven and it ran very well at 4k ;)

    eso i get around 40-55fps at 5120x2880 i lower that since in towen everybody drops to **** fps....and in swarms of people.....

    cannot wait for vulkan/dx12 to come to heroengine in a way that will remove the rendering thread bottle necks...(That plague all mmos)
     
  2. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,690
    Likes Received:
    2,287
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    For me too, well I played only RIFT and it was sooo smooth I couldn't believe it. Usually it has a small hickup here and there, like a latency jitter - texture streaming glitch, but nothing with these r381.

    Im still on RS1 though, learned my lesson once with early leaked TH1 or was it TH2 update.
     
  3. xacid0

    xacid0 Master Guru

    Messages:
    443
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Zotac GTX980Ti AMP! Omega
    Vulkan is not working for me with this driver, i get <insert exe name> has stopped working everytime.
    Tried it in Dota 2, 3DMark and Doom.


    Known issue or isolated case? Any workaround?
     
  4. khanmein

    khanmein Ancient Guru

    Messages:
    1,646
    Likes Received:
    72
    GPU:
    EVGA GTX 1070 SC
    vulkan is confirmed working on dota 2 but judder, shuttering & glitches.

    MG pm-ed able to reproduce the issue but can't give any ETA regarding the fix.

    at least they found the glitches i mentioned.

    if Dota 2 the best performance for my side is using -dx11

    i don't have 3DMark but Doom (vulkan) no issue.
     
    Last edited: Apr 9, 2017

  5. xacid0

    xacid0 Master Guru

    Messages:
    443
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Zotac GTX980Ti AMP! Omega
    Apparently it don't like me overclocking my monitor refresh rate. If i oc to 70z with CRU then Vulkan will stop working.
     
  6. Cave Waverider

    Cave Waverider Ancient Guru

    Messages:
    1,544
    Likes Received:
    367
    GPU:
    ASUS RTX 4090 TUF
    Doom works fine for me with this dirver with Vulkan, except (like with any other driver) it uses my GTX 1060 instead of my Titan X for rendering which is way slower even though no monitor is connected to the former. I don't have any of the other Software. Try using Display Driver Uninstaller to clean the system then reinstall the drivers.
     
  7. Minotaur

    Minotaur Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    9
    GPU:
    Gainward 1080 GLH
    Problems in Planet Coaster with lighting.
    Back to 378.92 and all is fine with the drivers!

    Planet Coaster also reset my PC without warning with these newer drivers, it usually just hangs the task if it crashes. I've had problems with this game since January eek, but that's another matter...
     
  8. Chert

    Chert Member Guru

    Messages:
    123
    Likes Received:
    31
    GPU:
    Gigabyte RTX 3060ti
    This "creators" update broke custom refresh rates in games. My desktop is at 1440p 75hz but when in game, refresh rate reverts to just 1440p 60hz.

    Never had this problem with anniversary update.

    Any fixes for this?

    Gaming @60 fps rather than 75 fps is so annoying that I'm considering to revert back to the anniversary version.

    Hopefully, Nvidia can immediately release a driver that solves this issue.
     
    Last edited: Apr 9, 2017
  9. khanmein

    khanmein Ancient Guru

    Messages:
    1,646
    Likes Received:
    72
    GPU:
    EVGA GTX 1070 SC
    did u use game mode? i set it on. try toggle around.

    CRU can mess up your refresh rate too.
     
    Last edited: Apr 9, 2017
  10. RandomDriverDev

    RandomDriverDev Banned

    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1080 / 8GB and 1060 / 6GB
    Bethesda needs to fix that, they aren't setting the adapter binding.

    geek3d vulkan tests demonstrate that adapter selection works correctly on nvidia drivers.
     

  11. xacid0

    xacid0 Master Guru

    Messages:
    443
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Zotac GTX980Ti AMP! Omega
    After another DDU+reinstall, CRU is working fine and i'm good at 70hz but the moment i activate Vsync it will revert back to 60hz.
    Tried with game mode on and off, same problem. I tried with previous driver and it work perfectly fine. Not sure if it Creator update related or WDDM 2.2 driver related.
     
  12. khanmein

    khanmein Ancient Guru

    Messages:
    1,646
    Likes Received:
    72
    GPU:
    EVGA GTX 1070 SC
  13. Ziver

    Ziver Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1080 AMP Extrem
    Booting my computer, after Windows 10 logo my screen goes black and stay black 10-15 second and pc restart itself . Anyone have this problem ?
     
  14. SabotageX

    SabotageX Active Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    11
    GPU:
    Gigabyte RTX 3080
    I didn't say that the GSOD was related to the driver itself, but i thought it was interesting that i had my first GSOD this fast.

    I already had the driver installed when i upgraded to 16170, now i've reinstalled the driver using DDU. Everything working ok so far.
     
  15. X7007

    X7007 Ancient Guru

    Messages:
    1,805
    Likes Received:
    63
    GPU:
    ZOTAC 4090 EXT AMP

  16. mahanddeem

    mahanddeem Master Guru

    Messages:
    662
    Likes Received:
    28
    GPU:
    Asus GTX1080Ti StrX
    I was lazy to post. Exact same issue, Asus GL502SV with GTX1070, says graphic card did not find compatible nvidia product.
    Buggy driver.

    PS: And I also have the same issue of boot, black screen 15 sec, then PC restarts itself. On Desktop GTX1080.
     
  17. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,952
    Likes Received:
    960
    GPU:
    GTX1080Ti
    So does 3Dmark. The Vulkan API test does the same thing. It selects the secondary GPU versus the primary. I've read of AMD users having the same issue when using mixed GPUs. When using the GPU caps viewer, it shows my 980Ti as the primary device, vice the 1080 Ti. So no, detection does not work.

    K-Z 0.5.0
    ========================================
    Vulkan capabilities and extensions viewer
    (C)2016-2017 Geeks3D - http://www.geeks3d.com/vkz/

    Instance extensions: 9
    - 1/ VK_KHR_surface (spec version: 25)
    - 2/ VK_KHR_win32_surface (spec version: 5)
    - 3/ VK_EXT_debug_report (spec version: 5)
    - 4/ VK_NV_external_memory_capabilities (spec version: 1)
    - 5/ VK_KHR_get_physical_device_properties2 (spec version: 1)
    - 6/ VK_KHX_device_group_creation (spec version: 1)
    - 7/ VK_KHX_external_memory_capabilities (spec version: 1)
    - 8/ VK_KHX_external_semaphore_capabilities (spec version: 1)
    - 9/ VK_EXT_display_surface_counter (spec version: 1)

    # Vulkan devices: 2

    ========================================
    Device 1: GeForce GTX 980 Ti
    ========================================
    - DeviceID: 10DE-17C8
    - Raw driver version: 1599094784
    - NVIDIA driver version: R381.x
    - Vulkan API version: 1.0.42
    - Device type: VK_PHYSICAL_DEVICE_TYPE_DISCRETE_GPU

    - Memory heap count: 2
    heap 0 - size: 6103 MB
    heap 1 - size: 32690 MB


    ========================================
    Device 2: GeForce GTX 1080 Ti
    ========================================
    - DeviceID: 10DE-1B06
    - Raw driver version: 1599094784
    - NVIDIA driver version: R381.x
    - Vulkan API version: 1.0.42
    - Device type: VK_PHYSICAL_DEVICE_TYPE_DISCRETE_GPU

    - Memory heap count: 2
    heap 0 - size: 11159 MB
    heap 1 - size: 32690 MB


    Just so I'm clear, this isn't an Nvidia issue.
     
    Last edited: Apr 10, 2017
  18. Ydintalvi

    Ydintalvi Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080 Ti Turbo
    whether the driver package bug when I try to install these latest drivers so says the following errors:


    laptop ROG GL502VM

    [​IMG]
     
  19. dr_rus

    dr_rus Ancient Guru

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    647
    GPU:
    RTX 3080
  20. Prophet

    Prophet Master Guru

    Messages:
    828
    Likes Received:
    18
    GPU:
    Msi 680 Gtx Twin Frozr
    Yea, seems like these might be keepers. Colours are a bit washed out though.
     

Share This Page