GeForce 372.70 WHQL driver download & Discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by peppercute, Aug 30, 2016.

  1. CrazyBaldhead

    CrazyBaldhead Master Guru

    Messages:
    300
    Likes Received:
    14
    GPU:
    GTX 1070
    KF2 should be running more than stellarly on a 980ti, Tripwire is at fault here.
     
  2. Gucci

    Gucci Member Guru

    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 1080Ti
    Works great on my rig! Specially nice playing F1 2016!
     
  3. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,774
    Likes Received:
    1,717
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    It runs, but not by heavy hw physx fluid stuff...
    And that's my whole point, also I really doubt its only dev fault here, like I said it has been a driver issue in the past too and nv fixed it as well by that said game.


    Imo nvidia driver team should look at what's going on by this game and then talk to Killing Floor2 devs to idk change few fluid parameters if their crappy hardware *context switching isn't effective enough... Because that's what it looks like.
    Maxwell should be miles ahead of that by Fermi and Kepler, but so far its still same old disappointment.


    *Context switching is another word for async compute in cuda. But since its in cuda its more effective as default dx12 async and it should work great with those 32?queues per cycle, not cripple it and have idle times thus lowering gpu usage and have fps drops..


    -I also posted this issue to KF2 feedback forums, hopefully both find a solution




    EDIT: @ NV ManuelG

    after playing it more.. Ingame ultra, driver FXAA and physx gibs & fluids. Driver forced vsync or ingame, no change.. I lowered to native 1080p from 1440p DSR and no difference..

    I forced RTSS 60fps limit and it did the same.


    This is just unacceptable
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]



    In log,

    [0083.61] PerfWarning: bClothUseCompartment not set, no HW acceleration. SkeletalMeshComponent: SkeletalMeshComponent_10, SkeletalMesh: ENV_Paris_Flag
    [0083.61] PerfWarning: bClothUseCompartment not set, no HW acceleration. SkeletalMeshComponent: SkeletalMeshComponent_10, SkeletalMesh: ENV_Paris_Flag

    I removed shader cache folder and ingame also, if its maybe old cache fault.. Although Idk where to set this cloth to HW.. Could be only this glitch..
     
    Last edited: Sep 6, 2016
  4. angelgraves13

    angelgraves13 Ancient Guru

    Messages:
    1,783
    Likes Received:
    460
    GPU:
    RTX 2080 Ti FE
    Still takes up to 2 minutes to reload checkpoints. Oh well.
     

  5. CrazyGenio

    CrazyGenio Master Guru

    Messages:
    435
    Likes Received:
    30
    GPU:
    Msi rtx 2080ti trio
    2 minutes?, 6 secs here in a HDD and with a way less powerfull cpu than yours (don't mid my pf specs)
     
  6. Dburgo

    Dburgo Guest

    Does anyone here have any comparison of these drivers in comparison to the older drivers in TimeSpy? More interestedly, with a GTX1080?
     
  7. z3razerviper

    z3razerviper New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    64GB
    both 372 drivers cause massive problems for me in tomb raider. The benchmark crashes after 30 seconds...Not this is with sli enabled.

    These drivers also cause me another issue if i reboot 3 times without powering down the system will bluescreen on the 3rd boot every time. I have tested and confirmed.I am rolling back to 368.81.
     
    Last edited: Sep 6, 2016
  8. angelgraves13

    angelgraves13 Ancient Guru

    Messages:
    1,783
    Likes Received:
    460
    GPU:
    RTX 2080 Ti FE
    It was like that with previous drivers. These have long idle loads for some reason. I'll try a clean install again.
     
  9. CrazyGenio

    CrazyGenio Master Guru

    Messages:
    435
    Likes Received:
    30
    GPU:
    Msi rtx 2080ti trio
    but it's really 2 min or you just exaggerated a bit? i don't think loading times has anything to do with drivers, maybe you have a very large hdd/sdd with a lot of partitions?
     
  10. angelgraves13

    angelgraves13 Ancient Guru

    Messages:
    1,783
    Likes Received:
    460
    GPU:
    RTX 2080 Ti FE
    It's 2 secs in OpenGL, but in Vulkan it just does nothing for close to 80 secs then it begins loading the map again. This is after dying and reloading checkpoint or exiting to main menu.

    Did a clean install and now it's about 99 secs with Vulkan. Noticing more stuttering with Vulkan during gameplay though than OpenGL.

    I have my games installed on a 10TB Seagate Enterprise Helium drive with no partitions. It's very fast. 240 MB/s sustained read and 220 write. Always fully defragmenter with Diskeeper 12 before play.
     
    Last edited: Sep 6, 2016

  11. Cave Waverider

    Cave Waverider Master Guru

    Messages:
    924
    Likes Received:
    55
    GPU:
    GeForce RTX 2080 Ti
    I don't see any noticeable difference in loading times between Vulkan and OpenGL myself as it's just a few seconds (note that I haven't timed it, it's just how it feels), nor is there any notable stuttering in Vulkan at 3840x2160 with all details maxed out and the framerates, especially minimum ones seem higher. I've got the game installed on one of my SSDs, though.
    The only reason I play the OpenGL version for is because the Vulkan version always wants to use my Zotac GTX 1060 Mini that I have set up as dedicated PhysX card for rendering (even though there is no monitor connected to it) instead of my Titan X and the only way I can get it to use my Titan X is to disable the 1060 in device manager or pull it out.
     
    Last edited: Sep 6, 2016
  12. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    15,855
    Likes Received:
    407
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    I have DOOM installed on my 1 TB Samsung 850 EVO SSD and the Vulkan version has noticeably longer loading times than OpenGL. 20-30 seconds to the main menu with OpenGL and 40-45 seconds for Vulkan. 10 seconds to load a level thereafter for both though.

    Of course, both are significantly faster than when I had the game installed on a mechanical hard drive (it took 1.5-2 minutes to just load to the main menu then another 2-3 minutes to load a level... utterly abysmal which is why I moved the game to an SSD in the first place. The weird thing is that loading times on the PS4 version are nowhere near that slow and it is running of a 2 TB 5,4000 rpm laptop drive!).

    Game stutters with Vulkan though at 4K and maxed out settings with v-sync on but doesn't with OpenGL on the same settings. Since OpenGL holds a stable 60 fps far better at 4K maxed out anyway on my system than Vulkan, I've deciced to stick with that. Vulkan, on my system, offers no obvious benefit, much like DX12 actually where DX11 is usually more stable and faster overall in the majority of DX11/DX12 games.
     
    Last edited: Sep 6, 2016
  13. dr_rus

    dr_rus Ancient Guru

    Messages:
    2,985
    Likes Received:
    333
    GPU:
    RTX 2080 OC
    I've tried playing RoTTR on these (to test the new AB beta with D3D12 OSD) and funnily enough I'd say that on these RoTTR works better in DX12 than on DX11 on a GTX1080. No issues.
     
  14. kill007

    kill007 Maha Guru

    Messages:
    1,088
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 980Ti Lightning 1459
    did DDU, in safe mode, rebooted, went to install..

    says not compatible with my hardware?.

    980ti
     
  15. Netherwind

    Netherwind Ancient Guru

    Messages:
    7,178
    Likes Received:
    1,214
    GPU:
    MSI RTX 2080Ti
    Not had a nvlddmkm.sys driver crash for a long time but got one yesterday - No GPU OC.
     

  16. nateluthje

    nateluthje Master Guru

    Messages:
    266
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Asus strix 1080 SLI
    What a complete waste of time. I should never have downloaded & installed this driver. It's not optimised for Deus Ex. I found that it would crash after about 5mins due to what it says is a vram issue (I don't apparently have enough vram to run at 4K res, ultra settings). Reverted back to 368.81 and....problem solved.
     
  17. JAMVA

    JAMVA Member Guru

    Messages:
    148
    Likes Received:
    68
    GPU:
    MSI Gaming X 1080
    I've just had this bug for the first time , i was playing music in mediamonkey. Moved the mouse cursor over the mediamonkey icon in the taskbar and for about one second the icon glitched out , it looked like it was interlaced.
     
  18. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,774
    Likes Received:
    1,717
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    Ok I think I've "fixed" KF2, at least fps drops, it can still typical U3E stream stutter time to time.


    I used this guide and deleted all cache files, also nvidia folder and then verified the game again
    http://support.tripwireinteractive....ame-exe-has-stopped-working-or-hang-on-launch

    also changed these in KFEngine.ini

    bDisablePhysXHardwareSupport=FALSE (was True..)
    MaxFluidNumVerts=524288 (50% lower, will try higher now - 75%)
    PhysXGpuHeapSize=128 (was 64)
    PhysXMeshCacheSize=32 (was 16)

    PoolSize=400 (was 200)
    MinTimeToGuaranteeMinMipCount=0 (was 2)
    MaxTimeToGuaranteeMinMipCount=1 (was 11)


    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]

    *this green acid spit use to lag a lot..
    [​IMG] [​IMG]


    EDIT: raising fluid number to 756K is too much (get low gpu usage and fps drops again), also if i raise gpu heapsize and cache and vertex number, either 30-40fps drops or 57-58fps by heavy physx stuff :infinity:


    fail physx :p
     
    Last edited: Sep 6, 2016
  19. hey there,

    is the driver worth trying out if i have win7x64 and the previous 372.54 driver ? just bought a gtx 980ti and now i'm thinking if maybe the .70 driver is better ? whilst benchmarking and testing it the .54 driver was fine but i had some ui problems with fallout 4.. hmm..

    how is this driver compared to the .54 for win7 (if anyone still uses win7 here :p)
     
  20. khanmein

    khanmein Ancient Guru

    Messages:
    1,649
    Likes Received:
    71
    GPU:
    EVGA GTX 1070 SC
    get the latest 372.70 or 368.69 (higher benchmark scores for maxwell cards)

    i personally prefer new driver cos starting 372.xx, fast sync is officially shown in NVCP & fixed other bugs too.
     

Share This Page