1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Geforce 347.09 WHQL Driver

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by jwb1, Dec 17, 2014.

  1. residentour

    residentour Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GTX 970
    The Full RGB option is going to default limited everytime I reboot. Is it normal?
     
  2. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,340
    Likes Received:
    1,446
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    In which games does it run worse, name some titles?

    Im using them and so far I played only L4D2 & FC4,

    FC4 1.5patch jitters (HBAO+ and probably NV Godrays issue, SSBC is ok'ish) ubishat yes, L4D2 was ok.

    I did ran Re5 variable benchmark DX9 mode @ 720p and no AA, to see if there is any driver overhead speedups, but nothing really.. Actually I lost 3-4fps there.. Avg 398fps, usually R343 402-404fps avg., but that didnt stop me from going back just yet.

    Let nv know where its buggy and they can fix it, its beta for a reason now :)
     
  3. James D

    James D Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce 650m @1124MHz
    The file was removed from Nvidia site. Perhaps mobile version of drivers had some bugs?
     
  4. mackintosh

    mackintosh Master Guru

    Messages:
    225
    Likes Received:
    43
    GPU:
    MSI GTX 1080 Armor
    The problem with nvidia's beta drivers is that more often than not they are a fairly good prognostic of what the final release is going to be. People have learned that if problems aren't immediately identified and raised then they will just roll over into the WHQL driver. This is why some people are up in arms over beta drivers :)
     

  5. sean_skroht

    sean_skroht Member Guru

    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA Geforce GTX 980 SC
    Go here: http://nvidia-submit.custhelp.com/app/utils/login_form/redirect/ask

    You may need to create an account if you haven't already done so.

    Yeah I'm getting the same issue as you. I have PowerDVD 14 and using a BenQ W1300 Projector with a GTX 980 and these latest drivers and 3DTV Play. 3D works in games but not in PowerDVD 14.

    I will be submitting a bug report as well. nVidia will take it more seriously if more than one person submits the report. I haven't done so yet, but I would recommend visiting the Cyberlink forum to see if others are experiencing the issue and whether its a PowerDVD 14 problem and not driver. I'm pretty certain it's driver related but it doesn't hurt to look anyway.



    EDIT: OK I found a solution. For anyone having issues with PowerDVD 14 not playing movies in 3D, DO NOT install 347.09 drivers over the top of older drivers. For some reason it causes issues, even if you tick "Clean Install" option.

    Instead uninstall old drivers, restart PC in safe mode and use Display Driver Uninstaller to remove all the superfluous crap. Restart and install the 347.09 drivers. Fixed my issues.

    From what I could gather it wasn't necessary for me to reinstall 3DTV Play as the option seemed to already be unlocked in the drivers. If it isn't, reinstall the 3DTV Play Activation Utility anyway. You may get an install error saying that it's already installed but just ignore it as you'll find it will be enabled next time you check in the driver control panel.
     
    Last edited: Dec 19, 2014
  6. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,342
    Likes Received:
    1,411
    GPU:
    GTX980 SLI
    Nope, are you hitting APPLY after setting FULL ?
     
  7. residentour

    residentour Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GTX 970
    After I click "apply" the screen goes off and on and the colours seem to improve on contrast which is I think at full rgb. But the option drop down menu displays the "limited rgb" instantly and after a restart the colors are all default. If I stay without a boot all the desktop and games are full rgb for that session.

    ( I am at win 8.1 x64 , 660 TI , HDMI connection , LG AH-IPS panel monitor)
     
    Last edited: Dec 18, 2014
  8. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,342
    Likes Received:
    1,411
    GPU:
    GTX980 SLI
    You tried a full driver uninstall and reinstall using DDU ?
    http://www.wagnardmobile.com/DDU/

    Maybe a bugged driver update
     
  9. pedigrew

    pedigrew Master Guru

    Messages:
    203
    Likes Received:
    1
    GPU:
    EVGA GTX770 SC ACX 2GB
    The fact is that several drivers have already been launched and there was no significant improvement in the performance of my games, time passes and the difference in performance between my vga and the competitor (280x - cheaper) increases more and more, which makes me believe that nvidia does not intend to improve the experience of users of kepler architecture (performance-wise), forcing me to buy the new chip. I know it's about market strategy, but I paid enough for my vga, and I do not accept being left behind! Even in FC4 and Bioshock Infinite, full of nvidia deployed technology, 280x is performing better than 770. This is unacceptable and i demand real improvements for my product. :thumbup:
     
  10. wsarahan

    wsarahan Master Guru

    Messages:
    398
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Evga Titan X SLI
    Never had a problem before with a beta driver here

    Using 980 SLI and BF3 and BF4 with Vsync on the graphic lag is high

    Back to 344.80 the problem is gone, anyone else with this issue?
     

  11. Seid Dark

    Seid Dark New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780 Ti Classified
    Same here, I'm very disappointed in Nvidia at the moment. Seems to me like they forgot Kepler even exists. I regret buying a 700$ GPU, this isn't even year old and driver optimizations already stopped.
     
  12. ManuelG

    ManuelG NVIDIA Rep

    Messages:
    650
    Likes Received:
    73
    GPU:
    Geforce RTX 2080 FE

    Can you tell me what your hardware setup is, what graphics settings you are using and if any steps you can share to better get repro (certain levels/maps, any repro in multiplayer maps, etc.)?
     
  13. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,342
    Likes Received:
    1,411
    GPU:
    GTX980 SLI
  14. Ital

    Ital Member Guru

    Messages:
    163
    Likes Received:
    49
    GPU:
    ZOTAC GTX 1080 AMP
    This also happened to me. I also have a 660 Ti on a HDMI connection with an Asus AH-IPS monitor but under Win 7 x64 SP1. I solved it by trying it several times in succession until it sticks to Full RGB.
     
  15. sapo_joe

    sapo_joe Master Guru

    Messages:
    564
    Likes Received:
    8
    GPU:
    Gainward RTX 2080
    Actually, Kepler is much older. It's from around March '12. Almost three years by now.

    I've got a Fermi card that has no optmizations for more than a year.... But also, it has virtually no bugs to deal with. Just runs games as intended. By three years, an architecture should not see much problems afterall.
     

  16. Maxwell

    Maxwell New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX980
    With 344.75 the same issue. This is first level of campaign. I saw it and never have played this game anymore. Its all around the white and yellow stripes on asphalt. I've tried different settings, including "GeForce Expirience" reccomended. With all kind of settings i saw the same issue. You can see game settings in my video:
    h t t p ://youtu.be/M7NQib-6bnA
    h t t p ://youtu.be/YIgtURoWS0w
    My configuration is Windows 7 Ultimate x64
    Evga GTX 980 SC (04G-P4-2982-KR)
    Intel core i5 4690K
    16GB DDR Kingston HyperX Fury series
    Asus Z-97K

    Also i saw the same issue in some youtube videos. For example:
    h t t p ://i.imgur.com/NLhUPtA.png?1
    h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=uw9XfbzqCNk&list=WL&index=10
    You can see his settings on the video and his configuration below the video.

    PS. Blaire, I cant answer you in PM, because "To be able to send PMs your post count must be 15 or greater."
     
    Last edited: Dec 19, 2014
  17. S3r1ous

    S3r1ous Active Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    6
    GPU:
    Palit 1070Ti JS
    Running pretty well with my 560 haven't seen any issues in games i play yet.

    At least the blue screens are gone for me. Thats what i wanted to be fixed most.
     
  18. radz

    radz Banned

    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 570 1279 MB
    anomaly- after installing these drivers appear to work fine on win7x64 ,except "windows experience index" fails at the video playback evaluation with your score can not be computed.
    uh? fix?
     
  19. slayer213

    slayer213 Master Guru

    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1070 Amp! 8 GB
    in my case, it changes nothing for me - the disappointment continues. i still have the overlay issue with dscaler - only stable driver which still works is 344.11. Nvidia seems to have broken this for good and I am not expecting this to be fixed in any future releases either.

    @ManuelG: as per your comment on my other post, a defect was logged for this issue. There have been 5 driver versions already and I still don't see anything on this. Can you please help - would really appreciate!

    For those who dont know what I am talking about:
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=394196
     
  20. pedigrew

    pedigrew Master Guru

    Messages:
    203
    Likes Received:
    1
    GPU:
    EVGA GTX770 SC ACX 2GB
    yes the first one is old, but the refresh gk110 launched November '13 (gtx 780/ti), and still being used in the newest tesla gpus. Kepler is a solid architecture and introduced dynamic parallelism which was a huge and impactable improvement, as i can see maxwell have made "improvements" over previous generation chip, and since both have the same process technology, why im not seeing any improvements in kepler cards?
     

Share This Page