GeForce 337.88 WHQL Driver Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by peppercute, May 26, 2014.

  1. radz

    radz Banned

    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 570 1279 MB
    my 570 does everything i want it to -hd video- low def stereo-firefox zooms-streams fine-
    and then I load a game previously stable under previous drivers (the .50s)
    got results same as before the dx optimazations -its like some one in the box throws a freeze switch -everthing stops ,ctrlaltdel don't work,event viewer blames the app.
    sorry these drivers stressed something the 50's didnt.
    going back to beta. do dah do dah
    too bad was hoping theseuns would solidify the good performance the beta 50s gave me.
     
  2. SLI-756

    SLI-756 Banned

    Messages:
    7,604
    Likes Received:
    0
    GPU:
    760 SLI 4gb 1215/ 6800
    i can confirm this.
    with the 337.50s i jumped on the 700 series at same time.
    every one since including this is same though this seems not too bad.
    bf4 campaign is horrid with optimized drivers. (at least on 700 series)
    not tried bf4 campaign with these. just batman ao, daylight and wd.
     
    Last edited: May 28, 2014
  3. mikami

    mikami Active Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    GPU:
    evga gtx 780 ti
    For the first in a long time I've gotten a bsod. I think the culprit might be the hd audio driver. I uninstalled the 337.88 drivers and sound blaster zx then. I installed 337.88. Then when I tried installing the sound card driver it bsod during halfway during the install.

    Gonna try installing with out the hd audio this time. Had no problems with the previous drivers.
     
    Last edited: May 28, 2014
  4. mikami

    mikami Active Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    GPU:
    evga gtx 780 ti
    Nope bsod again, some error about Cthda.sys which seems to be creative audio driver.
     

  5. mikami

    mikami Active Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    GPU:
    evga gtx 780 ti
    Went back to 335.23 then installed creative sound driver. No bsod.
     
  6. radz

    radz Banned

    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 570 1279 MB
    so i relented and clean installed then played fallout 3 -FREEZE time and time again.
    so i relented and clean installed then played fallout 3 -FREEZE time and time again.
    clean installed beta 50s -all better.
    hey Nvidia now I know. the 88s blow.
    it embraced billgates/NWO then withered and crippled.its like it got innoculated and then got sick.
    WHQL means nothing to me from now on.
     
  7. SLI-756

    SLI-756 Banned

    Messages:
    7,604
    Likes Received:
    0
    GPU:
    760 SLI 4gb 1215/ 6800
    no driver crashing at all with these in wd, very happy.
     
  8. heymian

    heymian Master Guru

    Messages:
    622
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS Strix GTX 1080 Ti
    Updated from 331.81 to 337.88 using DDU. So far, no problems. Tested BF4, CS:GO and Metro: LL. Seeing more FPS with BF4 and game feels smoother.
     
  9. Baasha

    Baasha Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX-580 Class. 3GB 4-Way
    Guys,

    Really need help in getting this driver to install.

    I'm running Surround and when the driver installs and the PC reboots, I try to "Configure Surround" and it gets to that screen where you can drag & drop the monitors to arrange them in the order you want/need. That screen just shows up white for me without the picture of the monitors - there should also be numbers (1, 2, 3 etc.) for you to know which monitor is which but there is NOTHING on that screen.

    I tried using DDU and manually cleaning the drivers and reinstalling several times to no avail.

    I can't get this driver to install and configure Surround properly.

    Would really appreciate any help.

    Thanks.
     
  10. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    11,319
    Likes Received:
    8,893
    GPU:
    GF RTX 2070 Super
    Have you tried to install drivers with only one monitor and plug other monitors later?
     

  11. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    11,319
    Likes Received:
    8,893
    GPU:
    GF RTX 2070 Super
    Do you think Microsoft guys play games while testing drivers? Most probably they just install/uninstall drivers and test Windows behavior.
     
  12. NAMEk

    NAMEk Master Guru

    Messages:
    658
    Likes Received:
    4
    GPU:
    Gainward/GTX560/2GB
    I don't have a lot of time for testing, but i uncovered, that they began to make crappy video drivers like intel, no PAE. If i turn it off, everything is OK, if i turn it back on it writes to non existent memory addresses. Maybe they forcing me to leave 32bit windows? The sad thing is that i use on other systems 64bit, those are a lot more powerful than this one, but i'll stick to 332.21 'til they fix current drivers and if not...well...i'll still stick to 332.21 :D

    In your case i think there is a conflict between creative and nvidia drivers.
     
  13. FordLynx07

    FordLynx07 Master Guru

    Messages:
    200
    Likes Received:
    6
    GPU:
    Zotac GTX 1070 FE
    This latest WHQL works just fine on my PC. Can't feel any difference from the last beta (337.50) though. Only tested with BF4, Diablo3 and GuildWars2, all runs great.
     
  14. writer21

    writer21 Active Member

    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA SC ACX 780 sli 3gb
    So I'm playing watch dogs with sli 780s and I get this weird ghosting issue. If I turn off sli it doesn't happen. Maybe the sli profile is not working yet?
     
  15. Blaire

    Blaire Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce TITAN 4-Way...
    This issue exists only since new 337.88 WHQLs or also with previous 337.xx betas? What was the last working Driver?


    What in-game settings you are using? Which AA-Mode was active?
     

  16. AmigaWolf

    AmigaWolf Master Guru

    Messages:
    546
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX 1080
    Thats bull, you can play Watch Dogs on ultra settings with FXAA and
    1920x1080 with a NVIDIA Geforce GTX 760 2GB, and get Ave 39FPS and Min
    31FPS.

    http://www.tomshardware.co.uk/watch-dogs-pc-performance,review-32960-6.html

    So don't tell lies that only fast graphics cards with 3GB or more can play
    Watch Dogs on ultra settings with FXAA and 1920x1080.
     
    Last edited: May 29, 2014
  17. SaiBork

    SaiBork Master Guru

    Messages:
    264
    Likes Received:
    26
    GPU:
    Nvidia 3080 Ti FE
    Slower pc might have less big drops. On my machine I'm getting quite annoying drops and that's with 1080p on ultra and no AA. A LOT of people on all sorts of machines are getting these annoying drops which shows that Ubi still made a mess of their code.

    Really hoping this can get sorted as I really should be able to play this game properly.

    I already had to turn off my Surround option as the game doesn't understand it at all and just zooms in all the way, so i'm missing the top and bottom of the game.
     
  18. AmigaWolf

    AmigaWolf Master Guru

    Messages:
    546
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX 1080
    But don't forget this game is VERY CPU hungry, you get allot lower FPS on a
    Intel Core i5-3550, you get allot more FPS on a Intel Core i7-3960X.

    With a AMD FX-8350 you even get higher FPS then a Intel Core i5-3550.

    http://media.bestofmicro.com/J/V/437467/original/CPU-FR.png
     
  19. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,237
    Likes Received:
    1,958
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    I installed Quadro variant and so far so good.

    COD Ghosts really eats vram 2980mb max so far @ 4x TXAA, but yeah TXAA isnt pretty, I changed to 4x MSAA in the end, also vram usage dropped ~ 2600-2800mb..

    By TXAA it had some minimal fps drops when entering new area 60fps vsync to 58 and back. When I changed to MSAA it was very smooth.

    Guess this TXAA isnt so efficient and probably also one of the bigger stutter makers in Watch dogs.
     
  20. SaiBork

    SaiBork Master Guru

    Messages:
    264
    Likes Received:
    26
    GPU:
    Nvidia 3080 Ti FE
    Yeah, but I use Vsync and CPU runs at 4.2GHz. I would think that should be enough with the 780Ti to not get the annoying drops and stutters. Even with settings on low I could see them.
     

Share This Page