Geforce 290.53 Driver released.

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by HeavyHemi, Dec 21, 2011.

  1. Dranzerk

    Dranzerk Active Member

    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    These drivers are superb, increased fps on bf3 SLI 580s for me by a LOT.

    Also fixed the blurry text bug on my U2410 monitor with last beta.
     
  2. Kanisteri

    Kanisteri New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS GTX 970
    Yeah noticed them right now :bang:
    I just looked at the title and went to uk.geforce.com and if you chose the language for English (UK), only the last beta was there. Seems if you chose the (US) it would link to the international there.

    Anyway...
    [​IMG]
     
  3. Xtreme1979

    Xtreme1979 Maha Guru

    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    26
    GPU:
    ROG Strix RTX 2070
  4. erm

    erm Master Guru

    Messages:
    396
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX 560 1GB
    Even if not mentioned in the changelog, has anyone tried if there are improvements in Batman AC ?
    Thanks
     

  5. TheSarge

    TheSarge Master Guru

    Messages:
    808
    Likes Received:
    14
    GPU:
    EVGA RTX 3080 TI FT
    This beta screwed up all my desktop icons: It made them disappear if I dragged a selection box around then, and if I dragged them to a new location the icon would be invisible at the new location and still visible at the old location. But they're back to normal after a reboot. Haven't had time to test in games yet.
     
  6. Dranzerk

    Dranzerk Active Member

    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    No improvement, honestly i can't tell a difference between SLI or not sli in that game.
     
  7. Orbmu2k

    Orbmu2k Member Guru

    Messages:
    110
    Likes Received:
    15
    GPU:
    TITAN X (Pascal)
    it's included, but not in ControlPanel yet.

    you need to modify CustomSettingsNames XML in inspector for it.

    [​IMG]

    basically you can enter any fps limit value hex formated with a leading 0xF0000000 flag, e.g. 0xF000001E for 30 fps.

    Edit: removed xml file, as its included in the latest version of inspector already
     
    Last edited: Dec 29, 2011
  8. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,053
    Likes Received:
    571
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    Just wow! Much appreciated, man! Merry Christmas to you! :D
     
  9. Noisiv

    Noisiv Ancient Guru

    Messages:
    8,026
    Likes Received:
    1,322
    GPU:
    2070 Super
    wow Orbmu2k, that's a killer. I thought only 295 driver had limitter.


    U :rock: dude

    Thanks!
     
  10. TheDeeGee

    TheDeeGee Ancient Guru

    Messages:
    7,353
    Likes Received:
    1,528
    GPU:
    NVIDIA GTX 1070 8GB
    Getting 33C Idle time, which is pretty much same before. 3C lower tho, but that's because i got the new Antec P280.

    Think it's pretty much same as with the old driver.
     

  11. MfA

    MfA Master Guru

    Messages:
    976
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1060 6GB
    haha it damn works man.. just tried on skyrim :banana: but i would like to enter 58 59 for triple buffer inputlag free trick..


    EDIT: ok just checked the customsettings name xml file.. and add some profile for 58 and 59 fps limit

    Code:
            <CustomSettingValue>
              <UserfriendlyName>58 fps</UserfriendlyName>
              <HexValue>0xF000003A</HexValue>
            </CustomSettingValue>
            <CustomSettingValue>
              <UserfriendlyName>59 fps</UserfriendlyName>
              <HexValue>0xF000003B</HexValue>
            </CustomSettingValue>
     
    Last edited: Dec 21, 2011
  12. Orbmu2k

    Orbmu2k Member Guru

    Messages:
    110
    Likes Received:
    15
    GPU:
    TITAN X (Pascal)
    as my last line told, enter what you want, for 59fps the value is 0xF000003B

    you can also add it to the XML
     
  13. MfA

    MfA Master Guru

    Messages:
    976
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1060 6GB
    yeah i know but i meant for via inspector itself not the xml..
     
  14. Orbmu2k

    Orbmu2k Member Guru

    Messages:
    110
    Likes Received:
    15
    GPU:
    TITAN X (Pascal)
    inspector handles all stuff universal, you can enter the raw values if you like.
    do not request a special handling for a special setting, every custom stuff is ment to be in the CSN file.
     
  15. PhazeDelta1

    PhazeDelta1 Ancient Guru

    Messages:
    15,616
    Likes Received:
    14
    GPU:
    EVGA 1080 FTW
    so does vsync have to be on or off in order for the frame limiting to work?
     

  16. CrazyT666

    CrazyT666 Member

    Messages:
    43
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GTX 1080 TI
    Even if you try DriverSweeper, try this guide instead, maybe helpful, worked on my side ;)

    http://www.overclock.net/t/1150443/how-to-remove-your-nvidia-gpu-drivers
     
    Last edited: Dec 22, 2011
  17. braudrist

    braudrist Active Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX 2080 Ti
    I can, In fact, confirm that these are very nice for BF3. I noticed the framerate has improved alot; I never go below 60 fps when walking through heavy smoke / fire anymore. Arkham City is the same for me, didn't notice any improvements.
     
  18. Arctucas

    Arctucas Ancient Guru

    Messages:
    2,134
    Likes Received:
    44
    GPU:
    eVGA RTX2080 FTW3
    I am curious, how is that going to help when the 290.36 driver would not install properly immediately after a re-installation of Windows? And when I say immediately, I mean after Windows completes the install routine, the first software I always install is the graphics driver.
     
  19. qqiiipp

    qqiiipp Member Guru

    Messages:
    140
    Likes Received:
    1
    GPU:
    ASUS Strix GTX 970
    Wow... 3rd beta! way to go nvidia.
     
  20. pekka

    pekka Master Guru

    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX580twin frozr PE
    these don´t work for the GTX560M do they?
    Is there by a cahnce a version made for M cards?
     

Share This Page