FPS loss while charging i7-7700HQ Notebook

Discussion in 'Processors and motherboards Intel' started by ggk1298, Apr 5, 2020.

  1. ggk1298

    ggk1298 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1060 6 GB
    When my laptop is connected to a power source.games start lagging but once i remove it from the power source they seem to run fine. Kindly suggest remedies.

    Asus GL703VM
    i7-7700HQ
    GTX 1060 6GB
    16 GB RAM
    Windows 10
     
  2. Caesar

    Caesar Maha Guru

    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    409
    GPU:
    GTX 1070Ti Titanium
    Remove the battery.
    Re connect the power source...and check again if the FPS drops.
    -------------------------
    UPDATING your BIOS will (might) solve the issue.

    [​IMG]

    Download Link: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/GL703VM/GL703VMAS314.zip
    ****************CHECK IF THIS BIOS matches your laptop******************
     
    Last edited: Apr 5, 2020
  3. iMORT3rnAL

    iMORT3rnAL New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX 1070 8GB
    With the power source connected, keep an eye on the overall CPU usage in Task Manager while running a CPU intensive application or game. Check if it is stuck on something like 20% and whether it jumps up when you disconnect the power source. If so, the power source might be faulty.
     
  4. Archvile82

    Archvile82 Member Guru

    Messages:
    146
    Likes Received:
    63
    GPU:
    Nvidia 2080ti FE
    Have you checked wisper mode (enabled when the laptop is plugged in) ? If you have it enabled in geforce experience, it will cap a games framerate to 40fps by default in the game profiles(nvcp). You will have to manually up it to 60+ in each profile.
     

Share This Page