1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Forza Motorsport 6 Apex for Windows 10

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by Havel, Mar 1, 2016.

  1. ramthegamer

    ramthegamer Ancient Guru

    Messages:
    3,479
    Likes Received:
    137
    GPU:
    Gigabyte GTX 970
    bro your statement isn t accurate not by a bit, check the system before stating these infos. because I can easily max rise of the tomb raider at 1080p and gta 5 plays 60 fps very high-high witcher 3 play superbly at 1080p at 60 fps, so definitely something with the setup is wrong and not with the 970.
     
    Last edited: May 18, 2016
  2. ramthegamer

    ramthegamer Ancient Guru

    Messages:
    3,479
    Likes Received:
    137
    GPU:
    Gigabyte GTX 970
    I think the game ran well on the 750ti which I had before, but that was with the dynamic setting, at 1080p, I don't know but I have nt had any slowdowns but if you mention that it is actually using more than it should considering the graphics on offer, I agree it is a crappy port, but to me it ran much better than project cars which also doesn't offer any better scenery than this game does.
     
  3. Dch48

    Dch48 Ancient Guru

    Messages:
    1,822
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Sapphire Nitro+ RX 470 4g
    I didn't mean to say the game was bad. I was just showing the resource usage on my machine which is more than what some people have said. It plays great and I love it.
     
  4. slickric21

    slickric21 Ancient Guru

    Messages:
    2,458
    Likes Received:
    4
    GPU:
    eVGA 1080ti SC / Gsync
    Aww bless you, glad your proud of your 970, great card.

    Theres nothing wrong with the system trust me, and you dont need to tell me about the 970, it was mine for several months before it was passed down I know exactly how it runs.

    When I'm saying "fully maxed" thats what I meant (not "very high-high" as you put for eg)
    So for the games I listed, that might have included maximum levels of MSAA aswell.

    The point that I was making, which you missed, was that Forza runs GREAT and can easily run maxed out (read: high levels of MSAA included)
    Perhaps the word "struggles" in my post was not the best example, of course the 970 can run all those games fine, but can it maintain minmium 60fps+ at all times in those games. NO.
    Can it maintain minmium 60fps+ at all times in Forza. YES.

    My post was in relation to how well Forza runs or is optimized, as someone had complained it ran rubbish on a 950 where other games run fine on that card. I only drew reference to the 970 because its another card I have use of. I dont need to mention how a 980ti @1500mhz runs games at 1080p ;)

    Its all about context.
     
    Last edited: May 19, 2016

  5. nick0323

    nick0323 Master Guru

    Messages:
    933
    Likes Received:
    28
    GPU:
    Palit GTX970 Jetstream OC
    Another update today, no changelog yet. Any clues?
     
  6. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,051
    Likes Received:
    107
    GPU:
    RX VEGA 56
  7. Dch48

    Dch48 Ancient Guru

    Messages:
    1,822
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Sapphire Nitro+ RX 470 4g
  8. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,327
    Likes Received:
    1,384
    GPU:
    GTX980 SLI
    Just got a display driver crash for the first time with 365.19 after updating Forza and maxing it out again (No GPU OC either)

    Why does it reset all your graphics options after every update? Annoying, keeps setting it back to dynamic
     
  9. ramthegamer

    ramthegamer Ancient Guru

    Messages:
    3,479
    Likes Received:
    137
    GPU:
    Gigabyte GTX 970
    If you are gonna talk like that then the only card that will run alwaya 60 + fps is a 500 dollar card which not many people can afford to buy than i will be considering the pc gamer which would want to buy a 500 dollar card a niche market which not many people can. Many people can afford the 970 but not the 980 if maintaining 60 +fps maxed is ur thing than u are one of the few people that can afford the 980 because u are saying things feels like ut saying that a 330 $ card is ****ty and not worth which is totally unacceptable.
     
  10. slickric21

    slickric21 Ancient Guru

    Messages:
    2,458
    Likes Received:
    4
    GPU:
    eVGA 1080ti SC / Gsync
    But do you agree thst Forza runs great and looks great on pc? Thats the only point im making.

    I think it does.:banana:
     

  11. Dch48

    Dch48 Ancient Guru

    Messages:
    1,822
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Sapphire Nitro+ RX 470 4g
    It definitely does for me.
     
  12. Loobyluggs

    Loobyluggs Ancient Guru

    Messages:
    2,994
    Likes Received:
    401
    GPU:
    EVGA 1070 FTW
    I can't download this game, it says my copy of windows needs updating, yet, I'm running the current version - pfft, nice job MS, nice job.
     
  13. KingpinZero

    KingpinZero Master Guru

    Messages:
    913
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI Armor GTX1080
    I had this issue as well.

    I've solved by running the media creation tool, but with the update function instead of create a usb drive.

    I've let it doing his things, then once it booted all was good. Turns out that the problematic update of a few months ago, the one that bricked BCD's, was the culprit.
     
  14. Loobyluggs

    Loobyluggs Ancient Guru

    Messages:
    2,994
    Likes Received:
    401
    GPU:
    EVGA 1070 FTW
    So let me get this straight...Microsoft released an update which borjked the legal and registered owners of legal copies of Windows 10, knew about it, didn't fix it, and yet here we are months later an they release a game which doesn't work unless you use a media creation tool for a purpose it wasn't meant for????

    AYFKM???

    Welcome to 1995.

    /returns from murdering people.

    So, I am meant to use the upgrade feature of the MCT? Is that correct?
     
  15. darrensimmons

    darrensimmons Ancient Guru

    Messages:
    1,549
    Likes Received:
    27
    GPU:
    RTX 2080 TI DUKE OC
    Just installed win 10 for the first time and downloaded this game. How the hell do you get past the start screen. It says press A but nothing happens when I do?
     

  16. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,327
    Likes Received:
    1,384
    GPU:
    GTX980 SLI
    Press Enter on the keyboard?

    Maybe the controller isn't working, heard a few people saying they had problems with it
     
  17. harkinsteven

    harkinsteven Ancient Guru

    Messages:
    2,896
    Likes Received:
    78
    GPU:
    RTX 2080 ti
    I had the same issue, tried everything. Downloaded the Xbox app on store and signed in, and various other things. Nothing worked. I think it caused by me using the Destroy Windows spying app and the fact it blocks stuff on the firewall. I didn't bother removing the blocked apps to try, at this point it wasn't worth it for me.

    Make sure the Xbox Networking service is enabled in services.msc.
     
  18. darrensimmons

    darrensimmons Ancient Guru

    Messages:
    1,549
    Likes Received:
    27
    GPU:
    RTX 2080 TI DUKE OC
    In my haste I totally forgot I turned the xbox services off lol. It works now and I really like it. It's so smooth and runs capped at 60fps all ultra an 4x AA AT 1440 :)
     
  19. FoxHound

    FoxHound Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce GTX 980Ti
    Good game
     
  20. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,327
    Likes Received:
    1,384
    GPU:
    GTX980 SLI
    New update?

    Twitter thinks so, I didn't notice mine update though

    [​IMG]
     

Share This Page