Forza 6 APEX Beta - All info, drivers etc.

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by OnnA, May 6, 2016.

  1. realmadrid

    realmadrid Member Guru

    Messages:
    177
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1050 TI MSI OC
    work great on my pc 1440x900 60fps all times all high x8 aa reflection ultra :banana:

    [​IMG]
     
  2. Teh SoniC

    Teh SoniC New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    nVidia 8600GT
    Do you by any chance know how to map this with a steering wheel? I've manage to map most but I've ran into trouble where the camera is always rotated at an angle and not looking straight ahead :/
     
  3. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    18,452
    Likes Received:
    7,032
    GPU:
    RTX 2080S AMP
    Well ofc 900p on 280X man, piece of cake. :D
     
  4. velocityx

    velocityx Master Guru

    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080 Ti FE - EK FCB
    I have no tweaks, frankly I donno what you're talking about ;d I hit the shortcut, I see the first turn 10 something animation, I see the forza logo and it just throws some text at me and never finishes loading. I didn't even seen the first menu.
     

  5. xacid0

    xacid0 Master Guru

    Messages:
    443
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Zotac GTX980Ti AMP! Omega
    Anyone know where the game stored all the captured photos?
     
  6. Mortal Kombajn

    Mortal Kombajn Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD
    I have it but i disabled to show fps :bang:

    Thank you for this will try later, and i found complied releases https://github.com/GameTechDev/PresentMon/releases

    Also latest DXtory works fine and thanks for Xoutput works great with some cheap controller.

    If the game crashes i lose all settings it's so annoying :bang:
     
    Last edited: May 7, 2016
  7. BAZOKA1942

    BAZOKA1942 Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    4
    GPU:
    sapphire r9 390
     
  8. ddelamare

    ddelamare Master Guru

    Messages:
    224
    Likes Received:
    5
    GPU:
    Inno3D GTX 1070 X4

    Well think about it this way,
    o Apex is free
    o Its limited at the moment but will improve
    o Physics for me seems good (im no specialist here though, its feels good), especially in replays, you can see all the cars movements and they are fluid. You rear end another car, the kinetic energy travels to the next car and it also rear ends the car in front of it.
    o I only need one r9 280x to play it with ultra settings at VSR 1440p
    o Theres no texture issues, there no issues at all actually for me and its a BETA
    o Performance as a whole is buttery smooth
    o No support required

    I've had non stop issues with Dirt since patch v1.1 and theres no sign of an update.

    For Dirt,
    o i need both cards in CFX and OC to get a constant 60fps at VSR 1440p ultra
    o but... CF doesnt work, they destroyed it in the latest patch
    o I've had texture issues since before release, it wont be fixed now
    o I have poor quality shadows (low resolution at Ultra settings)
    o It doesn't look ANYTHING as good as Apex, period
    o It doesn't run as fluid as Apex
    o Cost 40 euro
    o Support is no existent

    But everyone is different and looking for different things in games.
    I will HAPPILY THROW 60-70 euro at Apex at release because its exactly what i look for in a game in general.

    These are of course the old versus the new and somewhat to be expected so...
     
  9. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    14,701
    Likes Received:
    4,105
    GPU:
    3080Ti VISION OC

    First, Forza is Semi-Sim and its biased to Fun Arcade :)
    AC and RR3/rFactor is More Sim, with Great physics and IR scaned tracks -> One can't compare these two head->head :bang:

    You can compare it easily to pCars and GTR Evo (Semi-Sim Profile)

    Forza APEX is an Strong rival to them for sure :nerd:
    I have finished all events (need 2 more Gold medals and it will be Maxed Out)
    When you try AI lev >25% you'll see :)
     
  10. BuildeR2

    BuildeR2 Ancient Guru

    Messages:
    2,950
    Likes Received:
    197
    GPU:
    MSI 2080 Ti GX Trio
    Just finished every single thing to do in Apex. I was able to play the entire demo/beta with maxed out custom settings, 8xMSAA @1440p with a handful of stutters and one dip under 60FPS in the LMP1 Spa race in the rain. I am really pleased with how this is performing so far, can't wait to see what they can do with patches.

    @OnnA, I did every single event on unbeatable AI (70%) and some of them were tough! I would say the hardest thing in the demo/beta was having to catch that GT2 Aston on Sebring at night in the Corvette GT3. He gets to start in first, has a much higher PI for his car, so I basically had to run 3 near perfect laps to sneak by him on the last turn of the last lap. Got me to #3 on the leaderboards after a few tries.

    Loving this free test so far, just waiting for the additional spotlight races to unlock.
     

  11. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    14,701
    Likes Received:
    4,105
    GPU:
    3080Ti VISION OC
    Congratulations for your SKILL Bratan' :nerd:

    I'm driving only with JoyPad so not every % boost for my Points are avaible. (im in ~700 position Global now)

    What wheel you have? G25/27/29 or Thrust M. ?
     
  12. BuildeR2

    BuildeR2 Ancient Guru

    Messages:
    2,950
    Likes Received:
    197
    GPU:
    MSI 2080 Ti GX Trio
    No wheel, just XB1 controller.
     
  13. Ryu5uzaku

    Ryu5uzaku Ancient Guru

    Messages:
    7,192
    Likes Received:
    355
    GPU:
    6800 XT
    Tracks are actually one of the strong points of forza when it comes to real life tracks. Those are also scanned ones. The physics are good when one turns every assist and what not off. But the need for a wheel comes then and wheels don't really work with APEX I guess?

    But yes RR3, AC are hardcore sims, not like pCars, GTR Evo, Forza or Gran Turismo which all are somewhere in the middle balancing it.

    The game works rather poorly for me gpu usage is 70% or so with all maxed out and it stutters. I just know it is my single channel memory :D
     
  14. PrMinisterGR

    PrMinisterGR Ancient Guru

    Messages:
    7,975
    Likes Received:
    835
    GPU:
    Inno3D RTX 3090
    Your what? :D
     
  15. ddelamare

    ddelamare Master Guru

    Messages:
    224
    Likes Received:
    5
    GPU:
    Inno3D GTX 1070 X4
    Its runs stupidly well on my system and only using one cpu core (two threads) :puke2:

    DX12 looks promising, they just need to sort out some of the UWP issues for us gamers so we can do what we've always done, change anything we like :p

    Stats Here :)

    Another interesting thing i found when messing around with VSR, when i attempt to run the game any higher than 1920x1080 at ultra (i.e 1920x1200), it states in game that i dont have enough video memory to run the game at that resolution. :)

    UPDATE: Actually, due to the lack of widescreen support with the game, i configure CRU with 2560x1440p resolution and run Apex at that. well chuffed :D

    I'll see how that impacts the performance...

    UPDATE 2: Still runs at 60 fps (High) Not enough vram for ultra :banana: :banana: :banana:
     
    Last edited: May 11, 2016

  16. AlleyViper

    AlleyViper Master Guru

    Messages:
    498
    Likes Received:
    76
    GPU:
    Strix 2070S A|480 X
    Does trigger vibration finally work? Thanks!
     
  17. Ryu5uzaku

    Ryu5uzaku Ancient Guru

    Messages:
    7,192
    Likes Received:
    355
    GPU:
    6800 XT
    That sexy single channel! :D That will change sometime this year! With a platform change!
     
  18. Jackalito

    Jackalito Master Guru

    Messages:
    583
    Likes Received:
    100
    GPU:
    Radeon RX 5700 XT
    Yes, and it's the best I've felt with my Xbox One controller so far. It is, in one word, awesome!
     
  19. nhlkoho

    nhlkoho Ancient Guru

    Messages:
    7,757
    Likes Received:
    364
    GPU:
    RTX 2080ti FE
    Lack of widescreen support? Do you mean ultra wide? The game runs at 2560x1440 for me just fine
     
  20. froladze

    froladze New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 6850
    Hi. I need driver hd 6850 with WDDM 2.0 for Win 10 64bit. He exists or not? If yes, give the link.
     

Share This Page