ForceWare Release 163.69 BETA (download + discussion)

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by kmufc77, Sep 17, 2007.

  1. Gom

    Gom Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x Asus Geforce 8800 GTX SLI
    Hello everyone,
    ive been reading guru forum since i got my new pc and i still dont have
    the perfect driver for my system.. so i keep testing the new ones :D

    i noticed a big fps boost on Quakewars with 163.67 but it wouldnt let
    me enable SLI on that driver

    now with this new 163.69 i can enable SLI but i dont get any noticeable
    performance boost on any game.. ??
    not with split-frame or any of the other SLI options :(

    i also get random crashes while running games.. either the screen freezes
    or the sound becomes a loud annyoing beeeeeeeep and after ~1min the
    screen freezes
     
  2. Devolution

    Devolution Ancient Guru

    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    0
    GPU:
    5850 Radeon HIS 1024MB
    I absolutely love these new Betas. 2-3FPS increase in Bioshock w/ DX10 on. :D
     
  3. Denial

    Denial Ancient Guru

    Messages:
    13,619
    Likes Received:
    3,178
    GPU:
    EVGA RTX 3080
    I haven't received any BSOD's, but my FPS hasn't increased by a noticeable amount either. Crysis performs exactly the same.
     
  4. jabloomf

    jabloomf Master Guru

    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 580
    I updated from 163.67 to 163.69 because of the WIC improvements cited in the Release Notes. WIC doesn't run any differently, so I'm assuming it must be a DX10 fix.

    Also, I'm running Vista x64 and now nHancer fails to start, generating a message about an XML error in nvapps.xml.
     

  5. Kakihara

    Kakihara Active Member

    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX780 SC ACX (SLI)
     
    Last edited: Sep 18, 2007
  6. Kriechbaum

    Kriechbaum Active Member

    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GForce 8800 GTX SLI (Leadtek)
    got same problem here :s

    So i play with SLi Disabled looool. WTF
     
  7. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
    well maybe when the WHQL's come out we might get lucky ;)

    i wonder if NV even know's theres an issue with sli ... not the most popular title.
     
  8. zoogie45

    zoogie45 Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 280
    Nvidia keeps making better drivers for Vista :bounce:

    If they could fix the SLI bug, I bounce all the way and buy that 2nd GTX

    3DMARK06 score:11369
     
  9. zunix

    zunix New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello guys, I would like to comment on the problem I´m having:

    I have a GEFORCE 8800 GTS (640MB) and I am having problems while using it with Maya 2008. The problem consists on the orbiting in the viewport while several faces or vertex are selected. When they aren´t selected everything runs silk smooth, but as you know with this little problem, the workflow is a complete mess. This slowdown seems as if you had a damn Celeron P2, 128 Ram and a Voodoo Card (guess we´ve all been there at some point, lol).

    In some other threads they´ve mentioned about the disabling of an option called "Threaded Optimization" under the Manage 3d settings in the nvidia control panel, but I´ve NEVER had that option with none of the versions I´ve downloaded, and let me mention all the versions I´ve downloaded: 97.92, 97.94, 101.x, 162.x, 163x, etc, and I´ve never had this option.

    Another strange thing is the fact that whenever I make a clean driver install, the Found New Hardware option NEVER finds the drivers, even if I point it to the CD that comes along with the card, don´t know if this matters, but this never happened before with any of my nvidia cards, and hell, I´ve been an nvidia card ever since the damn Voodoo cards.

    I just hope someone could point me to a workaround, or should I just wait till someday a good driver appears, if so, this is a big letdown, main reason why no one even buys ATI cards since this was their trademark (having good vid cards and have a decent driver the next year).

    My PC specs btw: PENTIUM D, 4 GB RAM, 500GB HD, WinXP 32bit, dual monitor setup.

    Thanks for your kind response and time.
     
  10. galahs

    galahs Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    GPU:
    3dfx Voodoo 4
    PureVideo 7600GS 7600GT 7900GS AGP

    Still no PureVideo support for 7 series AGP cards :(

    They could at least put a handle/profile in there that stops QuickTime and WMP from crashing if "Enable Hardware Acceleration" is selected.
     

  11. zodden

    zodden Guest

    Nhancer is not working for me with release get an error reading XML file on starting it up. This is XP 32bit.
     
  12. NowhereMan

    NowhereMan Ancient Guru

    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 470
    Whatever dude, no current game uses that much RAM. Your system is either not optimized or you are running other applications at the same time that you are gaming.
     
  13. exzeth

    exzeth Master Guru

    Messages:
    376
    Likes Received:
    9
    GPU:
    Gigabyte 1080ti
    WTF....installed 163.69, and riva tuner 2.04.

    now i can't overclock anything!!

    just reverts back to default....WTH?!?!
     
  14. Jdoggg12

    Jdoggg12 Member Guru

    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    GPU:
    evga 8800GT
    WTF... 7800gt not supported?
     
  15. DjAlonso

    DjAlonso Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 8800GTS 320M
    i never use drive cleaner, i only install drivers over the olds...

    can cause it some issue or problem ??
     

  16. Captn

    Captn Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTS(G92)512 x2 S
    THat I NEVER do, IMHO you're just asking for problems.
     
  17. Phyxion

    Phyxion Banned

    Messages:
    583
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS EAH5770 1G VT
    Driver Sweeper is like few seconds :heh:
     
  18. Jdoggg12

    Jdoggg12 Member Guru

    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    GPU:
    evga 8800GT
    anyone know why they stopped listing 7800GT in the supported product lists?
     
  19. bfGDennis

    bfGDennis Master Guru

    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Bfg GTX 295
    Im getting about 2-5 more fps in Dirt
    also some improvement in moha I'd say about 5-10 more fps
     
  20. knyz

    knyz Active Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    GPU:
    650M / Crossfire 7970
    LOOL Added PureVideo™ HD decode acceleration for GeForce 8600, 8500 and 8400 series GPUs. <- :rolleyes: waiting nvidia for HD decode :p...

    Next framerate drivers :D thx for infos man
     

Share This Page