1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ForceWare 185.68 Beta VISTA & XP | Download | Discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by GandalfGreyhelm, Apr 8, 2009.

  1. robcky7

    robcky7 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA/GTX280/1024MB/
    When I installed 185.68_geforce_winvista_64bit_international_beta driver it gave me this: nvcpl.dll could not be found in system32 error.This happens only with this driver and not with the previous one 185.66. Then I downloaded it again and reinstalled it two times more and the same thing happens, so this driver is buggy, or the files that we are downloading are corrupted!
     
  2. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
  3. dshramek

    dshramek Ancient Guru

    Messages:
    3,483
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 1070
    I have problems with beta nvidia drivers, too, on Vista 64.
    I get this message:
    [​IMG]

    When I restart I don't have a control panel at all.
    This doesn't happen with the whql drivers, though.
     
  4. digital demon

    digital demon Active Member

    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 470
    I actually did my own comparison and yes, it is faster. First game ever where DX10 is faster than DX9.
     

  5. VultureX

    VultureX Banned

    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX970 SLI
    Black ugliness in WiC:

    [​IMG]
     
  6. Darkje

    Darkje Member Guru

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX660ti DCII
    Dxdiag reports my gtx285 has 494mb memory, it did so with the previous 185 also.
    X3Terran demo does the same, showing my card cas 494mb ...

    when I look at the nvidia control panel it seems I went from 3200somethingMB to 4606MB "total available gfx mem" ...

    what's up with that?

    edit:
    Image added
    [​IMG]
     
    Last edited: Apr 9, 2009
  7. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
    no control panel for me either! xp32 using modded inf. they install but no CP :( this sucks bigtime!
     
  8. VultureX

    VultureX Banned

    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX970 SLI
    Far Cry 2 is covered with Black Squares all the time.
    Can't see a thing, it has serious render issues.
     
  9. philheckler

    philheckler Master Guru

    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx470 SLI
    I get the ' driver not responding and recovered ' with all the 185.6x series of drivers - the current whql works fine - wonder if the 185.6x series doesn't like my overclock....
     
  10. Darkje

    Darkje Member Guru

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX660ti DCII
    same here, had to back down the shader few mhz... at 1700mhz shader 3dm06 caused problems, that where not there with 182.50
     

  11. LedHed

    LedHed Banned

    Messages:
    6,827
    Likes Received:
    1
    GPU:
    eVGA GTX 295 /BenQ FP241W
    I also get the exact same problem with these drivers and my 295.
     
  12. Breathless

    Breathless Member Guru

    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX GTX280 XXX 756C/2700M
    These drivers make my system slower, as do all of the newer 185.XX series drivers, especially logon. The welcome screen sits there for 5-10 seconds before moving on. Normally it is instant. The significantly older 185.XX series did not do this, only the recent ones.

    I am normally not one affected by these types of issues. Yes I do all the correct driversweeper/drivercleaner procedures.
     
  13. nam

    nam Master Guru

    Messages:
    620
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080 FTW ICX
    Look's like i am sticking with 185.50 Whql , till problems are sorted .. i can see a few Beta's comming out at the moment..
     
  14. parkd1

    parkd1 Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    hercules 3D Prophet 3 64mbs
    I hope the add support to all to all the 8 cards with 185.xx divers. Would really like to try them out.
     
  15. LedHed

    LedHed Banned

    Messages:
    6,827
    Likes Received:
    1
    GPU:
    eVGA GTX 295 /BenQ FP241W
    For me all 185.** drivers have been trash with some sort of artifact or another in FC2 and crashing in L4D.
     

  16. scandalous

    scandalous Master Guru

    Messages:
    716
    Likes Received:
    3
    GPU:
    eVGA GTX 980TI Classified
    Weird, I had the same problem with the other 185.xx drivers, but it seems these are quite good for my system. I had the weird source engine bug in l4d. But now it's seems fixed. I haven't done any benchmarks but It seems these are quite fast for my system.

    I might be speaking to soon, but if any problems start to appear I'll be back to report them!
     
  17. mesterial

    mesterial Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 295GTX (1792Mo)
    Black squares or pixels far away = AO enabled.
     
  18. VultureX

    VultureX Banned

    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX970 SLI
    Black squares or pixels far away = 185.68
     
  19. mesterial

    mesterial Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 295GTX (1792Mo)
    Nono, tested on GRID and Lost Planet : Black jerk things = AO enabled!! 185.68 rocks except from that...!
     
  20. milktree

    milktree Member Guru

    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 780TI GHZ x2
    just like 185.66, the stupid control panel just wont install!!! can someone please help me!
     

Share This Page