Forceware 158.18

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by desdick, Apr 17, 2007.

  1. Apocalypse UK

    Apocalypse UK New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x eVGA GeForce 8800GTS 5
    Ah right, thanks for the link :)

    Downloading now.
     
  2. sava700

    sava700 Ancient Guru

    Messages:
    4,862
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080GTX FWT
    what I want to find out is do these fix the damn memory crash for BF2 for example.and when you exit the damn game does it keep my background on the screen and not make it black till I click background... loading now and crossing fingers for good performance as well.
     
  3. rouvio

    rouvio Master Guru

    Messages:
    764
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780

    /PRAYING WITH ALL MY MIGHT :smoke:
     
  4. stormy

    stormy Ancient Guru

    Messages:
    2,670
    Likes Received:
    52
    GPU:
    Pulse RX5600XT
    Sounds like a 8800 issue as I haven't had that happen on either 32 or 64 bit Vista with my 7600GT.

    And now like you, off to test BF2 with these.
     

  5. sava700

    sava700 Ancient Guru

    Messages:
    4,862
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080GTX FWT
    so far while using Driver cleaner... I've restarted and started loading them..and they prompted me to say I still have drivers on it ?? mmmkk so it asked to uninstall so I did and it restarted again..now back to loading so far so good..that was odd.


    WTF

    Edit: I keep getting previous drivers found and it won't let me add them manual cause it doesn't see them.. now how in the hell.
     
    Last edited: Apr 17, 2007
  6. Unstable_Hero

    Unstable_Hero Ancient Guru

    Messages:
    1,561
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 295
    Oblivion still doesnt have aa+hdr, when applying aa in control panel and hdr ingame.

    Digital vibrance and image sharpening still grayed out.

    Scaling options DO work.
     
    Last edited: Apr 17, 2007
  7. sava700

    sava700 Ancient Guru

    Messages:
    4,862
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080GTX FWT
    ok finially got them to start loading.. it appears they took over my computer,erassed the drivers already on the comp twice..made me coffee and then did the dishes.
     
  8. Princess_Frosty

    Princess_Frosty Master Guru

    Messages:
    624
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX580 Twin Frozr II
    The readme PDF doesn't list a fix for Vista x64 with 4Gb of RAM, it doesn't even aknowledge it as an open issues.

    LAMERS
     
  9. rouvio

    rouvio Master Guru

    Messages:
    764
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780
    Sava !!! what about BF2 ??

    no go ? :(


    **edit

    Dual screen spanning does NOT work !!! :mad::mad:
     
    Last edited: Apr 17, 2007
  10. DYNOMO

    DYNOMO Master Guru

    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 5870
    Interestingly this driver is slightly faster than the later 165.01's , test done on 8800gts at stock speeds.

    3dmark06 vista 165.01 =7682

    3dmark06 vista 158.18 =7695

    Will test some games shortly.
     

  11. sava700

    sava700 Ancient Guru

    Messages:
    4,862
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080GTX FWT
  12. DYNOMO

    DYNOMO Master Guru

    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 5870
    Bf2 working for me fine here? whats the problem you have? is it cuzz your running 4gigs of ram. Im on 2gigs but am looking at going to 4gigs as its right on the edge for playing.

    GTR-2 still not working :(
     
    Last edited: Apr 17, 2007
  13. Princess_Frosty

    Princess_Frosty Master Guru

    Messages:
    624
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX580 Twin Frozr II
    Can we get the same SLI Vista x64 4gb RAM test done on these please.

    Those of us with Vista 64bit because we've upgraded to 4Gb of RAM are currently screwed out of SLI :(
     
  14. Apocalypse UK

    Apocalypse UK New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x eVGA GeForce 8800GTS 5
    Is there any way to get fan control back on these drivers?

    I like to keep my fan at 100% but i have no idea what it's at, but it certainly doesn't sound like it's at 100% :(
     
  15. techman36

    techman36 Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    GPU:
    8800GTX XXX OC SLI
    Unstable, they only seem to be broken on the 8 series, those features work fine on my 7 series sli.
     

  16. sava700

    sava700 Ancient Guru

    Messages:
    4,862
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080GTX FWT

    I have 2 gigs.. want to go to 4 but nobody and I mean nobody is selling my ram chips anymore it appears... but I have random crashes of a memory error and it appears to be from the graphics card memory and the drivers were causign that, and then i have a CTD sometimes after loading a map or in the middle of the load.
     
  17. bever

    bever Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Point of View 8800GTS 320mb
    i still have poor fps in cs:source with this drivers. going to test the 160 now
     
  18. DYNOMO

    DYNOMO Master Guru

    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 5870
    Mines running fine here, BF2 is running fine on previous drivers as well. Maybe you have another issue? I am running a 8800GTS, maybe thats why, might be a GTX problem only.
     
  19. rouvio

    rouvio Master Guru

    Messages:
    764
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780


    I'm using Vista x64 with 2gigs of ram.
    When I click the launcher I see a black screen, then ctd.

    :behead:
     
  20. Princess_Frosty

    Princess_Frosty Master Guru

    Messages:
    624
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX580 Twin Frozr II
    Dont bother.

    To access all 4Gb you need to install a 64Bit OS and then set a flag in your motherboards BIOS to enable memory remapping (often called something else) this allows Vista to address all 4Gb of memory.

    Unfortunately theres a little known bug with ALL 64Bit Vista drivers where if you have 4Gb of system ram (and presumably above that as well) SLI will simply cease to function or give you errors.

    it's not confirmed with these drivers, but it's not in the release notes so I dont hold out much hope.

    *edit*

    If you're only running a single video card then this bug wont effect you.
     

Share This Page