Forceware 100.95 XP-Vista

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by painter, Mar 16, 2007.

  1. FookDat

    FookDat Master Guru

    Messages:
    460
    Likes Received:
    29
    GPU:
    6700XT Red Devil
    Another note when I do reinstall drivers I also reinstall PowerStrip 3.73 Beta and run driver cleaner pro 1.5.
    You should reinstall the drivers or overclocking tools anytime you flash your BIOS or change a driver of what you are overclocking. You dont have to but see if it helps. I am having no issues and seems to be a big step up from running

    91.47 XFX Driver
    93.71 Nvidia
    93.81 Nvidia
    94.20 Guru
    100.95 Station Drivers

    100.95 is the smoothest fps for BF2, benchmarks, overclocking.

    This is my experience with the driver not all will work im also running AGP but im not complaining about running 2D 285 \ 3D 520 \ 1600 Stable I find when I raise my 2D voltage its more stable in the memory. I also disabled the temp monitoring in my bios on my video card and lowered my temperature about 10C on ldle and load. Another little note was there was not a increase in stability when overclocking the cpu or memory either. Thought it should be mentioned.

    Will get more results too you guys if more drivers do not become available before then.
     
  2. OrionRU

    OrionRU Ancient Guru

    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX (621/1512/2020)
    These seem very nice. Image quality is superb.
     
  3. FookDat

    FookDat Master Guru

    Messages:
    460
    Likes Received:
    29
    GPU:
    6700XT Red Devil
    I was showing that it allowed me to overclock further with better stability.

    512 \ 1580 was max stable with no glitches

    now

    520 \ 1580 was stable but after further testing raising my 2D clocks

    285 \ 520 \ 1600 is stable and will get some scores and some tests but might need to back down gonne find the best performance with no performance loss if I go to far it starts to go down.
     
  4. OrionRU

    OrionRU Ancient Guru

    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX (621/1512/2020)
    100.87
    -----
    3DMark Score 10037
    [​IMG]
    SM 2.0 Score 4698 Marks [​IMG]
    SM 3.0 Score 4842 Marks [​IMG]
    CPU Score 2116 Marks

    100.95
    -----
    3DMark Score 10147
    SM 2.0 Score 4805 Marks
    SM 3.0 Score 4868 Marks [​IMG]
    CPU Score 2124 Marks
     

  5. Rupture

    Rupture Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Visiontek ATI HD 4870 512mb
    Can't seem to get the Old Control panel to work like some of you guys have been able to with the manual install (XP 32 bit)
     
  6. Broken Haiku

    Broken Haiku Member

    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 280x 3GB
    With this version, I can't add application profiles. As soon as I choose a file and click OK, the control panel crashes. (on XP, with an 8800GTX)
     
  7. OrionRU

    OrionRU Ancient Guru

    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTX (621/1512/2020)
    Playing battle station midway with everything maxed.

    2x2 Supersampling AA and man, the image quality is superb!
     
  8. FookDat

    FookDat Master Guru

    Messages:
    460
    Likes Received:
    29
    GPU:
    6700XT Red Devil
    I was not able to get the old control panel to work with these either.

    I installed nTune latest version and NVTray tools enabled all features and rebooted and even edited registry entries it still would not enable the old control panel. ARRRRRRRRRRRRRRRRG.
     
  9. Undesirable

    Undesirable Member Guru

    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    GPU:
    KFA2 1080 Reference 8GB
    Call of Duty 2 started up with a blank screen when I tried it with these drivers.
     
  10. SquareSoft0

    SquareSoft0 Guest

    Not that anybody cares, but UT2004 is still skipping with bluescreens. Disabling hardware T&L fixes the skipping for the most part, but will cause low FPS and still has occasional bluescreens.
     

  11. rusbadboy

    rusbadboy Member Guru

    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Palit GeForce 7900GS 512MB 670/705
    for anyone who wants to know Dawn Of War won't run under these drivers (with my 7900GS) says something about Hardware Transform & Lighting

    On the other hand it got rid of the bugs with Hitman Blood Money, except the white fog when you enter first person mode....
     
  12. mr orange

    mr orange Member Guru

    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA gtx 280
    to switch to the old control panel u have to change the "SedonaDisable" string in the registry ->

    http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=2145312#post2145312#2

    after that, the "Use Classic NVIDIA Control Panel..." can be found directly in the new one.

    [​IMG]

    but i have still a problem with the AA setting in the old control panel.
     
    Last edited: Mar 18, 2007
  13. Cyberdog

    Cyberdog Member

    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 7950 GT 512MB
    If you check the event logs at the time of crash you'll notice a "out of video memory" warning.
    At first I thought it was Areo, but I disabled it and it still happens. So it might be BF (not flushing during map change) or even Vista taken up the VRAM

    Also going in to advanced display settings, clicking on the adapter tab, shows that I (apparently) have 495mb of shared system memory being used for the graphics card...WhyTF is it doing that...
     
    Last edited: Mar 18, 2007
  14. Cyberdog

    Cyberdog Member

    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 7950 GT 512MB
    Oh..and do people get softshadow corruption in FEAR \ FEAR extraction point?

    Apparently that was "fixed" in the 80 series drivers but its been back ever since the 100 series
     
  15. jrcallan

    jrcallan Active Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8600gts
    Undesirable:

    Make sure you get rid of your former drivers. I installed 100.95 over 101.46 and COD2 would get through loading a MP map but stop at the intro screen. I could hear the audio continuing but the screen was dead.

    I used DC Pro to clean up the old drivers then re-booted and loaded in the 100.95 drivers. All okay.
     

  16. FookDat

    FookDat Master Guru

    Messages:
    460
    Likes Received:
    29
    GPU:
    6700XT Red Devil
    The registry entry it refers too does not exist on my computer. Is there some file im missing or not being told about that needs to be more clear. From start to finish how do you get the Old Control Panel working. All we ever get is a little information here and there.
     
  17. roguesn1per

    roguesn1per Ancient Guru

    Messages:
    9,508
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX580
    You cant get the OLD CP in Vista, only XP.
     
  18. FookDat

    FookDat Master Guru

    Messages:
    460
    Likes Received:
    29
    GPU:
    6700XT Red Devil
    Can you explain further as there is no options or anything for the Old control panel and I would like it thank you.
     
  19. FookDat

    FookDat Master Guru

    Messages:
    460
    Likes Received:
    29
    GPU:
    6700XT Red Devil
    Alright the only way I was able to get the Old Control Panel to work was using this registry key I found. Create a notepad document paste in each information. Two seperate registry entry information below so two different registry documents would need to be created.

    Enable Old Control Panel:

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies]
    "DevPolicies"=dword:00000000
    "ModePolicies"=dword:00000000
    "ModePersist_GPU:0_Mode:0"=hex:00,00,00,00,40,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
    05,00,00,00,00,00,00,00,05,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
    "LutPersistDesktop_GPU:0_Head:0"=hex:00,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,\
    00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,\
    00
    "LutPersistFSVM_GPU:0"=hex:00,00,00,00,64,00,00,00,47,00,00,00,47,00,00,00,5a,\
    00,00,00,45,00,00,00,45,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
    "ContextUIPolicy"=dword:00000001
    "CplGroupUIPolicy"=dword:00000001
    "TaskbarUIPolicy"=dword:00000001

    Enable New Control Panel:

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies]
    "DevPolicies"=dword:00000000
    "ModePolicies"=dword:00000000
    "ModePersist_GPU:0_Mode:0"=hex:00,00,00,00,40,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
    05,00,00,00,00,00,00,00,05,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
    "LutPersistDesktop_GPU:0_Head:0"=hex:00,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,\
    00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,00,64,00,00,\
    00
    "LutPersistFSVM_GPU:0"=hex:00,00,00,00,64,00,00,00,47,00,00,00,47,00,00,00,5a,\
    00,00,00,45,00,00,00,45,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
    "ContextUIPolicy"=dword:00000002
    "CplGroupUIPolicy"=dword:00000002
    "TaskbarUIPolicy"=dword:00000002
     
  20. mr orange

    mr orange Member Guru

    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA gtx 280
    vista or xp?
     
    Last edited: Mar 18, 2007

Share This Page