Fix for Punk Buster on Windows 7

Discussion in 'Operating Systems' started by MrBozack, Feb 28, 2009.

  1. MrBozack

    MrBozack Master Guru

    Messages:
    670
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 7850OC Windforce
    I've had quite a bit of trouble recently with Punk Buster on Windows 7, I know others here have too. There seems to be a number of "fixes" floating about, but none of them worked for me. Anyway, I found a work -around that seems to do the job for me.

    The instructions are given using CoD4 as an example. They can easily be applied to BF2 or CoD5 etc.
    Thanks to zaggynl for the fix!
     
  2. Pyr0

    Pyr0 Master Guru

    Messages:
    592
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA 1080ti FTW3
    was hoping this would work with cod4, but i'm still getting api kicks
     
  3. buddyfriendo

    buddyfriendo Ancient Guru

    Messages:
    3,407
    Likes Received:
    5
    GPU:
    2070 Super
    Fully up to date? On Vista x64 if I don't update PB after a new patch would come out for COD4 I'd get kicked by PB.
     
  4. Pyr0

    Pyr0 Master Guru

    Messages:
    592
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA 1080ti FTW3
    yes cod4 1.7 and PB fully updated with pbsetup
    [​IMG]
     
    Last edited: Mar 1, 2009

  5. beneee

    beneee New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 4850
    Did not work for me, Win7 Build 7048 x64.
     
  6. iZomBaDi

    iZomBaDi Active Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus Titan X no oc
    Hmmf. :eek2:

    I tried as you instructed and it is also failing for me too.

    I tried with the setting: Vista compatibility, Vista SP1 and Vista SP2.

    Currently running Windows 7 build 7048.
     
  7. kabalp1

    kabalp1 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS NX9800GT
    I have made the settings above, chose compatibility with Vista (SP1) and worked. I can :biggun: now, THX
    I use Windows Seven build 7057(RC1) and the latest PunkBuster (CoD4)
     
  8. Pyr0

    Pyr0 Master Guru

    Messages:
    592
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA 1080ti FTW3
    tried this again with 7057 x64 and now instead of api kicks, iw3mp.exe just crashes
     
  9. beneee

    beneee New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 4850
    64bit or 32bit?
     
  10. zeek

    zeek New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800 GTS 320 Mb
    Any new ideas to fix it ?
     

  11. buddyfriendo

    buddyfriendo Ancient Guru

    Messages:
    3,407
    Likes Received:
    5
    GPU:
    2070 Super
    Yeah, wait until RTM when PB gets supported by those lazy bastards. :(
     
  12. jimbonbon

    jimbonbon Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x GTX Titan Black
    Carp - failed after two hours. Longest I had managed though!


    J
     
    Last edited: May 5, 2009
  13. Zer0K3wL

    Zer0K3wL Banned

    Messages:
    3,073
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 480 850/1700/2000 h2o
    just get as many people to spam punkbuster that they get tired off it and patch it.
    or either just boycot it.
     
  14. Pyr0

    Pyr0 Master Guru

    Messages:
    592
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA 1080ti FTW3
    Seems to be working today for COD4 *shrug*

    Been playing for hours on various servers (including the ones in my favourites that would normally give unknown API kicks) without any probs :)
    Win7 x64 RC, no compatibility or run as admin tricks
     
  15. Flukester

    Flukester Banned

    Messages:
    1,505
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVga GTX 260 Core216 896M

  16. buddyfriendo

    buddyfriendo Ancient Guru

    Messages:
    3,407
    Likes Received:
    5
    GPU:
    2070 Super
    It is for COD5 thats for sure. I played about an hour or so last night on a PB server. All I did was run an update and play, no tweaking anything or copying files around..etc. Wonder what made them cave and support Windows 7 after months of refusing to do so.
     
  17. Zer0K3wL

    Zer0K3wL Banned

    Messages:
    3,073
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 480 850/1700/2000 h2o
    probaly cous there wont be any future builds anymore microsoft also stated there only be 1 rc build.
     
  18. buddyfriendo

    buddyfriendo Ancient Guru

    Messages:
    3,407
    Likes Received:
    5
    GPU:
    2070 Super
    Well yes, that I already know. But EB was well known for stating they will and do not support Beta or RC Operating Systems. I don't think the fact that there will only be one RC made them change their mind on this, something else must have. Perhaps Microsoft got involved? It could have happened, I doubt they want to get off to a rocky start with support for Windows 7 just like Vista did, and the stance EB had was pretty much deja vu.
     
  19. kitch9

    kitch9 Ancient Guru

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7990 3GB
    Battlefield 2 kicks me still.....
     
  20. cloudman

    cloudman Maha Guru

    Messages:
    1,413
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Asus CU II GTX 780
    I found this bit of advice at another forum. They were testing the new bf2 1.5 patch. I tried it and it worked for me last night. w7 7100. I did NOT install the patch,

    Here's the link and excerpt on fix:

    http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-2/598895-windows-7-bf2-2.html

    "2nd EDIT: i intagrated my pb services with my desktop, no kicks now on 1.5 at all and no glitches, SORTED!



    To do this do the following.

    Start
    Type mmc and hit enter.
    Goto file
    Add/Remove snap-in
    Services
    Add
    Finish

    Now find PnkBstrA and PnkBstrB.

    Right click and goto properties

    click the logon tab and check the box

    "Allow service to interact with desktop"

    Hit apply and ok.
     
    Last edited: May 14, 2009

Share This Page