FIFA 15 PC (Ignite Engine) Confirmed

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by Stone Gargoyle, Jun 6, 2014.

  1. DarkKnightDude

    DarkKnightDude Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX770 4 GB OC
    Yeah even cutscenes are all 60 FPS (if you mean the during your match cutscenes).
     
  2. blesner

    blesner Ancient Guru

    Messages:
    2,720
    Likes Received:
    4
    GPU:
    MSI Nvidia GTX 690
    delete.
     
  3. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    4,577
    Likes Received:
    808
    GPU:
    XFX Radeon RX 6600
    Yes, like mentioned and explained a few pages before, when the demo was rlsd! It was the same problem....!
     
  4. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,161
    Likes Received:
    643
    GPU:
    Palit RTX 3080
    Sorry, I missed that.

    Typical of EA to "break" something then because FIFA 14 runs at 60 FPS in replays, cutscenes and gameplay on my PC and that's using the in-game v-sync option.

    They've obviously upgraded the PC to use the console version of the engine, hence the switch from DX9 to DX11, but forgotten to remove all the console limitations! There is absoluitely NO reason for the PC version to have its replays and cutscenes locked to 30 FPS. The game is relatively undemanding and will run way in excess of 60 FPS on a semi-decent PC so there's no excuse other than laziness. :bang:
     

  5. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    4,577
    Likes Received:
    808
    GPU:
    XFX Radeon RX 6600
    I also dont see a reason why they have to run 30fps capped, totally not understandable.
     
  6. mitzi76

    mitzi76 Ancient Guru

    Messages:
    8,720
    Likes Received:
    19
    GPU:
    MSI 970 (Gaming)
    Anyone else getting a lot of disconnects in Ultimate team?

    Very annoying to play a game and then for it to disconnect without updating points etc..

    so atm leaving it..
     
  7. WhiteLightning

    WhiteLightning Don Illuminati Staff Member

    Messages:
    29,783
    Likes Received:
    2,631
    GPU:
    GTX1070 iChillx4
    not for me (playing ps4 version though).

    really loving the game! been a while since i enjoyed a footy game as much tbh.
     
  8. mixalis9

    mixalis9 Master Guru

    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 1080 ti
    anyone having problems with the camera such as during a break the ball will be kicked forward during sprint and the screen will snap forward onto the ball then the player will move onto the ball and repeat the motion.
     
  9. ElFishoIII

    ElFishoIII Guest

    Got beer. Got game. Got three days off work. Time to dive in.
     
  10. milamber

    milamber Maha Guru

    Messages:
    1,264
    Likes Received:
    52
    GPU:
    MSI 1080 Gaming X
    I'm really enjoying the game.

    Just discovered a major bug: While playing a match in Career Mode making changes to the Custom Camera settings make no difference.
     

  11. blesner

    blesner Ancient Guru

    Messages:
    2,720
    Likes Received:
    4
    GPU:
    MSI Nvidia GTX 690
    You can use Nvidia Inspector. Cap the frame rate to 60FPS and force Vsync.

    I get a solid 60FPS even in cut scenes.
     
  12. milamber

    milamber Maha Guru

    Messages:
    1,264
    Likes Received:
    52
    GPU:
    MSI 1080 Gaming X
    Someone modded FIFA 15 to disable DOF and improve LOD detail on PC: http://www.moddingway.com/file/45651.html

    I spent several hours testing it and this my version of the settings.lua below:

    local InitializeSettings = function()
    local as = gSportsRNA
    local settingTable = as:GetTable("Settings")

    as:SetString(settingTable, "PlayerSkeleton", "data/sceneassets/rig/skeleton_player.rx3")

    -- Force LevelOfDetail - 'high', 'medium', 'low', 'superlow'
    local levelOfDetail = as:GetString(settingTable, "LevelOfDetail")
    if (levelOfDetail == "") then
    levelOfDetail = "high"
    as:SetString(settingTable, "LevelOfDetail", levelOfDetail)
    end

    -- levelOfDetail = "medium"

    -- Set up defaults (high detail)
    as:SetInt(settingTable, "DropMipRX3_MipsToDrop", 0) -- number of mips to drop from RX3 textures
    as:SetInt(settingTable, "DropMipRX3_MinTexDimension", 8192) -- minimum size (here we will ignore the number of mips to drop)
    as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_ScaleReduction", 0) -- flat shadow dimensions (0 is normal, 1 is half, 2 is quarter, 3 is an eigth)
    as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_MaxLights", 64) -- max number of lights to allow
    as:SetInt(settingTable, "Jumbotron_ScaleReduction", 0) -- jumbotron render scale reduction
    as:SetInt(settingTable, "SelfShadow", 1)
    as:SetInt(settingTable, "SelfShadow_ScaleReduction", 0) -- selfshadow render scale reduction (0 normal, 1 half, 2 quartered)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_RainDrops", 1)
    if ( EA_PLATFORM_MAC == true ) then
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_AutoExp", 0) -- Turn off autoexposure on MAC (This causes it to use simple exposure)
    else
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_AutoExp", 1)
    end
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_Bloom", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_DOF", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_Rectilinear", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_Vignette", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_Grain", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_ColorCube", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_ColorCubeDepth", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_SSAO", 1)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_MotionBlur", 0)
    -- LumBloom texture reduction (0 is normal, 1 is half, 2 is quarter, 3 is an eigth)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_LumBloom_ScaleReduction", 3)

    as:SetInt(settingTable, "Grass", 1)
    as:SetInt(settingTable, "Cloth", 1)
    as:SetFloat(settingTable, "PlayerLodPercentageMultiplier", 100.0)
    as:SetInt(settingTable, "PlayerLodMinimum", 0)

    -- Override..
    if (levelOfDetail == "medium") then

    as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_ScaleReduction", 0)
    as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_MaxLights", 64)
    as:SetInt(settingTable, "Jumbotron_ScaleReduction", 0)
    as:SetInt(settingTable, "Grass", 1)
    as:SetInt(settingTable, "Cloth", 1)
    as:SetInt(settingTable, "SelfShadow_ScaleReduction", 0)
    as:SetFloat(settingTable, "PlayerLodPercentageMultiplier", 100.0)

    elseif (levelOfDetail == "low" or levelOfDetail == "superlow") then
    -- Downsize Render to texture sizes and detail
    as:SetInt(settingTable, "DropMipRX3_MinTexDimension", 8192)
    as:SetInt(settingTable, "DropMipRX3_MipsToDrop", 0)
    as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_ScaleReduction", 0)
    as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_MaxLights", 64)
    as:SetInt(settingTable, "Jumbotron_ScaleReduction", 0)
    as:SetInt(settingTable, "SelfShadow", 1)

    -- Disable grass and cloth
    as:SetInt(settingTable, "Grass", 1)
    -- cloth is enabled for hi lods
    -- in case of performance issues disable cloth and always use tucked jerseys
    as:SetInt(settingTable, "Cloth", 1)

    -- disable pretty much all PostFX
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_RainDrops", 1)
    --Need autoexpousre to make lighting correct
    --as:SetInt(settingTable, "PostFX_AutoExp", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_Bloom", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_DOF", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_Rectilinear", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_Vignette", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_Grain", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_ColorCube", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_ColorCubeDepth", 0)
    as:SetInt(settingTable, "PostFX_MotionBlur", 0)

    as:SetFloat(settingTable, "PlayerLodPercentageMultiplier", 100.0)
    end

    if (levelOfDetail == "superlow") then
    -- any extra tweaks here..
    end
    end
    InitializeSettings()
    InitializeSettings = nil
     
  13. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    Great news! :) Can you disable motion blur?

    EDIT: Doesn't work in demo?
     
    Last edited: Sep 27, 2014
  14. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    4,577
    Likes Received:
    808
    GPU:
    XFX Radeon RX 6600
  15. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    Thank you! :)

    I edited "settings.lua" file to disable motion blur:
    -Before
    Code:
    ...
    -- Set up defaults ([B][U][COLOR="Red"]high detail[/COLOR][/U][/B])
    	as:SetInt(settingTable, "DropMipRX3_MipsToDrop", 0)			-- number of mips to drop from RX3 textures
    	as:SetInt(settingTable, "DropMipRX3_MinTexDimension", 8192)	-- minimum size (here we will ignore the number of mips to drop)
    	as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_ScaleReduction", 0)		-- flat shadow dimensions 			(0 is normal, 1 is half, 2 is quarter, 3 is an eigth)
    	as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_MaxLights", 64)			-- max number of lights to allow
    	as:SetInt(settingTable, "Jumbotron_ScaleReduction", 0)		-- jumbotron render scale reduction 
    	as:SetInt(settingTable, "SelfShadow", 1)		
    	as:SetInt(settingTable, "SelfShadow_ScaleReduction", 0)		-- selfshadow render scale reduction (0 normal, 1 half, 2 quartered)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_RainDrops", 1)
    	if ( EA_PLATFORM_MAC == true ) then
    		as:SetInt(settingTable, "PostFX_AutoExp", 0) -- Turn off autoexposure on MAC (This causes it to use simple exposure)
    	else
    		as:SetInt(settingTable, "PostFX_AutoExp", 1)
    	end
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_Bloom", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_DOF", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_Rectilinear", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_Vignette", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_Grain", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_ColorCube", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_ColorCubeDepth", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_SSAO", 1)
    	as:SetInt(settingTable, [COLOR="Blue"][B]"PostFX_MotionBlur", [U]1[/U][/B][/COLOR])
    	-- LumBloom texture reduction (0 is normal, 1 is half, 2 is quarter, 3 is an eigth)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_LumBloom_ScaleReduction", 1)
    ...
    -After
    Code:
    ...-- Set up defaults ([B][U][COLOR="Red"]high detail[/COLOR][/U][/B])
    	as:SetInt(settingTable, "DropMipRX3_MipsToDrop", 0)			-- number of mips to drop from RX3 textures
    	as:SetInt(settingTable, "DropMipRX3_MinTexDimension", 8192)	-- minimum size (here we will ignore the number of mips to drop)
    	as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_ScaleReduction", 0)		-- flat shadow dimensions 			(0 is normal, 1 is half, 2 is quarter, 3 is an eigth)
    	as:SetInt(settingTable, "FlatShadow_MaxLights", 64)			-- max number of lights to allow
    	as:SetInt(settingTable, "Jumbotron_ScaleReduction", 0)		-- jumbotron render scale reduction 
    	as:SetInt(settingTable, "SelfShadow", 1)		
    	as:SetInt(settingTable, "SelfShadow_ScaleReduction", 0)		-- selfshadow render scale reduction (0 normal, 1 half, 2 quartered)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_RainDrops", 1)
    	if ( EA_PLATFORM_MAC == true ) then
    		as:SetInt(settingTable, "PostFX_AutoExp", 0) -- Turn off autoexposure on MAC (This causes it to use simple exposure)
    	else
    		as:SetInt(settingTable, "PostFX_AutoExp", 1)
    	end
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_Bloom", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_DOF", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_Rectilinear", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_Vignette", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_Grain", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_ColorCube", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_ColorCubeDepth", 1)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_SSAO", 1)
    	as:SetInt(settingTable, [COLOR="Blue"][B]"PostFX_MotionBlur", [U]0[/U][/B][/COLOR])
    	-- LumBloom texture reduction (0 is normal, 1 is half, 2 is quarter, 3 is an eigth)
    	as:SetInt(settingTable, "PostFX_LumBloom_ScaleReduction", 1)
    ...
    I got no motion blur in replay only!! :D
     

  16. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,161
    Likes Received:
    643
    GPU:
    Palit RTX 3080
    I was just trying the LOD/DOF mod with DSR (3840x2400) and while checking my squad my PC blue-screened with an ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE MEMORY, whatever that is!!! Eeek!

    [FONT=Segoe UI, Arial]Crash Dump Analysis [/FONT]
    [FONT=Segoe UI, Arial]Crash dump directory: C:\WINDOWS\Minidump[/FONT]

    [FONT=Segoe UI, Arial]Crash dumps are enabled on your computer.
    [/FONT]
    [FONT=Segoe UI, Arial]On Sun 28 Sep 2014 10:24:10 am GMT your computer crashed
    crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\092814-23718-01.dmp
    This was probably caused by the following module: [FONT=Segoe UI, Arial]ntoskrnl.exe[/FONT] (nt+0x153CA0)
    Bugcheck code: 0xFC (0xFFFFF6F000F00110, 0x80000001B14009E3, 0xFFFFD0002287A700, 0x0)
    Error: [FONT=Segoe UI, Arial]ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY[/FONT]
    file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
    product: [FONT=Segoe UI, Arial]Microsoft® Windows® Operating System[/FONT]
    company: [FONT=Segoe UI, Arial]Microsoft Corporation[/FONT]
    description: NT Kernel & System
    Bug check description: This indicates that an attempt was made to execute non-executable memory.
    This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules. There is a possibility this problem was caused by a virus or other malware.
    The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.


    [/FONT]
    [FONT=Segoe UI, Arial]On Sun 28 Sep 2014 10:24:10 am GMT your computer crashed
    crash dump file: C:\WINDOWS\memory.dmp
    This was probably caused by the following module: [FONT=Segoe UI, Arial]nvlddmkm.sys[/FONT] (nvlddmkm+0x52E1B0)
    Bugcheck code: 0xFC (0xFFFFF6F000F00110, 0x80000001B14009E3, 0xFFFFD0002287A700, 0x0)
    Error: [FONT=Segoe UI, Arial]ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY[/FONT]
    file path: C:\WINDOWS\system32\drivers\nvlddmkm.sys
    product: [FONT=Segoe UI, Arial]NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 344.16 [/FONT]
    company: [FONT=Segoe UI, Arial]NVIDIA Corporation[/FONT]
    description: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 344.16
    Bug check description: This indicates that an attempt was made to execute non-executable memory.
    This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules. There is a possibility this problem was caused by a virus or other malware.
    A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: nvlddmkm.sys (NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 344.16 , NVIDIA Corporation).
    Google query: [FONT=Segoe UI, Arial]NVIDIA Corporation ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY[/FONT]
    [/FONT]
     
    Last edited: Sep 28, 2014
  17. mitzi76

    mitzi76 Ancient Guru

    Messages:
    8,720
    Likes Received:
    19
    GPU:
    MSI 970 (Gaming)
    If any guru's are up for a friendly then drop me a pm.

    Also interested to see your FUT squads...just one more striker then I got a decent La liga squad led by Negredo...(got no Real Madrid players yet, mostly Valencia and Athletico).
     
  18. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    Too high resolution screen and/or too extra high especially details may cause BSoD. ;)

    But I have no any problems at 1920x1200@4xMSAA with mod (all max settings with no DoF nor motion blur mod). :)
     
  19. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,161
    Likes Received:
    643
    GPU:
    Palit RTX 3080
    Yeah, the game works fine with the LOD tweak at 1920x1200...thankfully! :D

    Is there anyway to have the higher LOD but enable the default DOF please? Anyone know which setting I need to edit in the PostFX.lua or Settings.lua files?

    Thanks.
     
  20. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    :) Should edit in the settings.lua ONLY. ;)
     

Share This Page