Fermi, GTX460, GTX470, GTX465, GTX480...Bios Modding..Edit Voltage restrictions-mods

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce' started by BetA, Sep 15, 2010.

  1. lagerkungen

    lagerkungen New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward GTX460 1GB GS
    Thanks mate! :banana:
    The whining sound from the fan is almost gone in 2d mode! :)
    The temp is about 80C (at 55% fan speed) in furmark with a slight overclock, Core:800mhz Shader 1600mhz and Memory 1900mhz. I´ll hold any further over clocking til i´ve got the cooler from Arctic.
     
    Last edited: Sep 18, 2010
  2. zenix

    zenix New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Inno3D GTX460 OC
    It's working really good, everything i wanted is working like it should.
    Great job.
     
  3. WacKEDmaN

    WacKEDmaN Guest

    BetA13.. are you doing clocks aswell?
    atm im using AB to detect 3D app and both change the clock and increase the volts..then when the app closes it changes back to standard clocks and volts (via profiles and RSST)..

    wondering if i can have the higher volts set only during P0 (Voltage Entry #3 maybe??)..but have the default lower volts during the other performance states

    my oc.. 1600 shader.. 1.050v.. 2000 mem..


    :3eyes:

    i was gonna post my bios...but its saying my 43.7KB rar.txt file is 10.8KB too large when the size for txt files is 172.7KB :bang::bang::bang:
    you can grab a copy here..
    http://www.techpowerup.com/vgabios/74780/Palit.GTX470.1280.100401.html
     
    Last edited by a moderator: Sep 18, 2010
  4. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,179
    Likes Received:
    163
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz

    i dont understand it..
    What exactly do u want?
    just post ur bios @ media fire...
    i will download it there..

    so? u want higher voltage in 3d mode ?
    and an oc?

    please explain better for me ;)
     

  5. WacKEDmaN

    WacKEDmaN Guest

    yes in P00 profile i want 1600 shader/core and 2000 mem..but i also want voltage increased only in P00 Profile.. im not sure if it can be done or not..

    if i had hold of the program what id do is..goto the voltage settings..set voltage entry #3 to my oc of 1050mv. next goto the Performance Profile Settings and set P00 Profile drop down to Voltage Entry #3..then set the numbers next to the profile for the shader and mem of 1600 and 2000 (from 1215 and 1674)..leave the other profiles default..

    bios:
    http://uploading.com/files/9659d5e6/Palit+GTX470-Reference-70.00.1A.00.03.rar/
     
    Last edited by a moderator: Sep 18, 2010
  6. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,179
    Likes Received:
    163
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz

    hehe, lol. i know how this Tool here works, in and out ;)
    If not, i wouldnt be doing a Thread like that..

    And yes it is almost Possible what u are asking ;) But u do know that P00 and P03 Mode is Bound in the ram Clocks and Voltage in BIOS..
    But u could try Nvidia Inspector or afterburner to try to make an Profile...

    I will do it right away..just one question, is this ur Original BIOS that u uploaded? Taken from GPU-Z tool?

    Greetz Beta

    EDIT:

    Here we go..

    [​IMG]

    FIrst off... Ram Clocks are bound together in P00 and P03 Profiles..So u will have 4000 Mhz in both modes..2d Idle will be normal low as before..But u could use Nvidia Inspector to make a Profile i guess..
    Theres no way u can have different Ram clocks in p00 and p03 mode....

    The Rest i did as u wanted it to..SHader is @ 1600 Mhz ( GPU = 800 Mhz ) @ P00 With 1.050 Voltage setting..Voltage also is in P03 Mode the same...because it has to..its not changeable...U cant make different voltages in P00 and P03 Mode...(maybe afterburner or Nvidia Inspector can help u out there)

    I have also upped the Max Voltage to 1.100 Volt for a little Headroom if the 1.050 Volt arent stable enough ;)

    I hope u enjoy ur new Bios...And keep the Card Coool.....

    Heres the Bios:

    http://www.mediafire.com/?gane863hih0ri3b

    Greetings Beta..
    Feedbacks are always welcome ;)
     
    Last edited: Sep 18, 2010
  7. WacKEDmaN

    WacKEDmaN Guest

    wasnt implying you didnt know how to use it...just what i would have done myself..

    thanks heaps for that BetA...

    but bugga..P0 and P3 having linked voltage defeats the purpose..i use 2 monitors so P3 is the lowest level..i was hoping P0 and P3 where seperate :(

    i will have to continue to change the voltage with AB
     
    Last edited by a moderator: Sep 18, 2010
  8. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,179
    Likes Received:
    163
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
    Mybe it will be changeable in the Future but right now theres no way i can change them sepperatly..At least not with this tool..Or its Within the Hardware and cant be done..In Nibitor it wont even let me change anything..Thats why i use The Fermi Bios Editor..

    I still hope it helps u out and u have what u want..But as u said u can use Afterburner for the Rest of it....

    Greetz Beta
     
  9. theonlybabyface

    theonlybabyface Member Guru

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA Titan X SC
    Can you allow 30% fan at minimum and raise the voltage limit for me please?

    Much appreciated...
     
  10. kens30

    kens30 Maha Guru

    Messages:
    1,201
    Likes Received:
    65
    GPU:
    GTX 1070 O8G STRIX
    Hi BetA13 is it possible for you to change the default 3d voltage of my friends GTX480 card to 1.00v it is currently set at 1.25 i think.By the way he has tested and is fully stable at that voltage.
    Thanks.

    here is the bios

    http://www.mediafire.com/file/tad4j9l73bdaylz/GF100.bin
     
    Last edited: Sep 19, 2010

  11. [EXC]NaNthor

    [EXC]NaNthor Master Guru

    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward GeForce 8800GT G
    slightly offtopic but I'm a bit curious why the vendorID in gainward cards are shown as CardExpert Technology instead of just Gainward....
     
  12. Cru_N_cher

    Cru_N_cher Master Guru

    Messages:
    770
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI NX8800GT OC
    @BetA13

    Looking @ those screens i guess there is no way in Orbmu2k's tool to change the RAM latencies, like in Nibitor ?
     
  13. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,179
    Likes Received:
    163
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
    @ theonlybabyface

    Here you go, i raised the max Voltage restriction to 1.150, i hope its enough for you and i set 30% min. fan speed..
    [​IMG]

    Heres the Bios:
    http://www.mediafire.com/?6z8qoh30x6jzdkc


    @ kens30

    Here is it, i set the 3D Voltage to 1.000 VOlt and gave u a little Headroom in the MAx allowed Voltage to 1.250....
    [​IMG]
    I do hope its stable for ur Friend....

    Bios:
    http://www.mediafire.com/?5roz4l5gjtfkl5g


    Greetz Beta


    @ [EXC]NaNthor

    Where? I have no clue why that could be..i only edit the Bios that the People give me...

    greetz Beta

    @ Cru_N_cher

    Nope there isnt...But i doubt it its in Nibitor working too... i did try but it wouldnt let me change anything :(

    Greetz Beta
     
    Last edited: Sep 19, 2010
  14. kens30

    kens30 Maha Guru

    Messages:
    1,201
    Likes Received:
    65
    GPU:
    GTX 1070 O8G STRIX
    Thanks BetA13 if it is'nt stable i can always flash back the original bios by the way if it is easy for you can you modify th 1.0v as you did and change 3d clocks to 726 core and 1900 mem thanks.

    EDIT:

    nevermind i did it myself using nibitor clocks + voltage
     
    Last edited: Sep 19, 2010
  15. [EXC]NaNthor

    [EXC]NaNthor Master Guru

    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward GeForce 8800GT G
    @Beta, oh no my post was not based on one of your posts :) I have always had gainward cards, and as a vendorID i always see CardExpert instead of Gainward, and I was just wondering what's the reason behind it.

    Maybe you know, since you do a lot of bios-stuff ;)
     

  16. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,179
    Likes Received:
    163
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
    oki doki..

    here you go, i Oced the Card to the Clocks u asked..maintaining the 1.000 Volt on the core...Lets hope its stable ;)

    [​IMG]

    Greetz Beta

    Bios:
    http://www.mediafire.com/?tq0418oe4bm2m7j
     
    Last edited: Sep 19, 2010
  17. xnforce

    xnforce New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Geforce gtx 460
    Hi BetA13

    could you change 3d mode clocks of my gtx460 bios to Core: 775 Mhz - Shaders: 1550 MHz - Memory: 1900MHz without changing the voltage.

    thank you .

    bios :
    http://www.mediafire.com/?7b6ze8i36c666xv
     
  18. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,179
    Likes Received:
    163
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
  19. xnforce

    xnforce New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Geforce gtx 460
    It works perfectly ... Thanks
     
  20. cyraxus

    cyraxus Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA GTX465
    Hi beta13.. Can u adjust fan profile in bios according to temprature?
     

Share This Page