1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fermi, GTX460, GTX470, GTX465, GTX480...Bios Modding..Edit Voltage restrictions-mods

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce' started by BetA, Sep 15, 2010.

  1. Silviu

    Silviu Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GV-N460OC-1GI
    @AmigaWolf another advice would be, set in afterburner only to 95% max, from 96-100 RPM goes down instead of going up :)
    This is my profile for example:
    [​IMG]
     
    Last edited: Sep 24, 2010
  2. AmigaWolf

    AmigaWolf Master Guru

    Messages:
    546
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX 1080
    Yes i already don so, and it seems to work, also thanks for the info.
     
  3. roller11

    roller11 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    evga/gtx480/500mb
    Beta, is this true? FBE doesn't support gtx480, but does support gtx460 fan speed?
     
  4. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,158
    Likes Received:
    147
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
    yes...thtats what i was trying to say...

    its thrue
     

  5. Silviu

    Silviu Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GV-N460OC-1GI
    Go to sleep man, u drink too much already :p
     
  6. akippo

    akippo New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 460 Sparkle 768Mo
    Hi friends,

    I have bought a gtx 460 Sparkle 768mo but it's very noisy in idle...
    Can you help me please?(fan speed 30%)
    This is my bios:

    http://www.megaupload.com/?d=AIIQ22OQ

    Thanks for the help.
     
  7. Silviu

    Silviu Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GV-N460OC-1GI
  8. akippo

    akippo New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 460 Sparkle 768Mo
    Thanks you VERY MUCH!!!

    It's very fast!!

    is it possible, to have the same bios with fan speed at 20 and a second with 25%.
    I know , i ask a lot, but it's would be very nice.

    Thanks you again and sorry for my english.
     
  9. Silviu

    Silviu Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GV-N460OC-1GI
    :) no problem
    Here it is :
    http://www.megaupload.com/?d=JMC1P5FO
    Inside archive are the 2 bios
    Have fun :) and also check temps ... so it won`t get too hot
     
  10. akippo

    akippo New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 460 Sparkle 768Mo
    Sorry but it seems the link doesnt work.

    Edit: It's ok!!!
    You're very nice!!Thanks you for your help.
     

  11. Sommer

    Sommer Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 460 768
    Hi, please change this bios to 3d mode:

    GPU: 890MHz
    Shaders: 1780MHz
    Memory: 2100Mhz
    Volt: 1.125v

    [​IMG]

    Thank you!
     
  12. Silviu

    Silviu Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GV-N460OC-1GI
    Here u go:
    [​IMG]

    Take care about temps don`t burn your card ! :)
     
  13. Sommer

    Sommer Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 460 768
    Great, again thank You!
     
  14. Sommer

    Sommer Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 460 768
    Have some problem, tried 3DMark Vantage and it did not go to 890 but stayed at 720MHz.

    [​IMG]

    Can you fix this?
     
  15. Silviu

    Silviu Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GV-N460OC-1GI
    I have no clue how, the edit is ok i checked 5 times clocks/voltages
     

  16. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,158
    Likes Received:
    147
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
    Here you go...Try this. And reinstall afterburner Please...
    It should work then...Dunno why tzhis is but happened with a friend before too..After he deinstalled afterburner it worked ;)

    But, do u really need this voltage for these Clocks? Seems high for me..So, watch out for the Temps and dont let it go to Hot..


    Greetz Beta
     
  17. Sommer

    Sommer Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 460 768
    I'm sorry to both of you, I did not test enough. Tried 3dmark vantage,Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark,FINAL FANTASY XIV,Heaven Benchmark and HWBOT-Unigine-Heaven-Benchmark-Application-1.0.2-Setup-full extreme test, all stable/no artifacts. The real deal is occt gpu test.

    When tried the new bios I did run afterburner, worked as it should after uininstall.

    I was not stable in occt at 890MHz 1.125v as i tought, runned it longer, an errors showed up. Tried different volts, not ment to be.

    I have now runned occt for >30min, if you can change please it to 3d mode:

    Volt: 1.100volt
    GPU: 870MHz
    Shaders: 1740MHz
    Memory: 2100MHz

    Thx!

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Last edited: Sep 25, 2010
  18. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,158
    Likes Received:
    147
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz


    Ok my Friend...
    But shader Complexity "8" is kinda hard, no game or whatever will ever stress the Card like that..Shader Complexity 5 - 6 is totaly enough..

    Anyway...
    Here you go:

    Volt: 1.100volt
    GPU: 870MHz
    Shaders: 1740MHz
    Memory: 2100MHz

    Pic:
    [​IMG]

    Greetings Beta...Let me know if everything worked out fine ;)
     
  19. Sommer

    Sommer Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 460 768
    [​IMG]

    Everything A okey. Thanks!
     
  20. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,158
    Likes Received:
    147
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
    Good to hear ;)
    Then have fun with it...

    Greetings, Beta....
     

Share This Page