Far Cry 4 Depth of Field (DOF)

Discussion in 'Game Tweaks and Modifications' started by Sunset, Dec 1, 2014.

  1. Sunset

    Sunset Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Gigabyte 1080 G1 Gaming
    only improve performance
     
  2. Alvaerus2014

    Alvaerus2014 Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    GPU:
    970 4gb (****ed to 3.5)
    It doesn't work for me, when I load a game everything is black I can only see the hud and nothing else, anway to fix this. I have last patch installed (1.4) and I have deleted gameprofile.xml just like you said.
     
  3. Sunset

    Sunset Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Gigabyte 1080 G1 Gaming
    change AA in game
     
  4. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,452
    Likes Received:
    1,503
    GPU:
    GTX980 SLI
    Improved performance how? What did you change?
     

  5. Sunset

    Sunset Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Gigabyte 1080 G1 Gaming
    you can test it and see the difference my new version improve shadow, and LOD, but i need time for it and for upload
     
  6. Suicidal360Flip

    Suicidal360Flip New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 290X Lightning
    Just tried your patch and the game ran much smoother and looked pretty much identical to before. I capped my FPS to 60 and its almost always 60 when outside of towns. In the first town, Banapur I get still some hitches but much less than before. The lowest FPS I saw was 55 which is up from 48.

    I might run some proper benchmarks sometime later.
     
  7. Sunset

    Sunset Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Gigabyte 1080 G1 Gaming
    yes the game are very smooth , with my patch ;)
     
  8. Alvaerus2014

    Alvaerus2014 Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    GPU:
    970 4gb (****ed to 3.5)
    You did it! the game is working smoother with your patch!!
    but, I have one question, can you make smaa antialiasing to work? because when you select that option, everything goes black...
    Thanks for the patch!
     
  9. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,452
    Likes Received:
    1,503
    GPU:
    GTX980 SLI
    What did you change to improve performance? That was my question

    Not what improvements you have made, specifically what did you change? How did you improve performance?
     
    Last edited: Dec 6, 2014
  10. Sunset

    Sunset Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Gigabyte 1080 G1 Gaming
    i dont speak very well english and for me is difficult explain perfectly what i changed
     

  11. Sunset

    Sunset Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Gigabyte 1080 G1 Gaming
    strange , I dont have this problem
     
  12. lighter

    lighter Active Member

    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS 780Ti
    good work, sunset i tried your patch and my fps increase from 28-40 to 45-50 and look so pretty ;)
     
  13. connectedsoul

    connectedsoul New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte G1 970 4GB
    Sunset excellent stuttering is gone. But in order to get that you did some type of graphic downgrade or not? my question is if I use the nvidia graphic preset i have the graphics at maximum with your files?
     
  14. Sunset

    Sunset Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Gigabyte 1080 G1 Gaming
    some textures are slightly reduced, but overall the quality is quite good. I had to find compromises between quality and performance. ;)
     
  15. CK the Greek

    CK the Greek Maha Guru

    Messages:
    1,278
    Likes Received:
    11
    GPU:
    GB 2060S,Gsync,3DV2
    Hm,why on you video only 1 core of your cpu is in use? weird because for my cpu all cores go up to 100% (not all the time though,only when needed I guess).
    Don't have any problems but I'd like to use TXAA or downsampling..maybe with your next version I will test your "mod".
    Also,smaa works or not ?
     

  16. Sunset

    Sunset Maha Guru

    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    69
    GPU:
    Gigabyte 1080 G1 Gaming
    SMAA works, use that while playing
     
  17. aidor

    aidor New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 570
    Sunset, first of all, thanks for the performance mod...

    second, the link from MEGA is dead, and I would like to try that performance mod. Can you reupload it?

    Many thanks in advance.
     
  18. Grimbarian

    Grimbarian Ancient Guru

    Messages:
    1,606
    Likes Received:
    251
    GPU:
    AMD RX5700 8gb
    Hmm let me guess Ubisoft being the awesome dev they are that respect the PC community so much complained and got it taken down?
     
  19. aidor

    aidor New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 570
    Hmmm... maybe. Let's wait if somebody here can re-upload it.
     
  20. Grimbarian

    Grimbarian Ancient Guru

    Messages:
    1,606
    Likes Received:
    251
    GPU:
    AMD RX5700 8gb
    Fortunately I had the files still so mirrored it on Mega again: https://mega.co.nz/#F!n4JVCDgb!Mzy9dv7CFtMbxuYWfM-U3A I'll put it somewhere else as well just in case.

    Obviously if Sunset took it down for any reason I will also remove it.

    Edit:

    Onedrive mirror:

    http://1drv.ms/1w7zzYO

    Embedupload mirror:

    http://www.embedupload.com/?d=3VFJYOIYMI
    http://www.embedupload.com/?d=6ZEMY2Y1JG
    http://www.embedupload.com/?d=2IYXKIBWYT
    http://www.embedupload.com/?d=6IDHSCZJEX
    http://www.embedupload.com/?d=42BLK4EIGD
     
    Last edited: Dec 8, 2014

Share This Page