Far Cry 2 Benchmark

Discussion in 'Benchmark Mayhem' started by Barton C++, Oct 22, 2008.

  1. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,954
    Likes Received:
    959
    GPU:
    GTX1080Ti
    Okay guys here's my first run with my new 5hit kickin GTX 285 FTW SLI

    Processor is a Q9650 OC'd to 4.05
    GTX's are slighty OC'd to core 783 shader 1656 and memory 2736

    Settings: Demo(Ranch Medium), 1920x1080 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(8x), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)


    * Average Framerate: 91.62
    * Max. Framerate: 179.66
    * Min. Framerate: 57.74

    [​IMG]
     
  2. Ragingun

    Ragingun Master Guru

    Messages:
    982
    Likes Received:
    0
    GPU:
    295x2
    Dude that's kick *ss! I wish my 285 would run right. I'd totally get another one. With the probs I've had though the step up program is what I'll be doin. Gotta give the 295 a shot I guess.
     
  3. Rainz3

    Rainz3 Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x8800gt 512 Sli
    Settings: Demo(Ranch Small), 1920x1080 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(2x), VSync(No), Overall Quality(Optimal), Vegetation(Very High), Shading(Very High), Terrain(Very High), Geometry(Very High), Post FX(High), Texture(Very High), Shadow(Very High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)
    Loop 1
    Total Frames: 1898, Total Time: 51.02s
    Average Framerate: 37.20
    Max. Framerate: 64.44 (Frame:315, 6.56s)
    Min. Framerate: 23.38 (Frame:1290, 34.37s)

    Any time I try and go to ultra or anything about 4x AA it drops down to 10fps avg :( Thought this setup would be alot better. 182 drivers on windows 7 x64
     
  4. JaxMacFL

    JaxMacFL Ancient Guru

    Messages:
    1,763
    Likes Received:
    1,124
    GPU:
    3090 FTW3 ULTR/HYBR
    Ran two instances with everything maxed but AA. Ran one with x4 edge detect and one with x4 box. Approximately '9' FPS difference. Couldn't really tell the difference in IQ to justify giving up 9 FPS.:thumbdown

    x4 edge detect:

    [​IMG]
    By jaxmacfl at 2009-03-12


    x4 box:

    [​IMG]
    By jaxmacfl at 2009-03-12

    Ran on Windows Se7en Ult x64.
     
    Last edited: Mar 12, 2009

  5. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,954
    Likes Received:
    959
    GPU:
    GTX1080Ti
    Just something for you fellows to drool over @ 8x AA...:)

    [​IMG][​IMG]
     
    Last edited: Apr 5, 2009
  6. drouge

    drouge Master Guru

    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x HIS HD5970
    What's holding you back Hemi? :3eyes:



    [​IMG]
    By r1rhyder at 2009-04-05
     
  7. gerardfraser

    gerardfraser Ancient Guru

    Messages:
    3,343
    Likes Received:
    763
    GPU:
    R9 290 Crossfire
    Some 285 SLI vanilla cards 1920x1080 DX10 8xAA

    [​IMG]
     
  8. rogue221979

    rogue221979 Master Guru

    Messages:
    644
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Gigabyte 3090 GTX
    Windows Vista 64 bit SP2 and ATI Cat 9.7 drivers.


    Settings: Demo(Ranch Small), 1680x1050 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(Yes), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(8x), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)

    loop 1

    * Total Frames: 1522, Total Time: 34.67s
    * Average Framerate: 43.91
    * Max. Framerate: 68.82 (Frame:211, 3.38s)
    * Min. Framerate: 28.82 (Frame:842, 18.30s)

    Loop 2

    * Total Frames: 1522, Total Time: 34.23s
    * Average Framerate: 44.47
    * Max. Framerate: 70.77 (Frame:1412, 32.18s)
    * Min. Framerate: 28.62 (Frame:831, 17.78s)

    Loop 3

    * Total Frames: 1522, Total Time: 34.15s
    * Average Framerate: 44.57
    * Max. Framerate: 69.85 (Frame:1408, 32.06s)
    * Min. Framerate: 28.83 (Frame:837, 17.74s)

    Average

    * Average Framerate: 44.31
    * Max. Framerate: 68.65
    * Min. Framerate: 30.32

    *Just a note, I ran everything at stock speeds. The CPU is back at stock. Was testing arma 2 earlier and I havent set the CPU back to 3.7ghz.

    Does this seem right for stock?

    I've never ran the benchmark program.
     
    Last edited: Aug 2, 2009
  9. Wanny

    Wanny Guest

    Settings: Demo(Ranch Small), 1360x768 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(4x), VSync(No), Overall Quality(Custom), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High) 16x AF

    * Total Frames: 3125, Total Time: 51,01s
    * Average Framerate: 61,26
    * Max. Framerate: 101,91 (Frame:0, 0,01s)
    * Min. Framerate: 46,18 (Frame:2402, 38,95s)
     
  10. devvfata1ity

    devvfata1ity New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 260 OC3 896
    Far Cry2 Benchmark Scores

    Resolution: 1440x900 ( I have got a 19'' widescreen lcd)
    Mode: Dx10
    Quality Settings: Ultra High
    AA: 8x
    OS: Vista x64 SP1
    Benchmark: Ranch Small (3 runs)

    Max FPS: 81.9
    Avg FPS: 51.6
    Min FPS: 42.1

    Do my scores look alright to u guys. Theres no lag wotsoeva while playing. Everything runs smooth at these settings. I have the 185.85 Forceware.:)

    This is my rig:
    PII X3 720 @ 2.8
    GB MA78GM-US2H
    4 GB Kingston DDR2 800 (DC Unganged mode, 6-6-6-18)
    500 GB WD Caviar Green
    750 W VIP PSU (Seasonic, +12Vx2, 22Ax2, 264Wx2, AFC, 78% eff)
    Xtech ATX Mid Tower
    Samsung 943NWX
    Samsung 22x DVDRW
    Logitech KB+Mouse
    Altec Lansing 2.1
     

  11. sheira

    sheira Member Guru

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS GTX580 DCII
    Settings: Demo(Ranch Small), 1920x1200 (59Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(8x), VSync(Yes), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)

    * Average Framerate: 30,23
    * Max. Framerate: 49,88
    * Min. Framerate: 19,86

    Specs:
    i7 @ 3.8GHz
    GTX275 FTW
    6GB TC

    something is not right :3eyes:
     
  12. lmimmfn

    lmimmfn Ancient Guru

    Messages:
    10,461
    Likes Received:
    137
    GPU:
    AorusXtreme 1080Ti
    probably lack of vram for the settings
     
  13. sheira

    sheira Member Guru

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS GTX580 DCII
    What you mean by vram? Memory of card? (896MB) You think it cannot handle such a high resolution? :3eyes:
     
    Last edited: Aug 15, 2009
  14. gerardfraser

    gerardfraser Ancient Guru

    Messages:
    3,343
    Likes Received:
    763
    GPU:
    R9 290 Crossfire
    896 MB card can not run FarCry2 and Crysis with higher then 4x at 1920x1080.
    Higher then 4x the two games mentioned bog down,all other games I have tried seems fine.
    EG FARCRY2 with 8x on TRISLI275 sucks as bad as one.
    Min 31
    AVG 109
    Max 283

    [​IMG]

    TRISLI 285
    Average Framerate: 118.97
    Max. Framerate: 236.94
    Min. Framerate: 80.54
     
  15. rogue221979

    rogue221979 Master Guru

    Messages:
    644
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Gigabyte 3090 GTX
    Not to be off topic but, where did you get that Fancy Font, is that Vista or W7?
     

  16. gerardfraser

    gerardfraser Ancient Guru

    Messages:
    3,343
    Likes Received:
    763
    GPU:
    R9 290 Crossfire
    Just changed it in windows,anyone can do it,heres a pic
    [​IMG]
     
  17. rogue221979

    rogue221979 Master Guru

    Messages:
    644
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Gigabyte 3090 GTX
    Windows Vista 64 SP2 and ATI Catalyst 9.8

    Settings: Demo(Ranch Small), 1680x1050 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(8x), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)

    Loop 1

    * Total Frames: 2015, Total Time: 51.09s
    * Average Framerate: 39.44
    * Max. Framerate: 139.58 (Frame:1, 0.01s)
    * Min. Framerate: 13.53 (Frame:2014, 51.09s)

    Loop 2

    * Total Frames: 2445, Total Time: 51.01s
    * Average Framerate: 47.93
    * Max. Framerate: 74.29 (Frame:2169, 46.26s)
    * Min. Framerate: 29.21 (Frame:1410, 27.81s)

    Loop 3

    * Total Frames: 2455, Total Time: 51.01s
    * Average Framerate: 48.13
    * Max. Framerate: 127.01 (Frame:0, 0.01s)
    * Min. Framerate: 27.41 (Frame:1597, 33.41s)

    Average

    * Average Framerate: 45.17
    * Max. Framerate: 107.34
    * Min. Framerate: 27.80

    9.8 Ran better, but loop one didnt run as good as it did the last time.

    Weird, resoloution probly. I need to hook this back up to the 42 inch.
     
    Last edited: Aug 19, 2009
  18. DementeD

    DementeD Master Guru

    Messages:
    851
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD "6970" 1000/1500
    [​IMG]
     
    Last edited: Aug 19, 2009
  19. rogue221979

    rogue221979 Master Guru

    Messages:
    644
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Gigabyte 3090 GTX
    LOL I never even guess it was there, thanks.
     
  20. someone1994

    someone1994 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte hd4890 1 gb
    Settings: Demo(Ranch Long), 1680x1050 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No), Overall Quality(Custom), Vegetation(High), Shading(High), Terrain(High), Geometry(High), Post FX(High), Texture(High), Shadow(High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(No), Fire(High), Physics(High), RealTrees(High)



    Average Results

    * Average Framerate: 54,16
    * Max. Framerate: 110,15
    * Min. Framerate: 30,17


    I think it is maybe too low, what do u think?

    HD4890
    UNLOCKED x4 710(4x2,6)
    2 gb ram
    vista x86 ULTIMATE SP2

    Is it how it should be, or is framerate lower than it should be?
    Also i noticed that i have slightly lower framerate in CoD:WAW on vista, then on XP.
    Should i upgrade to WINDOWS 7, or this is ok?
     

Share This Page