Fallout 4 - Part 2

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by rflair, Nov 9, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Emille

    Emille Master Guru

    Messages:
    785
    Likes Received:
    27
    GPU:
    1080 Ti Aorus Extreme
    If anyone could find it in their black heart to help a brother out I would appreciate it.

    There is a Railway ability where you csn customise under armour and clothes crazy good...I got it early on in their quest line, it was part of a aide quest.

    Do the Minutemen or Brotherhood have anything similar?

    I want to see if I can get all the factions apecial unlocks before commiting to an ending next time...but if it is a one or the other type thing I won't bother.

    Thanks.

    P.S can you somehow keep paladin Danse if you side against the brotherhood...because I have X6-88 from the institute and they're long dead
     
  2. Supertribble

    Supertribble Master Guru

    Messages:
    559
    Likes Received:
    15
    GPU:
    1080Ti/Radeon VII
    Please be aware that using certain sli compatibility bits will stop the 2nd card from downclocking on the desktop. If you're not sure monitor your cards when exiting the game. Heck even after rebooting my comp the card wasn't downclocking at idle until I removed the sli bits from the Fallout 4 profile.
     
  3. Sergio

    Sergio Master Guru

    Messages:
    254
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Asus 760 DirectCU II OC
  4. (.)(.)

    (.)(.) Banned

    Messages:
    9,094
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 970

  5. mR Yellow

    mR Yellow Ancient Guru

    Messages:
    1,935
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 Fury
    I wish we had a HD texture mod already.
     
  6. Sergio

    Sergio Master Guru

    Messages:
    254
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Asus 760 DirectCU II OC
    Which line changing texture quality to ultra at Fallout4.ini and Fallout4Prefs.ini please? I edited alot of things and dont want to open launcher options now.

    edit: found it , iTexMipMapSkip=0
     
    Last edited: Nov 19, 2015
  7. Turanis

    Turanis Maha Guru

    Messages:
    1,438
    Likes Received:
    182
    GPU:
    Gigabyte RX500
    Not necesarily,is game related.Disable Wetness in Launcher options or Fallout4Prefs.ini.
    Get the lastest 15.11.1,is awesome.

    @Sergio: iTexMipMapSkip=1 (High)
    iTexMipMapSkip=0 (Ultra)

    But in this game High=Ultra,can't see the difference in texture quality.
     
    Last edited: Nov 19, 2015
  8. Smokey25

    Smokey25 Member Guru

    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX970 FTW+
    If you struggle with performance or have weird drops in random places Shadow distance is the culprit..Godrays/lightning wasn't the issue for me as i run everything on ultra besides shadow distance.For e.g if it's set on medium the range is at 3000 ,up it to high and it makes a huge step to 14000.Put shadow distance to medium,and tweak the .ini settings from there in small steps upward untill you hit the setting where it lags,and then you take it down a step again.
     
  9. Turanis

    Turanis Maha Guru

    Messages:
    1,438
    Likes Received:
    182
    GPU:
    Gigabyte RX500
    Yes.
    And this for load more cells:

    uInterior Cell Buffer=12
    uExterior Cell Buffer=72 (or 144)

    "The above values determine how many cells (for interior or exterior areas as relevant) are buffered into RAM. Altering these values may help make performance smoother. For example, for 1GB of RAM you can try doubling the values (6 and 72 respectively). For 2GB of RAM, try 16 and 102 respectively. For higher amounts of RAM, try raising them higher (Fallout.ini)."

    Im not really love this game but I love to mod him. :wanker:
    http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/1431/?

    http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/1400/?

    http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/1419/?
     
    Last edited: Nov 19, 2015
  10. CK the Greek

    CK the Greek Maha Guru

    Messages:
    1,276
    Likes Received:
    10
    GPU:
    GB 2060S,Gsync,3DV2
    Yoy get it semi-right, these lines indeed will make more cells to be rendered and stick to RAM but game's engine has limitations for everything, letting more cells before to be flushed will might lead to not enough generic space for other specific jobs (like loading scripts,letting GC trush previous objects to load newer ones) and most importantly, cells are combined with grids to be loaded, not wise to "lock" these parameters for the engine without actual more cells to be called for rendering.

    Nothing to gain from modifying these unless more "buckets" are allocated to be used in more grids.There are limits for specifics works for the engine and though RAM clock speed really matters performance and stability you have to know how to use ALL commands(and correct values) for letting engine use more of your RAM space.
     
    Last edited: Nov 19, 2015

  11. Turanis

    Turanis Maha Guru

    Messages:
    1,438
    Likes Received:
    182
    GPU:
    Gigabyte RX500
  12. biggyca

    biggyca Master Guru

    Messages:
    352
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 980 GALAX
    KisShot, disable wetness in launcher.
     
  13. remicius

    remicius Master Guru

    Messages:
    354
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Asus RTX 2080 Ti
    i cant get fullscreen with DSR,only the the downscaled picture in the top left corner is visible,if i change the desktop screen resolution to 3840x2160 than i will get a fullscreen.?
    Also none of the sli bits gives me good scaling on my gpu-s,sometimes i get 40fps and 50-60% scaling.?Any suggestion?thanks
     
  14. Turanis

    Turanis Maha Guru

    Messages:
    1,438
    Likes Received:
    182
    GPU:
    Gigabyte RX500
    Did you edit Fallout4Prefs.ini (\Documents\My Games\Fallout 4) and set:

    iPresentInterval=0
    bTopMostWindow=0
    bMaximizeWindow=0
    bBorderless=0
    bFull Screen=1
    iSize H=1080
    iSize W=1920 (or your resolution) ?

    SLI/CFX is not supported yet,well is a Bethesda game.

    EDIT: I found it,you need to not put ini's in read-only and after that you can change resolution in Launcher from 3840 to 1920 and again 3840.Click Ok and ready to go. :)
     
    Last edited: Nov 19, 2015
  15. Grimbarian

    Grimbarian Ancient Guru

    Messages:
    1,548
    Likes Received:
    227
    GPU:
    AMD RX5700 8gb
    Does anyone know anyone running Fallout 4 on an AMD Radeon 6970 2GB? I gave my old card to my nephew as his was waaaaay older but he's having some problems running the game, I know it's below the minimum spec but he also has 8gb RAM and AMD FX8320 Black Edition @ 3.5ghz so was hoping the game would run at least moderately well.
     

  16. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    15,798
    Likes Received:
    362
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    I have had one odd crash to the desktop - no error message or anything, it just exited unexpectedly - and the only in-game glitches I have seen are ugly clipping issues when using the third-person camera indoors and, particularly, during dialogue scenes (the developers seem to forget that the player can be wearing a bulky power suit!). I have also seen the dog standing at some bizarre angles! Oh and the building mode seems to allow you to place objects suspended in mid-air or not touching the ground, rather than have things drop down into place when you exit the Build mode as I would expect.
     
  17. scatman839

    scatman839 Ancient Guru

    Messages:
    13,980
    Likes Received:
    413
    GPU:
    1080, KD55XD800
    http://i.imgur.com/i0icb99.jpg

    Anything from 30-60fps for me really, nearer the 30-40 mark in the big cities.

    The frames on his pc might be lower, but 6970 is pretty equivalent to 7970m
     
    Last edited: Nov 19, 2015
  18. Grimbarian

    Grimbarian Ancient Guru

    Messages:
    1,548
    Likes Received:
    227
    GPU:
    AMD RX5700 8gb
    That's great thanks, really appreciate you taking the time to share with me :)
     
  19. remicius

    remicius Master Guru

    Messages:
    354
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Asus RTX 2080 Ti
    Thanks a lot,i will give a go later on,now i going out to fishing
     
  20. AndreasGuido

    AndreasGuido Ancient Guru

    Messages:
    4,973
    Likes Received:
    43
    GPU:
    MSI GTX 970
    I met some random guy who offered me to buy his dog, we agreed then he changed his mind :(
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page