F1 2010 bad performance with GTX460OC?

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by HaZe303, Sep 26, 2010.

  1. HaZe303

    HaZe303 Ancient Guru

    Messages:
    1,944
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus Strix 1080 Ti
    As the title said, with my Gigabyte GTX460OC 1gb (GV-N460OC-1GI) the game runs @60fps (with vsync) in menus, but then when im supposed to drive fps drops down to 45ish fps, but the gpu should have no problems running the game @60fps, specially as the gpu is only @40% usage? Do you guys (gtx460 owners specially) have this problem? Im using 260.63 driver, system has Quad 9450@3.6, 4gb ram, and Win7 x64 PRO sp1 beta?

    Please report youre results? Thx.

    Ps. Same happens with either dx9 or dx11, gonna test some other drivers and report back soon.

    pPS. Game runs pretty good on my other system with ATI cards. But not perfect.
     
    Last edited: Sep 26, 2010
  2. richie1913

    richie1913 Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia geforce 9600gso1gb
    Everyone seems to be having the same problem with this game,there is a massive thread over at the codemasters forum about this.The game still runs fine and looks good(not as good as I thought It would+all the bugs).Codemasters are having a meeting tomorrow to discuss all the bugs that have been found and the fps problem,Its like this game was not fully tested or finished,patch will be forthcoming as soon as possible.
    Take a look here
     
  3. HaZe303

    HaZe303 Ancient Guru

    Messages:
    1,944
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus Strix 1080 Ti
    Ok, thx richie!

    EDIT: I tried forceware 260.44 driver, performance was the same, but I did find something positive with the driver change. With 260.63 I had really long loading times in the menus and from paddock to race, with 260.44 my loading times went from 20-30 seconds to 10 seconds? So there is something wrong with 260.63 for sure!
     
    Last edited: Sep 26, 2010
  4. dack1

    dack1 Active Member

    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX460 900-2200

    How do you run the game in DX11 ? i can't find any option about this. :nerd:

    I run this game 60fps constant with the same card maxed out (but with an OC)
     

  5. Halli

    Halli Member Guru

    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PNY GTX465 Bios 470
    There is a small fix that places the replay file on a diff drive and has made some players get their performance back.

     
  6. richie1913

    richie1913 Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia geforce 9600gso1gb
    To run dx11 you have to edit the config file.Check out the link for the codemasters forum in my other post,and have a look about,I have not done it because i dont have dx11
     
  7. Wanny

    Wanny Ancient Guru

    Messages:
    7,480
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 980 Ti GAMING 6G
    Nice it didn't improve fps but it reduced a weird micro stuttering feeling!! Awesome tweak.
     
  8. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    3,732
    Likes Received:
    353
    GPU:
    MSI Gaming 970
    hardware config.xml in your ducuments
     
    Last edited: Sep 26, 2010
  9. MerkageTurk

    MerkageTurk Banned

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 580sli + GTX 260
    same low gpu usuage around 40% also low cpu usage around the same mark.

    they sold a half developed unoptimised piece of junk

    my fps 40-30
     
  10. stefik

    stefik Member Guru

    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 6950@6970 2GB
    Comparing to GRID; DiRT 2 or SHIFT optimalization in this game is fcking low, GPU usage around 50%, fps around 40, lol.
     

  11. erm

    erm Master Guru

    Messages:
    386
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX 560 1GB
    idem, 1680x1050 preset high aax4 no v-sync : fps 25-35 in race 150-200 in menu-paddock, gpu usage 45-55% memory usage 280-330 mb -.-
    sry for my bad eng :D

    edit

    I tried Quadro 259.57 and works a little better ...
     
    Last edited: Sep 26, 2010
  12. dnottis

    dnottis Master Guru

    Messages:
    699
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA SSC 970 GTX 4GB
    Did anyone try the same fix that we used fr BF BC2? Run the game, alt tab to task manager, set affinity on the .exe, deselect one CPU core. Nvidia had some problems with multi core optimizations causing the stutter and low usage in BF BC2. Might be worth a shot.
     
  13. erm

    erm Master Guru

    Messages:
    386
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX 560 1GB
    thanks man but does not solve the problem ...
    I think it's only driver optimization problem ( also the game :puke2:)
     
  14. CPC_RedDawn

    CPC_RedDawn Ancient Guru

    Messages:
    7,741
    Likes Received:
    215
    GPU:
    Zotac GTX1080Ti AMP
    Is that deselecting 1 thread or 1 whole core? Cause I have HyperThreading enabled.
     
  15. NoviceRei

    NoviceRei Ancient Guru

    Messages:
    2,185
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Inno3D 460 825/1079/1650
    i'm also having low GPU loads in F1 2010, just around 50%-60% in race. while afterburner reports framerates of just 25-30fps. the strange thing tho is it's super smooth like i'm having more than just 30fps in-game. i can't even notice i'm running at such low framerates unless i check afterburners OSD 'coz there are no stutters or hic-ups when playing. i think this is a driver issue and afterburner is getting the wrong data from our cards, or is that possible? :p
     

  16. macdaddy

    macdaddy Ancient Guru

    Messages:
    2,400
    Likes Received:
    4
    GPU:
    TITAN X
    Nothing wrong games runs smooth for me. But the problem i have is random crashing when running in SLI.
     
  17. m4rcus

    m4rcus Active Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 460
  18. Gibbonlimbs

    Gibbonlimbs Master Guru

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 680 4GB Jet****** SLI
    It's strange so many people get problems. I am running my i7 920 @ 4.2 with hyperthreading off, 5157x1050 res, max settings and I get between 60-90 fps at all times, never once has it skipped a beat or crashed. Using 260.63 drivers too. I feel very lucky, hope they sort the problems for those who have them soon, great game.
     
  19. NoviceRei

    NoviceRei Ancient Guru

    Messages:
    2,185
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Inno3D 460 825/1079/1650
    i think the game just loves quads.
     
  20. HaZe303

    HaZe303 Ancient Guru

    Messages:
    1,944
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus Strix 1080 Ti
    Thats because you got SLI, the game is poorly optimized but with youre SLI it can run the game pretty good anyway. But I promize you, it would run even better if they fixed the code. For an example, my ATI system that is crossfire hd58xx the game runs fine as well, but not on my single gtx460. It should run fine on the latter too.
     

Share This Page