F.E.A.R demo doesn't run... help

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by solidsnake313, Sep 14, 2005.

  1. solidsnake313

    solidsnake313 Maha Guru

    Messages:
    1,241
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Albatron GF9500 GT 1GB
    Hi. I have a problem running F.E.A.R demo:
    first I tried installing it on my gaming XP which is XP Pro SP1, but didn't work, so I installed it in my main XP (SP2) and the game install along with its so-called new directx was successful. But when I try to run it, before even the screen goes black, I get the following message: Application Error:

    ----------------
    The exception Single Step
    A single step or trace operation has just been completed.
    (0x80000004) occured in the application at location 0x00000000.

    Click on OK to terminate the program
    Click on CANCEL to debug the program
    ----------------

    Any ideas what might be wrong? I've tried without any OC too.
    I didn't bother trying different drivers, coz it can't be a driver issue when directx is not even initialized, right? i'm using official 66.93 drivers.
    any help is greatly appreciated.
    thanx in advance.
     
  2. Dojomann

    Dojomann Ancient Guru

    Messages:
    3,628
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 275 896MB
    it could still be a driver issue. even if it isnt' just for the heck of it update those drivers and see what happens.
     
  3. Damnit

    Damnit Ancient Guru

    Messages:
    2,427
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI 6700XT
    Could be memory. Im not sure. Check and see if there's a log file in the game directory. That might give us some more info as to what exactly the problem is.
     
  4. dune2

    dune2 Ancient Guru

    Messages:
    3,406
    Likes Received:
    9
    GPU:
    Geforce Titan X Aqua
    .Sure it could be your drivers! IN comparison, theses are historic. At least opdate to the latest official drivers. Btw, there are some improvements for the 6xxx series in 70+ drivers! You really should try them out!
     

  5. MikeMK

    MikeMK Ancient Guru

    Messages:
    11,121
    Likes Received:
    95
    GPU:
    Nvidia RTX 3090
    Yep, that would be my bet... those 66.93's must be around a year or so old now! Go grab the 78.01 officials from Nv and see what happens. U may need to uninstall and reinstall the demo afterwards too, to get it to work.
     
  6. deathvirus

    deathvirus Ancient Guru

    Messages:
    4,504
    Likes Received:
    2
    GPU:
    RTX 2070 MaxQ 8GB
    Maybe a driver issue .. try the latest 78.xx drivers .....
     
  7. HWiZaRd

    HWiZaRd Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX Geforce 8800GTS 320mb
    Will may be it's your sound card..............
    try the following: START>RUN.. Type dxdiag and Enter
    Decrease the "HARDWARE SOUND ACCELERATION LEVEL" From Full to Standard....
    Now Try Again.............................
    Hope it help...................!!!
     
  8. solidsnake313

    solidsnake313 Maha Guru

    Messages:
    1,241
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Albatron GF9500 GT 1GB
    thanx.. i think i'll grab those 78.01 ones and try them out.
    actually i did update to 77.72 a week ago, but it gave me very nast video glitches.
    thanx for the help fellas.
     
  9. solidsnake313

    solidsnake313 Maha Guru

    Messages:
    1,241
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Albatron GF9500 GT 1GB
    Still not working,
    I searched the net and special FEAR forums, there are many people with this problem, but I don't get it. I've installed a totally fresh copy of XP SP2 with latest updates, and every other thing, no other apps installed, but still the same problem... what the hell...
     

Share This Page