Epsilon Jan/2012 woww!! fantastic! demo/bench

Discussion in 'Benchmark Mayhem' started by ricardonuno1980, Jan 19, 2012.

  1. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    See screenshot and look download

    I got running AMD X6 1055T@stock/GTX 480@stock-285.58WHQL/XP-SP3 x86 almost WITHOUT CPU LIMITED due to always 99% GPU usage:

    2012-01-19 19:38:13 - epsilon-final Jan/2012 - 1280x720 - fw 285.58whql-HQ
    Frames: 9009 - Time: 179656ms - Avg: 50.146 - Min: 24 - Max: 76

    Tutorial before benchmark:
    1. run FRAPS, If you haven't it then download it.
    2. click button "99 FPS" and set 180 seconds (auto-stop benchmark)
    3. run this demoscene and when "loading" is concluded, press F11 to start benchmark
    4. explore C:\FRAPS (eg) and open "FRAPSLOG.TXT" file to read results.

    RULES: You must use stock speed for videocard only but CPU with or without OC but you may enable OC for GPU after GPU stock already tested.

    This demoscene is fantastic!!! :D ;)
     
  2. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    LAST EDIT: ooh! I forget... sorry! - you must disable vsync for bench. ;)
     
  3. MfA

    MfA Master Guru

    Messages:
    972
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GBT GTX4601GB@950/4600MHz
    my first attempt was futile, i get black screen but there was sound so something is very wrong..

    edit: ok fixed.. disable afterburner osd and it's good to go..

    GTX460@675/3600MHz, Q9650@3.00GHz, ForceWare 290.53
    Code:
    Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
      5217,    179000,  15,  46, 29.145
    
    it's pretty hard on my cpu 1 core @99% all time and the other nearly there therefore my gpu usage is hovering around 80-99%..

    [​IMG]


    GTX460@970/4600MHz, Q9650@4.25GHz, Forceware 290.53
    Code:
    Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
      7540,    180000,  20,  61, 41.889
    
    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 20, 2012
  4. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    @MfA: your GPU usage is shaking - it's abnormal because maybe your geforce driver hasn't whql.
    the difference between non-OC and OC enabled is zero because this demoscene has too intensive (=excellent) for GPU. :)

    my GPU usage isn't shaking in XP and also in win 7 but I got stutter (lool) running win 7 x64 only and 275.33WHQL :) while I got never stutter in XP. :D
     
    Last edited: Jan 20, 2012

  5. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    I disable AERO (for Vista or 7 only) and I can remove stutter. :)
     
  6. Garone

    Garone Master Guru

    Messages:
    370
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 570
    [EDIT]: Ok, I got it running with GTX 570@Stock (732/1900) and i5 2500k at 4GHz:

    Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    6703, 180000, 20, 61, 37.239

    [​IMG]

    Is my computer ****ed?
     
    Last edited: Jan 21, 2012
  7. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    What's version of your geforce driver?

    for disable vsync:
    1. click right mouse in desktop and select nvidia control panel to run
    2. look 3D setting > setting global > vertical sync.
    3. select "force off" and click button "apply"
    4. run this demo and enjoy! ;)
     
    Last edited: Jan 21, 2012
  8. Garone

    Garone Master Guru

    Messages:
    370
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 570
    290.53
     
  9. sTOrM41

    sTOrM41 Master Guru

    Messages:
    495
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 970 @ 1500 MHz
    Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    10625, 180000, 24, 111, 59.028

    specs, see left.
    crossfire not working
     
    Last edited: Jan 21, 2012
  10. Anarion

    Anarion Ancient Guru

    Messages:
    12,937
    Likes Received:
    9
    GPU:
    EVGA GeForce GTX 1070 ACX
    Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    10108, 180000, 26, 85, 56.156
     
    Last edited: Jan 21, 2012

  11. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    :) but probably you can work CFire?! and do you not use stock speed? because you may ignore my rules.
     
  12. S†v0r

    S†v0r Banned

    Messages:
    1,027
    Likes Received:
    0
    GPU:
    570GTX 1.3Gb @900/2200mhz
    It looks nice, here is mine :)

    Win7 x64 (aero basic, disabled desktop composition and visual themes);

    I guess its at 1280x720


    stock 770mhz/2000mhz

    Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    9005, 180000, 24, 62, 50.028

    ----------
    OC 900mhz /2260mhz

    Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    10181, 180000, 28, 91, 56.561


    edit: and i saw its cpu bound too a little, 1-2cores were at max 100% all the time..
     
    Last edited: Jan 21, 2012
  13. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    hi, friend :) but not show geforce driver!? lol
     
  14. S†v0r

    S†v0r Banned

    Messages:
    1,027
    Likes Received:
    0
    GPU:
    570GTX 1.3Gb @900/2200mhz
    Ah sorry, its 290.53 :nerd:


    But i think i mixed up stock freq. test, i think i had vsync enabled. I will rerun now

    edit: nope it was with vsync off..

    I guess OC maxes max fps or I pressed to soon before at 900mhz, but i kinda doubt it because i got completely the same fps now xD


    Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    9005, 180000, 24, 62, 50.028
     
    Last edited: Jan 21, 2012
  15. Arctucas

    Arctucas Ancient Guru

    Messages:
    2,028
    Likes Received:
    1
    GPU:
    eVGA GTX970SSC
    <System in profile.

    1920x1200

    Forceware 285.86



    Stock - 763/1900

    Single card
    2012-01-21 12:26:32 - epsilon-final
    Frames: 6188 - Time: 180000ms - Avg: 34.378 - Min: 17 - Max: 53

    SLi
    2012-01-21 12:30:13 - etqw
    Frames: 12346 - Time: 180000ms - Avg: 68.589 - Min: 34 - Max: 105



    24/7 overclock - 800/1950

    Single card
    2012-01-21 12:33:57 - epsilon-final
    Frames: 6512 - Time: 180000ms - Avg: 36.178 - Min: 18 - Max: 56

    SLi
    2012-01-21 12:37:22 - etqw
    Frames: 12858 - Time: 180000ms - Avg: 71.433 - Min: 35 - Max: 109



    Maximum overclock 905/2150

    Single card
    2012-01-21 12:41:10 - epsilon-final
    Frames: 7047 - Time: 180000ms - Avg: 39.150 - Min: 20 - Max: 60

    SLi
    2012-01-21 12:44:34 - etqw
    Frames: 13048 - Time: 180000ms - Avg: 72.489 - Min: 0 - Max: 111
     

  16. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    no but yes 1280x720 ONLY because I and also you can't work 1920x1200. ;)
     
  17. Arctucas

    Arctucas Ancient Guru

    Messages:
    2,028
    Likes Received:
    1
    GPU:
    eVGA GTX970SSC
    I knew you were going to say that, but I run 1920x1200 as my default 24/7 resolution.

    Since I have a 16:10 monitor, would 1280x800 be acceptable?

    1280x800, everything else as in my first post:

    763/1900

    Single
    2012-01-21 14:53:04 - epsilon-final
    Frames: 6216 - Time: 180000ms - Avg: 34.533 - Min: 17 - Max: 53

    SLI
    2012-01-21 14:56:29 - etqw
    Frames: 12269 - Time: 180000ms - Avg: 68.161 - Min: 0 - Max: 106


    800/1950

    Single
    2012-01-21 15:00:43 - epsilon-final
    Frames: 6507 - Time: 180000ms - Avg: 36.150 - Min: 18 - Max: 56

    SLi
    2012-01-21 15:04:06 - etqw
    Frames: 12767 - Time: 180000ms - Avg: 70.928 - Min: 0 - Max: 110

    905/2150

    Single
    2012-01-21 15:07:54 - epsilon-final
    Frames: 7163 - Time: 180000ms - Avg: 39.794 - Min: 20 - Max: 61

    Sli
    2012-01-21 15:15:39 - etqw
    Frames: 14576 - Time: 180000ms - Avg: 80.978 - Min: 40 - Max: 121
     
    Last edited: Jan 21, 2012
  18. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    no, the aspect ratio is correct but we don't worry despite 2 black bars but I'm very happy. ;)



    I enabled OC to 760MHz core and 1900MHz mem and I got at full-load 65ºC (FAN auto custom@86%) after tested running same OS. :D

    2012-01-21 22:08:55 - epsilon-final - Jan/2012 - 1280x720 - fw 285.58whql-HQ
    Frames: 9778 - Time: 180000ms - Avg: 54.322 - Min: 25 - Max: 82
     
  19. Arctucas

    Arctucas Ancient Guru

    Messages:
    2,028
    Likes Received:
    1
    GPU:
    eVGA GTX970SSC
    Looking at my results 1920x1200 versus 1280x800, there is only minor differences in the totals, except for the last one.

    Honestly, I am not sure resolution makes a whole lot of difference.
     
  20. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    not 1280x800 but...
    I confirm 1280x720 ONLY!! lool Because I change from 1024x768 to 1920x1440 for desktop and tried to run but still same 1280x720.

    [​IMG]
     

Share This Page