Empire: Total War Very bad perfonmance

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by juampii, Mar 4, 2009.

  1. GC_PaNzerFIN

    GC_PaNzerFIN Maha Guru

    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 580 + AC Xtreme
  2. juampii

    juampii Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SLI GTX480 @ 850 / 2000
    but, ┬┐solution?
    sli works if you enable it in control panel, you don't need to do NOTHING.
    with 185.26 drivers, for example.
    But the game have other very bad issues and need a fix.
     
  3. GC_PaNzerFIN

    GC_PaNzerFIN Maha Guru

    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 580 + AC Xtreme
    then report them and wait. patience padawans
     
  4. fhertlein

    fhertlein Member Guru

    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 670 SLI
    Win 7 beta, with Nvidia's Win 7 drivers, and the game is fine so far. I get the CTD when I first launch the game, then everything is fine.

    I will post back if my experience changes.
     

  5. USFORCES

    USFORCES Master Guru

    Messages:
    624
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga 780 SLI @ 2560x1600
    For some reason SLI seems to be working for me,
    I've been playing it at Ultra everything checked x8AA for a couple days giving 181.22 a chance.

    I was just using a single card and getting 25-40 FPS, eariler today I enabled SLI and now my FPS is at 50-60 with the same settings...Ultra everything checked x8AA, I am using Vsync so 60 is the highest I see.

    Also I have in the Nvidia Control panel,
    Antialiasing-Mode, set to (Enhance App)
    I don't know if that make a difference anyhow It's been set like that for awhile, but like I said I've only been using one card for the last couple of days and for my FPS to go up that much as soon as I enable SLI must mean it's doing something.

    It still crashes every so often...
     
    Last edited: Mar 25, 2009
  6. mitzi76

    mitzi76 Ancient Guru

    Messages:
    8,722
    Likes Received:
    19
    GPU:
    MSI 970 (Gaming)
    @us forces have u tied turning off superfetch...and also i am using a fix re empire total addressing > 2gb virt mem.

    i was getting crashes in game and "out of video mem" which i thought bizarre re my setup.

    i used a program called cff explorer which allows u 2 fiddle with empire.exe boot properties etc and changed it to allow it to address over 2gb.

    not one crash since. although i did have a "driver error has recovered" message once.
     
  7. TheSarge

    TheSarge Master Guru

    Messages:
    805
    Likes Received:
    14
    GPU:
    MSI GTX 1080 GAMING X
    Superfetch has nothing to do with it.
     
  8. mitzi76

    mitzi76 Ancient Guru

    Messages:
    8,722
    Likes Received:
    19
    GPU:
    MSI 970 (Gaming)
    Last edited: Mar 25, 2009
  9. TheSarge

    TheSarge Master Guru

    Messages:
    805
    Likes Received:
    14
    GPU:
    MSI GTX 1080 GAMING X
    New patch just dropped... but SLI support is still ****ed up. :bang:
     
  10. Syranetic

    Syranetic Master Guru

    Messages:
    610
    Likes Received:
    140
    GPU:
    Strix RTX 3080
    You would think such a big name game like this would have some kind of reponse from Creative/Nvidia ... How many beta driver patches? If I go to 185.xx SLi works, but performance is horrible for me and other games are unstable. 182 works beautifully but SLi doesn't work at all with it.
     

  11. Flukester

    Flukester Banned

    Messages:
    1,505
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVga GTX 260 Core216 896M
    This game is a real piece of crap. Even the sea battles, how F'ing bland can it get? I've barely been able to play this for an hour without yawning continuously or fighting for some fps. And companies wonder why their games get pirated. lmao. Gee I don't know. I get nv_disp errors on this game and I've permanently shelved it and I'm going to trade it in and get Demigod or something.
     
  12. TheSarge

    TheSarge Master Guru

    Messages:
    805
    Likes Received:
    14
    GPU:
    MSI GTX 1080 GAMING X
    The nvidia 185.68 beta drivers fix the SLI issue with ETW, but the performance still sucks.

    You can get those drivers from the Nvidia site, or your favorite driver download site.

    Meanwhile, there has not been a patch since March 30th. They better be working on something big.
     
  13. residentour

    residentour Member

    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GTX 970
    :banana:
     
  14. mitzi76

    mitzi76 Ancient Guru

    Messages:
    8,722
    Likes Received:
    19
    GPU:
    MSI 970 (Gaming)
    fingers crossed.
     
  15. DrakoZ

    DrakoZ Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Fresh installed, with latest update and brand-new campaigh - still crashes :(
     

  16. dabrooks

    dabrooks Master Guru

    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SLI EVGA GTX 980Ti Gaming
    Update 3 now available.
     
  17. baby_UTE

    baby_UTE Member Guru

    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS 9800GT SLI
    SLI working?
     
  18. TheSarge

    TheSarge Master Guru

    Messages:
    805
    Likes Received:
    14
    GPU:
    MSI GTX 1080 GAMING X
    Yep, SLI working on Vista x64 SP1 on a pair of GTX 285 cards.
    Units still look like sprites when you zoom out, and the moments after the 3D battlefield loads I get all sorts of random graphical artifacts... but at least it's playable.
     
  19. Jack Nicholson

    Jack Nicholson Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    3 way SLI GTX 280 x 3
    I cant even get this game to run. Im on latest drivers, 185.81, and when I start the game, at the splash logos I get all sorts of graphic corruption and flickering and then it locks up...this is after it updated itself recently.

    All my other games run flawlessly including all Steam games.
     
  20. Torch'em

    Torch'em Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    GPU:
    3 x 480GTX
    I found the 181.22's the best. Sli works. Still game lag a little with the latest patch, but less CTD's. Only had 1 since the last up date.

    Turn off shadows helps it a lot atm. I have everything else on ultra.
     

Share This Page