Empire: Total war thread

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by proliferazor, Mar 2, 2009.

  1. allesclar

    allesclar Ancient Guru

    Messages:
    5,713
    Likes Received:
    111
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    nope, update does naff all for me. Still crashes the game during the Pueblo nations turn. Back on the shelf to gather dust it goes.
     
  2. GammaLord

    GammaLord Active Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2g gtx 760 gigabyte oc
    im using 182.46 drivers ...sli workin ok and played for 3 hrs without any crashes...was using the 185.26 before sli worked but was also gettin a few crashes so gonna stick with 182.46 now.

    didnt speed up the game tho lol.
     
  3. tmsmith

    tmsmith Member Guru

    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x VisionTek HD 4870 512M
    Before yesterday's update I was getting crashes constantly. I could never finish one battle on the Prussia campaign. After playing yesterday, I only received one crash after all the time playing (after I lost sound while playing, so it probably had something to do with that).

    The update seemed to fix all my crashing problems. Was a good update for me as far as stability goes.

    I'm running crossfire and it doesn't seem to be having a problem.
     
  4. cerebus23

    cerebus23 Ancient Guru

    Messages:
    4,481
    Likes Received:
    613
    GPU:
    evga 8800gts
    its wierd some people report good things about the latest update, other report that it makes the game so unstable it is unplayable.

    my dsl modem took a dive dive and finally they came to take a look at it and got a new one. so i never got to dl the patch. but on the official forums there are links to dl the old patch.pak to rollback the latest update, conversely can just copy your patch.pak before it updates if you have not dld the newest patch yet and keep a copy of it if it does in fact make the game worse, or goto ca total war forums and there is a thread on the support forum with download links to the old patch. also is a fix for the sound issues if you have those on the support forums.
     

  5. tuco

    tuco Ancient Guru

    Messages:
    3,016
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 460's
    22 hours of gameplay and no crashes here either, but it would seem that the majority of posts on this forum concerning CTDT are by NV users.
     
  6. ragtag

    ragtag Master Guru

    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX 980 SLI
    Problem is that the gamers use old savegames that is most likely already corrupted. After this patch players should start a new campaign and see if the problems are gone.
     
  7. Nexevo

    Nexevo Master Guru

    Messages:
    285
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward GTX275 GS
    Another small update today:

    Updates to Empire: Total War have been released. The updates will be applied automatically when your Steam client is restarted. The specific changes include:

    Empire: Total War


    *Issue with save games disappearing from the save game list if fixed

    *Updated of the Miles dll to fix some random crashes in sound
     
  8. mitzi76

    mitzi76 Ancient Guru

    Messages:
    8,722
    Likes Received:
    19
    GPU:
    MSI 970 (Gaming)
    havent played it for awhile. missed the 2 patches...hope they dont screw up my mods...

    its 50/50 atm :(
     
  9. Beez

    Beez Master Guru

    Messages:
    241
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 970 GTX 4Gb
    The latest patch really screwed sounds up for me and now will CTD after every battle when the statistics screen appears...WTF are CA doing the game seems to get worse the further you get into it :(
     
  10. allesclar

    allesclar Ancient Guru

    Messages:
    5,713
    Likes Received:
    111
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    just tried the "road to indepenance" sound seems screwed and i got a CTD during the game. This seriously is the last time i ever buy a game off steam.
     

  11. proliferazor

    proliferazor Master Guru

    Messages:
    684
    Likes Received:
    1
    GPU:
    AMD 7950
    what does steam have to do with it?
     
  12. Denial

    Denial Ancient Guru

    Messages:
    13,563
    Likes Received:
    3,117
    GPU:
    EVGA RTX 3080
    Every patch for this game has actually made the game worse for me. I was able to play without any crashes or anything, then they released the first patch and I started getting the white screen crashes during loading. Now with the newest patch my game glitches out before I can even load into a game, the screen just flashes a bunch of times then everything turns to black.
     
  13. salajan93

    salajan93 Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati Radeon/HD 4650/1024mb
    hello ! i had empire total war special forces edition on my pentium 4 ht 3.06 ghz 3gb ram(400mhz) ati radeon hd 4650 1 gb ddr2 and even at the lowest resolution it lagged ...does any one know why it lagged ?
     
  14. Beez

    Beez Master Guru

    Messages:
    241
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 970 GTX 4Gb
    The game lags for me at random after the last few patches no matter what the graphical settings.

    On a lighter note press G repeatedly on the campaign map for KITTIES!

    Nice easter egg but wish they had focused on the bugs :(
     
  15. specvtuner

    specvtuner Active Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire RADEON HD 5850
    new drivers out!!! 182.50/185.65 anyone try either of them with ETW?
     

  16. MikeMK

    MikeMK Ancient Guru

    Messages:
    11,121
    Likes Received:
    95
    GPU:
    Nvidia RTX 3090
    I would think its mostly down to your CPU. Strategy games are usually quite CPU intensive, and Total war is extremely intensive on the CPU, especially when you have 1000's of soldiers in a battle - theres alot of AI calculations to do. You GPU isnt exactly top of the line either, although my guess is the CPU is the main cause of the issue.
     
  17. twtaylor

    twtaylor Ancient Guru

    Messages:
    2,946
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Radeon R9 370 4gb DDR 5
    I'd have to agree with you there, a P4HT would probably lag like crazy. I get a bit here and there @16x10 max but for the most part it runs pretty smooth.
     
  18. cerebus23

    cerebus23 Ancient Guru

    Messages:
    4,481
    Likes Received:
    613
    GPU:
    evga 8800gts
    i remember trying to play supreme commander on a pentium 4d and it would play but there was alot of frame chop and fps drops, then i got a c2d world of difference.
     
  19. specvtuner

    specvtuner Active Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire RADEON HD 5850
    Tried the 182.50 drivers today...works great! No CTD or hard lockups. Most settings on Ultra some on High running @ 1680x1050.

    On a side note how are everyone's loading times? Mine were pretty bad at 2-3 minutes. Used Power Defrag and deleted my config file and managed to reduce them by 50% or more. Now battles load in about 45-60 seconds.
     
  20. strife045

    strife045 Master Guru

    Messages:
    324
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA | GTX 580 | SLI x3
    So the 182.5 drivers do not result in a pinwheel of colors and a hard lock up? I had to revert back to 181.22 previously, but have not tried these new drivers.
     

Share This Page