Download & Discuss AMD Catalyst 15.4 Beta Driver for Windows OS

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by AMDMatt, Apr 13, 2015.

  1. Jtacdf

    Jtacdf Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    290X 4GB CFX (H2O)
    Off topic, but there is a bug in the rendering of AMD CHD shadows? There is always an invisible LOD whereby shadows around your character look detailed.

    With CHD, any shadow out of that boundary will look somewhat pixelated.
    It does not happen with softer/softest setting.

    As I've not reach the required post count of 5 yet, I'm currently unable to show the images for comparison.
     
  2. velocityx

    velocityx Master Guru

    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080 Ti FE - EK FCB
    yes because pclab.pl is one of the biggest sites in Poland, and it negatively affects AMD brand. I cant say anything about the test because my game is still preloading from rockstar, but will check my results and compare them to theirs.
     
  3. BaNsHiE

    BaNsHiE Active Member

    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Saphire 7970 TriFire
    This drivers performs well in BF4 in both Mantle and DX11, no crash while playing or leaving the games. Played for 4 hours with no problems.

    Win8.1

    BaNsHiE
     
  4. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,270
    Likes Received:
    209
    GPU:
    RX VEGA 56
    It's true.
    It performs bad and on top of that, it looks horrible.

    The nVidia shadows performs a tad better and looks YEARS better.
    But, I didn't like them. So, I choose Softer.
     

  5. Deathchild

    Deathchild Ancient Guru

    Messages:
    3,970
    Likes Received:
    2
    GPU:
    -
    So it's not good, AMD CHS?

    I did notice some pixelated shadows on my character.. was really weird, was thinkin.. wtf is that.
     
  6. LM2014

    LM2014 Member Guru

    Messages:
    139
    Likes Received:
    18
    GPU:
    RX Vega 56
    Not fixed. I think is because of winter update.
    No AMD fault.



    AMDMatt

    Memory leak in BF4 is not fixed with mantle.

    So no mantle for 2GB graphics card with frostbite 3 engine.
     
    Last edited: Apr 14, 2015
  7. AMDMatt

    AMDMatt Master Guru

    Messages:
    466
    Likes Received:
    1
    GPU:
    4x Fury X
    That's not a memory leak, Mantle just uses more video memory than DirectX at similar settings. In return for this extra memory subscription Mantle delivers a smoother and faster gaming experience. Experiment with lower Texture quality and MSAA settings until you stay within the 2GB video memory limit of your gpu.

    Or just use DirectX 11.
     
    Last edited: Apr 14, 2015
  8. zer0_c0ol

    zer0_c0ol Ancient Guru

    Messages:
    2,976
    Likes Received:
    0
    GPU:
    FuryX cf
    any eta on 15.4 whql..

    ty
     
  9. AMDMatt

    AMDMatt Master Guru

    Messages:
    466
    Likes Received:
    1
    GPU:
    4x Fury X
    There seems to be an issue with MSAA in GTA V, disabling it resolves the flickering shadow/texture corruption.

    We'll look into it and see if it's anything to do with our drivers or the game.
     
  10. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,161
    Likes Received:
    83
    GPU:
    RX 580 8GB
    What's the point of WHQL! :)
     

  11. Romulus_ut3

    Romulus_ut3 Master Guru

    Messages:
    670
    Likes Received:
    138
    GPU:
    AMD RX 570 4GB
    From my understanding, BF4's memory leak doesn't eat up your video memory but hogs your system memory to an unnecessary extent, am I correct? If the problem fixed, it doesn't mean 2GB cards will now be able to max out BF4 while using mantle.

     
    Last edited: Apr 14, 2015
  12. Octopuss

    Octopuss Master Guru

    Messages:
    885
    Likes Received:
    56
    GPU:
    -
    Are you stupid or are you roleplaying?
     
  13. AMDMatt

    AMDMatt Master Guru

    Messages:
    466
    Likes Received:
    1
    GPU:
    4x Fury X
    No, sorry. :)
     
  14. LM2014

    LM2014 Member Guru

    Messages:
    139
    Likes Received:
    18
    GPU:
    RX Vega 56

    Thanks for the memory leak clarification.

    In DirectX 11 runs smoothly at 4k. :)
     
  15. Shadowxaero

    Shadowxaero Master Guru

    Messages:
    201
    Likes Received:
    21
    GPU:
    Radeon VII
    I feel lied to as I see no MKX profile....

    Though maybe a windows 10 bug.
    Can anyone confirm?
     
    Last edited: Apr 14, 2015

  16. Despoiler

    Despoiler Master Guru

    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire TRI-X R9 Fury
    pclabs.pl is a joke. They are well known across the internet for having Nvidia bias ever since AMD denied giving them free review cards. Their numbers look nothing like any other benchmark site on the internet because they pull them straight out of their arse.

    Anyways. Another flawless set of drivers from AMD. ESO, LoL, WoT, all running fast and smooth.
     
  17. ANDMOC

    ANDMOC Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 295x2 Sapphire
    Mine runs at 55~65 fps, 3200x1800, everything maxed out except MSAA that i set on 2x on this driver.

    And the DSR option is enabled by default, not like the other post tha people have to download and run that cmd command.

    On Benchmark it runs 28~82 fps but most of the time at 45fps.

    I`ve not found any problem until now.
     
  18. vase

    vase Ancient Guru

    Messages:
    1,653
    Likes Received:
    2
    GPU:
    -
    @AMDMatt

    Thanks for all the information and the update on the new beta driver!

    I also have exactly this question:

    So is it the bug where the CPU spikes randomly depending on which map etc...?
    Because my VMEM is always @1.5G of 2G when using Mantle. But I get the spiking.
     
  19. filterplus

    filterplus New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS R9 290X 4GB
    @AMDMatt

    Pretty sure the driver isn't utilizing my r9 290x to its fullest in GTA V, the temp tops at only low 70's while the usual intensive gaming temp for me is at least 80.

    Also, the gpu usage rarely exceeds 80% in the afterburner OSD.
    Running maxed out setting at 1440p (both graphic and advanced tab) except
    no MSAA and reflection MSAA at X2, and the fps dips into low 30's or even 29 while driving in the first person mode.

    Already using DDU to install the new driver, could any 290(x) owner share your performance?

    Thank you guys!:)
     
    Last edited: Apr 15, 2015
  20. Deathchild

    Deathchild Ancient Guru

    Messages:
    3,970
    Likes Received:
    2
    GPU:
    -
    What cpu do you have ? ...
     

Share This Page