Download AfterBurner 3.0.0 - Stable/Final

Discussion in 'MSI AfterBurner Overclock Application Discussion' started by Hilbert Hagedoorn, May 21, 2014.

  1. protoo

    protoo New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290x Tri-x oc
    The first version in wich voltage control dont works for me . beta 19 and all these betas works perfectly
    R9 290x tri-x
     
  2. johnnybra

    johnnybra New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD7990
    Same Problem here. There is no way to control de voltage on HD7990 with final version. Beta 19 works perfectly
     
  3. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,596
    Likes Received:
    1,718
    Try to edit RTCore.cfg and replace

    "RV1170 = 67B0h,67B1h,679Bh"
    with
    "RV1170 = 67B0h,67B1h,67B9h"
     
  4. Cryengine

    Cryengine Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Strix 1080 Ti oc
    Thanks for sharing
     

  5. elbubi

    elbubi Member Guru

    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980 Ti G1
    Unwinder, thanks once again for providing us such a great app. Thanks for your time and will for endless improvement.

    Cheers!
     
  6. rflair

    rflair Don Commisso Staff Member

    Messages:
    3,900
    Likes Received:
    150
    GPU:
    5700XT/290X
    Tried above with AMD 290x reference design, still no voltage control.
     
  7. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,596
    Likes Received:
    1,718
    I gave the hint to 7990 and only 7990 owner. There are no changes for 290 between the versions. Cannot help you with that.
     
  8. rflair

    rflair Don Commisso Staff Member

    Messages:
    3,900
    Likes Received:
    150
    GPU:
    5700XT/290X
    Well with Beta 19 voltage control worked and now with final it does not.

    I have installed twice now.

    Going to install Beta 19 and let you know.
     
  9. rflair

    rflair Don Commisso Staff Member

    Messages:
    3,900
    Likes Received:
    150
    GPU:
    5700XT/290X
    Just installed Beta 19, voltage control works fine.

    Tried installing Final and no voltage control.

    One thing I did notice was that after installing Beta 19 Afterburner asked for a restart to detect card settings, with the Final it does not.
     
    Last edited: May 21, 2014
  10. Towtol25

    Towtol25 Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x 290x LCooled
    Same here.

    2x R9-290x. No voltage control with 3.0.0 Final. Beta 19 works fine.

    Reloaded latest AMD drivers... no change.
     

  11. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,596
    Likes Received:
    1,718
    Weird, I didn't change anything inside the application core for 290. Will check the database contents tomorrow, probably MSI changed something there.
     
  12. asfgbdnf

    asfgbdnf Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Corsair/16G
    Nice job unwinder
     
  13. 12876

    12876 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS 6950 2gb
    Does the desktop video and screen capture still work on the final version?
     
  14. cowie

    cowie Ancient Guru

    Messages:
    13,214
    Likes Received:
    303
    GPU:
    GTX
    That's not all will double check but other issues between lightning and ref But let me check my end again I did not do a clean re install and was with 290x only :)
     
  15. johnnybra

    johnnybra New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD7990
    Ey! That works for me!

    Thanks a lot, man!

    EDIT: I can change now voltage in tab, but no real changes, stucked on 1200mv :/

    Reinstalled beta19 and again working.

    Even though these little bugs, great work. I love this program and thank you again
     
    Last edited: May 23, 2014

  16. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,596
    Likes Received:
    1,718
    Confirmed, MSI database is corrupted for 290X series. Regular 290 is not affected and works as supposed.
    To address that 290X owners may edit hardware profile file (.\Profiles\VEN_1002.....cfg) and add the following lines to it:

    [Settings]
    VDDC_IR3567B_Detection = 30h
    VDDC_IR3567B_Output = 0
    VDDCI_IR3567B_Detection = 30h
    VDDCI_IR3567B_Output = 1

    I guess we'll reupload 3.0.0 with fixed database shortly.
     
  17. Devilll

    Devilll Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GV-N670OC-2GD
    Thanks!
     
  18. Megalodon

    Megalodon New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GT 555M 3GB
    Numberpad not working.

    I upgraded and did a clean install from Beta 18. My numberpad doesn't seem to work anymore, whereas it did with Beta 18. I did another clean install, and made sure that the numpad lock option was on, but Afterburner still failed to recognize any key presses.
     
  19. yosef019

    yosef019 Ancient Guru

    Messages:
    2,117
    Likes Received:
    3
    GPU:
    EVGA 1080 ti
    Thans for nvec recording fix one litle thing to fix the recording button i cant use M keys on my cmstorm keyboard
     
  20. xixou

    xixou Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    2
    GPU:
    inno3d 1070 3x (4)
    Thanks !
     

Share This Page