Crucial M4 firmware 040H (12-4-2012)

Discussion in 'SSD and HDD storage' started by sykozis, Dec 4, 2012.

  1. sykozis

    sykozis Ancient Guru

    Messages:
    20,010
    Likes Received:
    29
    GPU:
    XFX RX 470
    http://www.crucial.com/support/firmware.aspx
     
  2. Fyew-jit-tiv

    Fyew-jit-tiv Master Guru

    Messages:
    841
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 580 Hydro 3GB x2
    NO bootable ISO not happy crucial. Im using a raid card does anyone know if this can be flashed via a bootable USB drive?
     
  3. Keitosha

    Keitosha Ancient Guru

    Messages:
    4,715
    Likes Received:
    2
    GPU:
    R9 280/R7 265 2GB
    There is a bootable ISO, just download the Mac option, that's the bootable ISO. Did it myself and it worked fine, UEFI btw and had my fingers crossed. :)
     
  4. Fyew-jit-tiv

    Fyew-jit-tiv Master Guru

    Messages:
    841
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 580 Hydro 3GB x2
    would have help if I read the information properly:bang:. Thanks for that dude.
     

  5. Barry J

    Barry J Ancient Guru

    Messages:
    2,593
    Likes Received:
    8
    GPU:
    MSI 1080ti GAMING X
    128gb and a 64gb M4 updated
     
  6. Keitosha

    Keitosha Ancient Guru

    Messages:
    4,715
    Likes Received:
    2
    GPU:
    R9 280/R7 265 2GB
    Anytime mate. I had a hard time finding it myself as well. Lets hope that the power loss bug really has been solved. Drove me nuts sometimes.
     
  7. tehalirigsho

    tehalirigsho Master Guru

    Messages:
    265
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX460 SC
    this updated smoothly for me with no issues. thanks crucial ;)
     
  8. sykozis

    sykozis Ancient Guru

    Messages:
    20,010
    Likes Received:
    29
    GPU:
    XFX RX 470
    Anyone used the Windows based firmware update?
     
  9. alanm

    alanm Ancient Guru

    Messages:
    7,190
    Likes Received:
    16
    GPU:
    1070 AMP!
    Tried using Windows updater but got a "no SSDs detected on your system". Used the boot image on a USB and all went fine.
     
  10. Hilbert Hagedoorn

    Hilbert Hagedoorn Don Vito Corleone Staff Member

    Messages:
    29,858
    Likes Received:
    157
    GPU:
    AMD | NVIDIA
    Yeah, went fine .. but used it on a non UEFI system though.
     

  11. harkinsteven

    harkinsteven Ancient Guru

    Messages:
    2,780
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 1080
    Yes I used the update in windows on a UEFI system. It does not update in windows, it reboots the pc and runs via dos.
     
  12. Jagman

    Jagman Ancient Guru

    Messages:
    1,946
    Likes Received:
    0
    GPU:
    8GB RX480 Red Devil
    Updated my 256GB drive from 0309 OK using Windows / DOS (no UEFI on my system though). I'm relieved that it went well after that last fiasco, which I didn't bother with because of the issues some people were having.
     
  13. sykozis

    sykozis Ancient Guru

    Messages:
    20,010
    Likes Received:
    29
    GPU:
    XFX RX 470
    Thanks guys. Running off to update mine now.

    Update: Update fails....won't even start the updater after reboot.
     
    Last edited: Dec 8, 2012
  14. BlackZero

    BlackZero Ancient Guru

    Messages:
    8,164
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 290X WF3
    Updated last night, used the windows based installer placed on the desktop (SSD is OS drive), it restarted PC and installed from outside windows.

    No issues to report, so far.
     
  15. Exploder87

    Exploder87 Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward 680 Phantom
    Updated via the Windows Tool (from 0309), at first I got a pop-up message telling me something like "no SSD detected", but then I clicked on the "License" tab and agreed. After agreeing, my computer shut down and the SSD started updating.

    No issues to report so far.
     

  16. sykozis

    sykozis Ancient Guru

    Messages:
    20,010
    Likes Received:
    29
    GPU:
    XFX RX 470
    I had to use the ISO....windows based updater wouldn't work. All's well now though.
     
  17. kapu

    kapu Ancient Guru

    Messages:
    3,722
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI Geforce 1060 6gb
    Didnt install from Windows 7.
    AFter booting it says windows couldnt boot.
     
  18. David

    David Ancient Guru

    Messages:
    3,402
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GeForce GTX 1060 SC
    I had the same problem. Fortunately drive was not bricked but my drive does not want to take this update.
     
  19. boogieman

    boogieman Ancient Guru

    Messages:
    1,849
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSI GTX 1080X
    If you have UEFI note the following:

     
  20. sykozis

    sykozis Ancient Guru

    Messages:
    20,010
    Likes Received:
    29
    GPU:
    XFX RX 470
    same issue I had. I just downloaded the ISO...
     

Share This Page