ClockTuner for Ryzen (CTR) - and introduction guide and download

Discussion in 'Processors and motherboards AMD' started by Hilbert Hagedoorn, Sep 29, 2020.

  1. Aman Devgun

    Aman Devgun New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX 3080 10GB
    So this program was working perfect for me the other day, after a reboot i noticed it did not autoload my OC so i attempted to re open CTR and just apply the settings manaully but it will not open. I can see the program running in task manager and tried force closing it from there restarting my PC etc.even re downloading the file and nothings working.. any ideas?

    EDIT: Beta 3 opens just fine its beta 7 thats giving me issues, applying my settings from the finished stress test into beta 3 and applying them my system is stable and running the OC no problem. Still no fix for beta 7 though.
     
    Last edited: Jan 1, 2021
  2. Quest

    Quest Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    1
    GPU:
    SLI GTX 770 JETSTREAM 4GB
    Page ago I give a tip about it, remove read only from whole folder and files in it.
    Config file not work correct of that.
    Have same issue and it helped me. Also there some deley after boot system about 5-10 seconds befor it apper in tray.
     
  3. Solo Leveling

    Solo Leveling New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    GPU:
    gigabyte 3070 OC
    Can this tool work with 5600x CPU?
     
  4. kapu

    kapu Ancient Guru

    Messages:
    4,788
    Likes Received:
    440
    GPU:
    Radeon 6800
    we need wait for 2.0 version . this one is not working
     

  5. yota79

    yota79 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTS 250 Palit
    Hi

    I have a X570 Impact Crosshair motherboard and a 3900X.

    When I use the program , simple the Diagnostics, even the 1.1.beta3 and Beta7 at one point reboot every time my systems. There is a method to fix this?
     
  6. Marek

    Marek New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX 2070 Super
    Hi all.
    Maybe stupid question, but bit confused... I use CTR 1.0 beta 3 still but want to update to 1.1. How to do it safely? If I should reset profiles in 1.0 and simple overwrite all files by files from 1.1 archive? Few files are still in use when profile loaded, so cannot to replace then in simple way. And how to totally remove CTR safely in case if something will go wrong?
     
  7. Mufflore

    Mufflore Ancient Guru

    Messages:
    12,970
    Likes Received:
    1,430
    GPU:
    Aorus 3090 Xtreme
    I'd just make a backup of the OS, restore it if it goes titsup.
    Test the backup on another drive before going any further though, to be sure the backup is healthy!
    You could even use the backup drive to test CTR.
     
  8. Marek

    Marek New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX 2070 Super
    Hmm.. I think, that it is too radical solution for simple uninstaling or updating CTR :) Even if something will go wrong. I suppose that deleting CTR folder and removing CTR start from scheduler should be enough, but I'am not sure about in 100%. In CTR guide didn't find info about removing profile and CTR. BTW, where are profile stored is also question.
     
  9. Mufflore

    Mufflore Ancient Guru

    Messages:
    12,970
    Likes Received:
    1,430
    GPU:
    Aorus 3090 Xtreme
    I've seen enough reports of people not being able to recover their previous state after upgrading.
    If you value what you have, back it up.
    Thats the only guarantee you have of getting back where you were.
    Its dead simple.
     
  10. Marek

    Marek New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX 2070 Super
    To make things clear. I HAVE backup copy for any case. Just can't believe, that CTR i sso problematic during uninstaling... To be honest you just convinced me to not upgrade to 1.1 ...
     

  11. walterc

    walterc New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 1080ti
    here i am..
    I do not have high expectations given my system ...
    b350 strix itx
    3900x
    3600c16
    I tried the latest version. after several crashes i managed, taking llc to level 4, to conclude the test but at the time of applying the profile the gui got buggy ... too bad because with 1.275v it had found 4.5 / 4.5 / 4.35 / 4.325 MHz and relatively low temperature (i have a custom loop) i'll try the new version later this month ...
     
  12. Ferrari871

    Ferrari871 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI RTX 1070Ti
    3900x +MSI x470 GPM 4400x12 -1.235v
     
  13. Conker1970

    Conker1970 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RTX 3070 8GB
    Pretty sad could it be i have the worst 5 3600 ever?

    Or is my Crosshair VI (BIOS 7803) playing up with my RAm (only seems to run with 3200Mhz the Crucial 3600Mhz RAM)

    Any tips on getting better results or just simply very very bad luck?

    End results CCX1 3900Mhz CCX 2 3800Mhz

    Any tips or could it be my Mainboard giving me bad results.

    Without CTR the whole thing wasnt even stable weird...
     

    Attached Files:

    • ctr.jpg
      ctr.jpg
      File size:
      283.4 KB
      Views:
      9
    Last edited: Jan 12, 2021
  14. claw91

    claw91 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2080TI
    3900X and X570 Hero... tool is broken. After diagnostic, while testing, the PC just reboots after some steps. Need fixing to be of any use unfortunately. Too unstable at the moment
     
  15. Conker1970

    Conker1970 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RTX 3070 8GB
    Just noticed fails on thread 13 is this an error cause a 5 3600 has only got 12 threads

    Bronze 5 3600.JPG
     

  16. David Kaplan

    David Kaplan New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Aorus Master 3070OC
    Hi!

    It worked pretty well for me. I was chasing 10k+ in CBR20 and could never get it. I got it with CTR 1.1 beta 7. Thank you very much! Not just for the free OC. Also because you've helped me understand what's going on in the CPU a bit better just by watching CTR do its thing.

    Only problem I have is that the score I uploaded is off by an order of magnitude. I'm listed as getting a 1007, but I saw CBR20 run and it was a bit over 10,000, I just ran it myself and I got 10,039 (see screenshot). Not complaining -- I dont' care about leaderboards. Just wanted to let you know there's an issue there. My entry in your spreadsheet is at 2532.

    Thanks again!
     

    Attached Files:

  17. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    11,305
    Likes Received:
    4,242
    GPU:
    GTX 1080ti
    Thread 1 is parent.
    2-13 is workers.
     
  18. Conker1970

    Conker1970 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RTX 3070 8GB
    Thanks mean in reality then a very very bad cpu :(
     
  19. Kaerar

    Kaerar Master Guru

    Messages:
    364
    Likes Received:
    47
    GPU:
    5700XT
    Yeah one of my racing team mates had a Bronze grade 3700X. Limited to 4125MHz as one core was dogshit.
     
  20. Conker1970

    Conker1970 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RTX 3070 8GB
    Mine was max 3.9 Ghz other core 3.8 Ghz cant get any worse tbh
     

Share This Page