CCC game profiles not working

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by ipredator, Jun 3, 2012.

  1. ipredator

    ipredator Master Guru

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Quadro K5000M
    Hey guys,

    I encountered a new problem with the CCC.

    In the 12.5 and 12.6 Beta I noticed that my applied game profiles (like Crossfire disabled for Skyrim) have no effect. It says "there is already a profile, do you want to overwrite it blabla" and I click "yes" of course. It is also listed in the Profile Section.

    Just when I start the game, I get the notorious Crossfire flickering and AfterBurner shows me 80% load on both cards.

    I thought it was only an issue with the beta drivers, but today I rolled back to 12.1, since I wanted to play a bit more Bad Company 2, and guess what? Same issue with the profiles.

    Other than that the CCC is working flawlessy!

    Any ideas?
     
  2. kn00tcn

    kn00tcn Ancient Guru

    Messages:
    1,604
    Likes Received:
    2
    GPU:
    570m / MSI 660 Gaming OC
    reset CCC to defaults?

    the 'application profiles' section of CCC correctly lists all the settings you put for the game?

    run atiapfxx.exe from C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\Application Profiles\ & generate an xml of your profiles (atiapfxx -r -user -s CCCprofiles.xml), take a look at the xml to see if CF is disabled on the game (<value Property="CFM">0</value>)

    maybe you could reset all your profiles (delete them), delete C:\Users\#YOU#\AppData\Local\ATI\ACE\APL\User.blb just in case if it's still there, & start from scratch
     
  3. ipredator

    ipredator Master Guru

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Quadro K5000M
    Thanks a lot kn00tcn, by deleting the User.blb file I was able to get the profiles working in almost every game.

    Only Skyrim refuses to let me disable Crossfire! haha

    I generated the xml, and in Skyrim stands

    <application File="TESV.exe" Path="F:\Steam\steamapps\common\skyrim*">
    <use Area="3D_User">3cf72c25-4ad8-465b-8275-2ea7065ce312</use>

    And the 3cf72.... has the following

    <profile Area="3D_User" Usage="3cf72c25-4ad8-465b-8275-2ea7065ce312">
    ...
    <value Property="CFM">0</value>
    Should be correct? Doesn't work though! full text in the spoiler
    <profiles>
    <profile Area="3D_User" Usage="3cf72c25-4ad8-465b-8275-2ea7065ce312">
    <value Property="Main3D">0x0400::3;;</value>
    <value Property="AntiAlias">0x0400::1;;</value>
    <value Property="AntiAliasSmpls">0x0400::0;;</value>
    <value Property="MVPU">0x0400::1;;</value>
    <value Property="SmthVisionName">0x0400::;;</value>
    <value Property="EQAASupported">0x0400::False;;</value>
    <value Property="AASet">0x0400::0,2,4,8,16,;;</value>
    <value Property="AAMappingSet">0x0400::0_0_0,1_0_0,0_2_2,1_2_2,0_4_4,1_4_4,0_8_8,1_8_8,2_8_16,;;</value>
    <value Property="AAF">0x0400::0;;</value>
    <value Property="AAFMappingSet">0x0400::0_Standard_2,0_Edge-detect_12,2_Standard_2,4_Standard_4,4_Edge-detect_12,8_Standard_8,8_Edge-detect_24,16_Standard_16,;;</value>
    <value Property="AAFValueSet">0x0400::Standard_0,Edge-detect_3,;;</value>
    <value Property="AnisoType">0x0400::0;;</value>
    <value Property="AnisoDegree">0x0400::0;;</value>
    <value Property="AreaAniso">0x0400::0;;</value>
    <value Property="AFHQAvailable">0x0400::False;;</value>
    <value Property="VSyncControl">0x0400::1;;</value>
    <value Property="EnableTrplBffr">0x0400::0;;</value>
    <value Property="MLF">0x0400::0;;</value>
    <value Property="SrfcFrmtRplcmnt">0x0400::1;;</value>
    <value Property="TFQ">0x0400::1;;</value>
    <value Property="CatalystAI">0x0400::1;;</value>
    <value Property="ASTT">0x0400::0;;</value>
    <value Property="ASD">0x0400::-1;;</value>
    <value Property="ASE">0x0400::0;;</value>
    <value Property="AAModeSupported">0x0400::True;;</value>
    <value Property="DisplayCFLo">0x0400::0;;</value>
    <value Property="Tessellation_OP">0x0400::0;;</value>
    <value Property="Tessellation">0x0400::64;;</value>
    <value Property="CFM">0</value>
    <value Property="CFM_EXE"></value>
    <value Property="ASICName">0x0400::AMD Radeon HD 6900M Series;;</value>
    </profile>
    <applications>
    <application File="TESV.exe" Path="F:\Steam\steamapps\common\skyrim*">
    <use Area="3D_User">3cf72c25-4ad8-465b-8275-2ea7065ce312</use>

    </application>
     
  4. kn00tcn

    kn00tcn Ancient Guru

    Messages:
    1,604
    Likes Received:
    2
    GPU:
    570m / MSI 660 Gaming OC
    see if some of the other options are working, like AI or AF, AA, etc
     

  5. ipredator

    ipredator Master Guru

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Quadro K5000M
    Just tested, nothing works at all. Tried 16x SuperSampling and 16x AF, had no effect at all. It's as if Skyrim ignored the profile entirely :bang:
     
  6. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    My profile dropdown in CCC does not contain any items.

    i was under the impression the CAPs were supposed to populate that list

    has anyone figure out how to fix this?
     
  7. kn00tcn

    kn00tcn Ancient Guru

    Messages:
    1,604
    Likes Received:
    2
    GPU:
    570m / MSI 660 Gaming OC
    ya you 2 have some kind of isolated CCC specific issues :leave:
     
  8. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    i wish i knew what it was, it has never populated on any release since they put it in.
     
  9. kn00tcn

    kn00tcn Ancient Guru

    Messages:
    1,604
    Likes Received:
    2
    GPU:
    570m / MSI 660 Gaming OC
    could be a UAC setting, or a .NET/vc++ mishap based on what you have installed, or an app like an antivirus interfering

    your windows is english-US & user account is regular letters?

    i want to know how it populates myself, since it doesnt list every profile in existence, only a smaller set


    you could probably do a manual way of making CCC profiles to load an existing game, you'd have to generate a custom profile, convert it to xml, manually write in the amd game profile you want to use, convert back into blb, maybe it will work....
     
  10. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    UAC is disabled, i use MSE which interferres with nothing, and all .NET, and VC have been fully updated.

    Windows is U.S., English, Ultimate, Full Retail.

    User name is ME.

    Id prefer not to get them in there manually.
     

  11. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Uninstall application profiles using CIM. Worked for me.
     
  12. Sharoth

    Sharoth Master Guru

    Messages:
    722
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Aorus RTX 2080 OC
    I also have never seen a populated profile list, I have always had to make them manually. On a separate issue, I can't get max payne 3 to vsync at all. Forcing it in CCC does nothing in game. =o\
     
  13. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    and put them back on after?
     
  14. Sharoth

    Sharoth Master Guru

    Messages:
    722
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Aorus RTX 2080 OC
    I tried this and it didn't work for me. Also tried reinstalling the caps and they still don't show up.
     
  15. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    oh nvm I thought you meant user defined profiles...the predefined ones installed with the caps don't show up.
     

  16. kn00tcn

    kn00tcn Ancient Guru

    Messages:
    1,604
    Likes Received:
    2
    GPU:
    570m / MSI 660 Gaming OC
    as per microsoft spec, the CCC vsync usually works on opengl games as expected

    use d3doverrider instead, but doesnt the game have an option?
     
  17. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Did you try editing it here:

    Code:
    <profile Area="UDX" Usage="Skyrim" Notes="Skyrim">
                <value Property="Version">3</value>
                <value Property="CrossfireProf">True</value>
                <value Property="ForcedAA">False</value>
                <value Property="VamEnable">True</value>
                <value Property="Alias">AFR-FriendlyD3D.exe</value>
                <value Property="MaxGPUs">2</value>
                <value Property="CPDMABltVBThre">256</value>
                <value Property="NobroadcastVB">True</value>
                <value Property="SkipDrawOpt">True</value>
     
  18. ipredator

    ipredator Master Guru

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Quadro K5000M
    Is it possible that I forced Crossfire in Skyrim by editing every "EnableCrossFireAutoLink" to 1 in the registry?
     
  19. Sharoth

    Sharoth Master Guru

    Messages:
    722
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Aorus RTX 2080 OC
    It does have an option but that doesn't work either.
     
  20. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    pretty sure it works on radeon pro, try that.
     

Share This Page