CCAP (Custom Catalyst Application Profiles)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Nov 27, 2011.

  1. h00ahj

    h00ahj New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 6870 Crossfire
     
  2. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    Yes, its also written in the 1st post.
     
  3. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    New in v1.5:
    Flatout 3: Chaos & Destruction: Improves Crossfire performance.
     
  4. simous

    simous New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2* radeonhd5770
    hello,
    Any chance to make Anno 2070 working with crossfire ?

    1- Anno 2070
    2- Anno5.exe

    thanks
     

  5. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    Hi, sorry but I can't make crossfire work without getting massive flickering in this game :( we have to wait for amd this time.
     
  6. spyre

    spyre Master Guru

    Messages:
    227
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 6990 and 6970 TF
    The next CAP has a profile for Anno 2070.
     
  7. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    New in v1.6:
    New base 11.12 CAP1: Imported all my modifications to the new 11.12 CAP1
     
  8. simous

    simous New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2* radeonhd5770
    Thanks, I'll try the new caps :)
     
  9. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    I had to do a alt-tab to make crossfire work in anno
     
  10. AvengerUK

    AvengerUK Master Guru

    Messages:
    693
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Titan X (Pascal) EK-WB
    Any chance of:

    1) Dungeon Defenders
    2) DunDefGame.exe

    Tried creating them myself on 12.1 - but no luck :(
     

  11. spyre

    spyre Master Guru

    Messages:
    227
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 6990 and 6970 TF
    That game is locked to 62fps since its a multiplayer game and since it already runs at that a profile would be worthless.

    *edit* to make it even vaguely worthwhile you would have to to the trouble of testing really old cards in Crossfire.
     
    Last edited: Dec 16, 2011
  12. AvengerUK

    AvengerUK Master Guru

    Messages:
    693
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Titan X (Pascal) EK-WB
    Ah ok - sorry didnt realise ;)

    I play in split-screen so and get terrable performance, but I guess that's just a split-screen "feature" ;)
     
  13. spyre

    spyre Master Guru

    Messages:
    227
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 6990 and 6970 TF
    @ asder00
    Your profile for Flatout 3 isn't a very good one. The left4Dead 2 one is much better to use particularly for Eyefinity & Trifire. By default with no profile 25fps at 6048 x 1200. Using left4Dead2.exe between 60 and 120fps. The fear.exe profile you are using only gets around 45 to 60fps at best.

    The Tribes Ascend one isn't great either considering its a UE3 engine title and you are using the bogstandard afr-friendlyd3d.exe profile which isn't the best profile to use for those titles. UT3.exe gives better scaling.
     
  14. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    Have you tried creating a custom profile via ccc in 12.1 with the crossfire profile afr-friendly?

    Thanks for the info, i switched the profile for flatout.
    For tribes ascend im still getting higher fps with afr-friendly profile.
     
  15. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,379
    Likes Received:
    265
    GPU:
    RX VEGA 56
    Asder, should we use this with 12.1 preview? In my case, i have the ones that come with it. Those that are in the driver folder.

    Thank you.
     

  16. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    Yes :)
     
  17. Wag

    Wag Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2GB 6950 Tri-Fire
    Skyrim flickers using these
    (1.7) on my Tri-Crossfire unlocked 2GB 6950 setup. Works fine using the 12.1 preview drivers without the cap.
     
    Last edited: Dec 18, 2011
  18. Jakshi

    Jakshi Member Guru

    Messages:
    185
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PoV GTX680@1300/3700
    How about:

    1)Bioshock 2
    2)Bioshock2.exe

    I found no way to get CF working in this game, but I want to play it with the SSAA tool and 1 card isn't enough for 2x2 OGSSAA @60fps.

    Also:

    1)Darksiders
    2)DarksidersPC.exe

    The thing is here to still have AA through driver + CF. Everything I tried erased AA-compatibility, maybe you know how to keep it and still have CF. I want to replay this game with 8xSSAA and I just need the juice :D .

    Last but not least:

    1)Dirt 3
    2)dirt3_game.exe

    AMD says they fixed CF but it's not working properly in DX11. It may work with chase-cam but in cockpit-view my GPU-usage never goes over 48% (no vsync) + whole screen flickers.
     
  19. includao

    includao Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    GPU:
    970 GTX

    So 12.12 CAP breaks skyrim
     
  20. Wag

    Wag Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2GB 6950 Tri-Fire
    Huh? What are you saying? It's not these caps fault that Skyrim doesn't work? Because it works fine with 12.1 without the cap. Obviously Tri-Fire is disabled (only uses two cards) but at least it doesn't flicker.
     

Share This Page