Cayman XT and PRO are Radeon HD 6970 and HD 6950

Discussion in 'Frontpage news' started by Xzibit, Oct 19, 2010.

  1. Lane

    Lane Ancient Guru

    Messages:
    6,361
    Likes Received:
    3
    GPU:
    2x HD7970 - EK Waterblock
    I will quote Neliz who are testing the card right now ( beyond 3D ), about this red PCB .. and performance wise ( so it let us in the unknown and in the blind )

    "i have only one thing to say : Red PCB "
     
    Last edited: Dec 10, 2010
  2. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,408
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
    ok sure..

    i'll post some screens when he benches that "fake red ES gpu", but that won't be before 13 or 15th so yea it will have to wait a little :p
    :D


    edit: look what Lane said.. :nerd:
     
    Last edited: Dec 11, 2010
  3. Enizax

    Enizax Master Guru

    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080 FTW Hybrid
    can someone clarify what that switch is next to the CFX pins? sorta missed something here
     
  4. shansoft

    shansoft Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 7970
    It's a magic button allow you to turn it to frying pan :puke2: J/K
     

  5. AbjectBlitz

    AbjectBlitz Ancient Guru

    Messages:
    3,462
    Likes Received:
    2
    GPU:
    R390 1200/1720
    Turbo to unlock those extra shaders at the expense of the planet ;)
     
  6. Lane

    Lane Ancient Guru

    Messages:
    6,361
    Likes Received:
    3
    GPU:
    2x HD7970 - EK Waterblock
    Dual B. switch ( i let you fill the letter behind B.) .. It seems the new DrMos chips ( Texas Instrument chip ) can allow a lot of settings and control / management over the processors itself.
     
    Last edited: Dec 11, 2010
  7. AbjectBlitz

    AbjectBlitz Ancient Guru

    Messages:
    3,462
    Likes Received:
    2
    GPU:
    R390 1200/1720
    Shame these DrMos chips couldn't make the cards a bit faster . :wanker:
     
  8. Lane

    Lane Ancient Guru

    Messages:
    6,361
    Likes Received:
    3
    GPU:
    2x HD7970 - EK Waterblock
    If you don't have see what is capable DrMOS, don't try imagine what he can do . ( i joke only half in that )
     
    Last edited: Dec 11, 2010
  9. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,285
    Likes Received:
    452
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    I thought that was 268.61mm, which is only 10.5 inches, so shorter than the 5870 :p
     
  10. perosmct

    perosmct Banned

    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    0
    GPU:
    unknown
    that card should not be 6970 but 6950, because 6970 is bigger than 5870... ;)
     

  11. Enizax

    Enizax Master Guru

    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080 FTW Hybrid
    i KNEW it had something to do with competing against the GTX4x0 temps!
     
  12. Skiddywinks

    Skiddywinks Ancient Guru

    Messages:
    4,562
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus Matrix 285
    Cayman is not a simple refresh. Barts was, AFAIK, but not Cayman.

    Still, I have no idea how well it will perform, but tbh, I am expecting a 6970 that nips at the heels of the 580, but does so with less power, heat and noise. Pretty much what ATI does nowadays.
     
  13. perosmct

    perosmct Banned

    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    0
    GPU:
    unknown
    keep that in mind...that everything we hear and say it's rumor and fake...:)

    didnt anyone notice the 1600sp on leaked gpuz..?? gpuz never shows more but LESS when something is not compatible...!!!

    that means it doesnt have 1536 for sure...what about it still has 1920 but gpu cant read more than this 1600 limit anyway...???

    [​IMG]

    i've noticed new standby/idle clocks....not 157/300 like 5xxx series....whoa..??!!
     
    Last edited: Dec 11, 2010
  14. Xzibit

    Xzibit Banned

    Messages:
    4,383
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7970 Windforce
    Thanks for the info. Now that is something, because I almost despaired.
    How do you think, 1920 is real number?
     
  15. perosmct

    perosmct Banned

    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    0
    GPU:
    unknown
    the numbers are from 22-30 (1408sp -1920 sp)

    it's what AMD decides...what die size they want...do you get it..??

    1536 means that photo posted before 268.61mm, is shorter than 5870...if it was 1600 sp (25 SIMD) it would be around the size with 5870 (266-279mm)...

    i dont know what AMD wants...POWER or SIZE...

    but after a lot of calculations...1920sp model would have a size around 33cm...that;s HUGE...!!!

    so...i dont expect it's easy...we will see...1920sp it's an overkill with 40nm chipset for "heart beat"...4 days remaining until the truth...:) but...have faith...
     

  16. robert1990

    robert1990 Master Guru

    Messages:
    734
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS 5850 iCoolerV750/1100
    *jaw dropped* Hope they make it a bit shorter :D Please AMD, at least make it fits into mid-tower case lolololololololol
     
  17. perosmct

    perosmct Banned

    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    0
    GPU:
    unknown
    ...they need a better architecture...do you remember the size difference between 5850 and 5870...??? that was only for 160 shaders...oh God..!!
     
  18. robert1990

    robert1990 Master Guru

    Messages:
    734
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS 5850 iCoolerV750/1100
    Yep, that was quite a big difference. Hope they can resolve this issue as well :D
     
  19. Marneus

    Marneus New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    290X
    edit : nvm
     
    Last edited: Dec 11, 2010
  20. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,408
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]


    sorry but that is not 6950, i even asked him do you have both, but he said no only this 6970.
     

Share This Page