Cat 5.12 is out now!

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by laserkatten, Dec 8, 2005.

  1. THunDA

    THunDA Ancient Guru

    Messages:
    2,739
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Powercolor x1900xtx 675/783
    Read a few posts above yours.. :nerd:
     
  2. vf

    vf Ancient Guru

    Messages:
    1,769
    Likes Received:
    75
    GPU:
    AMD Radeon™
    What spec/card, resolution for Q4?
     
  3. Hal3246

    Hal3246 Active Member

    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    GPU:
    OCed Ati Radeon x1650 Pro 512 GDDR2
    Is the .net 2.0 and adaptive for the x1k cards, I have the x700 pro
     
  4. I run Quake 4 at 1280 1024 ultra high maxed out and runs good on x850xp pt but can't enable adative aa why why why? weird. ohwell enjoy.

    Shuv_em
     

  5. vf

    vf Ancient Guru

    Messages:
    1,769
    Likes Received:
    75
    GPU:
    AMD Radeon™

    mmm nice, is that PCI-E or AGP? will have to give these a bash when I have time.
    I quite fancy that boost for Quake4 if its true.
     
  6. Ekajaya"VaLvE"

    Ekajaya"VaLvE" Master Guru

    Messages:
    412
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 770
    I like this new driver,it works well on my comp.
    Fear : + ~3fps
    NFSMW : + ~4fps
    FarCry : + ~3fps
    COD2 : + ~3fps
    3dmark05 : 7200 at 590\600
    AQ3 : 81476 at 590\600
     
  7. Its AGP I runs better with these. Why i have no idea maybe its worth the switch to ati.

    Shuv_em
     
  8. Opty

    Opty Master Guru

    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI Gecube x1900xtx
    Sif I'd do that:flip2: :givebeer: :hit: :)

    CP, all the way... Glade it came out.
     
  9. Foxbat25

    Foxbat25 Maha Guru

    Messages:
    1,376
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x EVGA 9800GTX`S
    hey cable guy if you have ati tray tools go to advanced tweaks and remove the check for disabled adaptive antialaising,it will be under new AA and AF Methods.
    ok. that should help.
     
  10. Thanks buddy What does adaptive aa do over regular aa?
     

  11. Red~Mage

    Red~Mage Master Guru

    Messages:
    294
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Sapphire Radeon X800XL
    Makes the quality better.

    For example... try using Adaptive x2 AA.

    It looks darn close to x4.
     
  12. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,571
    Likes Received:
    597
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Working great for me, using the CCC ones. :)
     
  13. Mekanic

    Mekanic Member

    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG 9800 GTX

    Yeah, I got the same thing.

    [​IMG]

    :frown: Went back to 5.6

    ECS L4VXA2 rev 1.0
    P4 2.4GHz 533FSB
    1GB PC2100 DDR
    ATI 9700Pro
     
  14. Hal3246

    Hal3246 Active Member

    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    GPU:
    OCed Ati Radeon x1650 Pro 512 GDDR2

    Hehe, yeah, that problem was fixed a couple of days ago, one of the ATi techies helped me, appearantly I had a process called "Event Log" disabled, and after I made it automatic start, I rebooted and I was able to update, everything was fine after that.

    to find "Event Log" do this: Start --> Run --> [services.msc] + enter. Look for "Event Log" and see if it's disabled, make it automatic if it is, it should fix the problem like it did for me. :)
     
  15. hiddensphinx

    hiddensphinx New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS X850XT
    5.12 is very nice indeed

    3DMark05 score jumped 150 points to 8744 on a X850XT AGP!!!!!

    w00T!!!!
     
    Last edited: Dec 11, 2005

  16. Dave Silva

    Dave Silva Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Rosewill Radeon 9600XT 128MB
    ... Er, sorry for being a bother, but am I the only person who simply cannot get these drivers to run? I installed both the bare drivers and the CCC versions, made sure I had the latest motherboard AGP drivers, ran driver cleaner, and all that stuff - and the farthest I get is a black screen. I could get the drivers to work with the Control Panel version, but everything else simply did not work. I'm not certain if this is the fault of my motherboard but I'm seriously starting to suspect it is the cause of my problems. Anyone?

    I'm leery of installing a CP version I saw posted somewhere around here, because they're not officially supported, if I recall correctly.
     
  17. Foxbat25

    Foxbat25 Maha Guru

    Messages:
    1,376
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x EVGA 9800GTX`S
    Dave tell me about your bios settings,do you have agp fastwrites on and is it set to 8x or 4x agp?
    reply
     
  18. Dave Silva

    Dave Silva Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Rosewill Radeon 9600XT 128MB
    I've tried having that enabled in the bios, and the ATI control panel states that it's turned off. I've also tried 4x and 8x speeds... that didn't change a thing either. I had to reboot with VGA mode to get the screen to show (and if I attempted to change anything, the screen went black.)

    Edit:
    I went to the bios, turned on AGP fastwrites -again- (and increased the AGP memory aperture to 256MB), but before doing so I ran smartgart to test the AGP write/read functions. They seem to work now, but for some reason, Winamp doesn't show any of my old 'classic' skins. All I get is a black rectangle! Modern skins work fine... Dammit.

    Edit again:
    ... well. I tried running the fullscreen visualization, and I came back from it... I got graphic corruption, my icons vanished... yeah. I think I'm gonna go back and change those settings back to what they were now.

    Edit the third:
    I went into the bios, changed the AGP Memory setting back to 128MB, and things work fine again. Very, very odd...
     
    Last edited: Dec 12, 2005
  19. asd1301

    asd1301 Member Guru

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gto 2
    .....

    hiddensphinx ????
    i don't get it how u get 8000+ in 3dMARK 05 !???
    it's a XT pe \ 7800 GT scores ?
    how do u do that ???
    we even have the same CPU
    u got xt850
    i got the gto2 XT PE !!

    how i get only 6300 in 05 and u get 8000 ???
     
  20. pedropaulo

    pedropaulo Ancient Guru

    Messages:
    2,199
    Likes Received:
    40
    GPU:
    HD5850
    Huge increase in IQ and minor increase in speed in COD2. Nice:))
    The other games are ok not much difference.
     

Share This Page