can i not have extended desktop with sli? on XP

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce' started by barwell1992, Feb 12, 2009.

  1. barwell1992

    barwell1992 Ancient Guru

    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS gtx560ti on T260HD
    can i not have extended desktop with sli? on XP i have 2 monitors and will be geting my second card tommorow or day after can i still extend desktop to other screen in XP i have heard mixed views?


    thanks
     
  2. LinkDrive

    LinkDrive Ancient Guru

    Messages:
    4,675
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Toaster
    I too have heard mixed views on it. But if it works anything like Crossfire, then yes you should be able to enable an extended desktop so long as the secondary monitor is plugged into the master card.
     
  3. barwell1992

    barwell1992 Ancient Guru

    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS gtx560ti on T260HD
    ye i do hope it works my small 15inch is great to hold colore palets and stuf
     
  4. DSK

    DSK Banned

    Messages:
    17,917
    Likes Received:
    1
    GPU:
    HD5770/BenQ G2220HD
    Nope it does not work with SLI unless you get a cheap PCI card and run the 2nd one off that.
     

  5. LinkDrive

    LinkDrive Ancient Guru

    Messages:
    4,675
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Toaster
    What about enabling extended display before enabling SLI?
     
  6. DSK

    DSK Banned

    Messages:
    17,917
    Likes Received:
    1
    GPU:
    HD5770/BenQ G2220HD
    Yes but it may cause crashs so i'v heard never tryed it myself though he can surely give it ago though.
     
  7. LinkDrive

    LinkDrive Ancient Guru

    Messages:
    4,675
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Toaster
    It would be interesting if we could get some verification on that from someone using SLI. Enabling the extended display prior to enabling CrossfireX works like a charm, so I would imagine SLI would be comparable.
     
  8. apintojr

    apintojr Maha Guru

    Messages:
    1,175
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte RTX3070
  9. barwell1992

    barwell1992 Ancient Guru

    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS gtx560ti on T260HD
    thats quite anoying to have to turn sli off then turn other monitor on not that i need sli enabled but its just for convinience is there a way that i can like just click one thing at turns sli off and dual monitor on and visa versa ???

    im crap at programing btw
     
  10. apintojr

    apintojr Maha Guru

    Messages:
    1,175
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte RTX3070
    what i use to do was, for daily desktop use i would disable SLI and extend my desktop.

    when i wanted to game, i just enable SLI agian.
     

  11. barwell1992

    barwell1992 Ancient Guru

    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS gtx560ti on T260HD
    no a bad plan just a bit of hastle lol i dont have extended desktop all the time just if im doing CAD or 3d design or collage work and have itunes on small screen or web and work dock on big screen so i dont have to keep flicking pages
     
  12. LinkDrive

    LinkDrive Ancient Guru

    Messages:
    4,675
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Toaster
    This would be a good time for Nvidia to create NV Control Panel profiles like what there is in CCC ^_^
     
  13. barwell1992

    barwell1992 Ancient Guru

    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS gtx560ti on T260HD
    i just think its stupid that it dosent work lol i would think that because you have sli you would want more that 1 screen because of the extra horse power so y dosent it work on xp and does in vista ??
     
  14. LinkDrive

    LinkDrive Ancient Guru

    Messages:
    4,675
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Toaster
    I would say it's either because of the drivers, the 64bit interface, or the revised API. Either way, it's quite lame.
     
    Last edited: Feb 13, 2009
  15. DSK

    DSK Banned

    Messages:
    17,917
    Likes Received:
    1
    GPU:
    HD5770/BenQ G2220HD
    Basicly i'm right so go get a cheap PCI card of ebay for like £20 and problem solved.
     

  16. barwell1992

    barwell1992 Ancient Guru

    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS gtx560ti on T260HD
    cannot fit any more cards on my MOB with 2 dual slot 9800's and a X-fi only have 1 pci 1x
     
  17. DSK

    DSK Banned

    Messages:
    17,917
    Likes Received:
    1
    GPU:
    HD5770/BenQ G2220HD
    Damn that a shame dude.
     
  18. barwell1992

    barwell1992 Ancient Guru

    Messages:
    3,728
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS gtx560ti on T260HD
    ye im a bit full lol motherboard isent very well designed as it misses out the top exspansion bay and has no slot there for any think quite anoyin because they could have goten another pci slot on there
     
  19. theman7233

    theman7233 Member Guru

    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 260 216 SLi
    just get a copy of vista 64 im running sli and dual monitors no problems here
     

Share This Page