BioShock Infinite

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by S†v0r, Dec 17, 2011.

  1. Billerdo

    Billerdo Active Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD7850 1gb
    ok, sorry :)
     
  2. Dorak

    Dorak Member Guru

    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XXX
    no, sorry.
     
  3. Xcalibur2k

    Xcalibur2k Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PNY GTX 680 2GB
    Anyone having odd fps issues in fullscreen and when downsampled? I get around 80-98fps in most areas at my monitors native res(2048x1152) with windowed borderless and a solid 98-99% gpu usage with VRAM around 1300-1400MB. But if I run fullscreen native or try downsampling from 1440p I get 50% gpu usage and fps locked at 28fps. I'm also running timer resolution tweak in background.
    Going to run the benchmark utility in a minute and see what actual performance is.

    Specs:
    Win7 64
    Core i7 875k@3.5Ghz
    Mobo: Asus P7P55 WS Supercomputer
    12GB corsair vengeance pc3-10700@680Mhz
    GeForce GTX 680 2GB
     
  4. Memorian

    Memorian Ancient Guru

    Messages:
    2,989
    Likes Received:
    189
    GPU:
    Strix 2080 Ti OC
    Some optimization issues, for example the FPS dips down to 40s when you look specific doors.
    Other than that and some stutter here and there, no problem..
    The game runs above 100FPS most of the time.
     

  5. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    3,807
    Likes Received:
    379
    GPU:
    MSI Gaming 970
    C:\Users\###\Documents\My Games\BioShock Infinite\XGame\Config
    is the dir. but also make no difference aka. not helping with drops!
     
  6. Memorian

    Memorian Ancient Guru

    Messages:
    2,989
    Likes Received:
    189
    GPU:
    Strix 2080 Ti OC
    Actually the original value of poolsize as i can see is ''400'' and i don't think it can help things up if you change it.

    Unreal Engine 3 always stutters..
    I hope Unreal Engine 4 does not suffer from the same issues.
     
  7. Kaaskop

    Kaaskop Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    GPU:
    ASUS STRIX 1080A8G
    Gotta love alternate PP :D

    Normal:
    [​IMG]

    Alternate:
    [​IMG]
     
    Last edited: Mar 26, 2013
  8. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    15,838
    Likes Received:
    387
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    Funny, I've always found UE3 to run really smoothly on my setup and have never noticed any stuttering except when it was an issue with the drivers, i.e. the first few months after Kepler was launched but that affected every game not just UE3 ones. It is a relatively undemanding engine by PC standards these days, at least in its DX9 variant, so there's absolutely no reason it shouldn't run smoothly on all but the lowest spec PC.

    The DX11 version seems to have issues though as anyone who has played Batman: Arkham City will know (it launched with its DX11 mode essentially broken). I'm personally not that keen on Unreal Engine as I think it is dated even with its DX11 enhancements, mainly due to the texture streaming issues and poor anti-aliasing support in most of its games. I would hope that UE4 will fix most of those issues though and it helps that both the next-gen consoles will have 8 GB of memory.
     
  9. CalinTM

    CalinTM Ancient Guru

    Messages:
    1,556
    Likes Received:
    4
    GPU:
    MSi GTX980 GAMING 1531mhz
    Any other trick to try to reduce the fps drops while enter new areas ?
     
  10. PurSpyk!!

    PurSpyk!! Master Guru

    Messages:
    672
    Likes Received:
    7
    GPU:
    GTX 1080Ti X Sli
    Can someone post the Sli profile from the lasted Nvidia drivers 314.22?
     

  11. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    15,838
    Likes Received:
    387
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    Wow, that is such a staggering difference. The top screenshot has that ugly blurry overdone console bloom effect whereas the bottom one retains the sharpness to the extent that in comparison it's like I've put on a pair of glasses!

    I know which one I'll be using! :D
     
  12. tw1st

    tw1st Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA 1080GTX FTW ACX3.0
    wow, thats a big difference.
     
  13. jim2point0

    jim2point0 Maha Guru

    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    42
    GPU:
    Asus Strix 2080TI
    That's normal for downsampling. And unfortunately, those options don't work for some reason. Borderlands 2 actually let you scale the UI in-game, and wasn't affected by downsampling. Strange....

    I'm downsampling from 3840x1620. Imagine how small it is for me ;)

    Hint: It's this small.
     
  14. Dorak

    Dorak Member Guru

    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XXX
    Yep.

    But be careful, you can't downsample in good conditions with this activated. I don't exactly know why, i guess it has something to do with the definition and how it renders the scene, but everything is going to **** with 2160p and this.
     
  15. freeman28

    freeman28 Member Guru

    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SLI GTX 670
    There is something wrong in these pictures, because in my game the difference between the two PP modes is almost nil.
     

  16. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    16,042
    Likes Received:
    1,943
    GPU:
    AMD S. 5700XT Pulse
  17. IchimA

    IchimA Maha Guru

    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    112
    GPU:
    G1 1070

    What is this alternate PP ? somthing like Enb for skyrim ? Sorry to ask.

    P.s. My impressions on the game so far! The game is way to easy ! I mean you make money like hell the girl also gives you money and ammo ! So basicly all you have to do is click on the mouse. I feal sad that until now I haven't meet any security camera or that you can't hack the vending machines or the lock ! Always her !
     
  18. applejack

    applejack Master Guru

    Messages:
    589
    Likes Received:
    7
    GPU:
    GTX 1070 GAMING X
    alternate mode seem to lose some details along with that bloom.
     
  19. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    16,042
    Likes Received:
    1,943
    GPU:
    AMD S. 5700XT Pulse
    It's a different method for the depth-of-field effect the game uses which requires direct X 11 though I do not know technical details, better focus with less overall background blur from what I've noticed.
     
  20. IchimA

    IchimA Maha Guru

    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    112
    GPU:
    G1 1070
    is it a program or i activate it in the video options ? As right now I am playing on my laptop ! I will see my pc in the weekend when I get home !
     

Share This Page