BF3 Stuttering Fix 285.62

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by neckdart, Oct 25, 2011.

  1. c20h25n3o

    c20h25n3o New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati 5870 @ 1ghz
    Oh BTW in coop en SP the game ran smooth without any hiccups. I guess it's the massive activity and the constant and rapid changing of the environment in-game that causes the massive RAM demand.
     
  2. Jonnyboy

    Jonnyboy Ancient Guru

    Messages:
    3,598
    Likes Received:
    9
    GPU:
    EVGA SC GTX 1070
    depends on what resolution your using cause i'm on 1366*768 and have no stuttering at all but i use high settings with af x16.would like to try ultra but too lazy to even deal with testing the setting.
     
  3. kcuestag

    kcuestag Master Guru

    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980Ti G1
    There was a BF3 patch, which states;

    • Adjusted the “stuttering” encountered on some PC configurations.

    Could anyone confirm if you can now play with HT enabled?
     
  4. Zer0K3wL

    Zer0K3wL Banned

    Messages:
    3,073
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 480 850/1700/2000 h2o
    did't have stuttering before with HT enabled so i cant tell.
     

  5. kcuestag

    kcuestag Master Guru

    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980Ti G1
    I don't want to shout victory too early, but so far I have played for 5 minutes with HT enabled and I have 0 stuttering.
     
  6. johnmambo

    johnmambo Master Guru

    Messages:
    261
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte G1 Gaming GTX980
    Never had stuttering since day 1 on BF3 with HT enabled.
     
  7. Altra001

    Altra001 Member Guru

    Messages:
    191
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD HD7990
    What a headache!

    Single Player = Perfect
    Coop = Good
    Multiplayer = Stutter

    After trying everything in this post to fix my multiplayer experiance, it turned out it was my ISP and my latency configuration. Im with IINET (Australia) and I just changed my internet profile to GAMER. Stutter all gone!

    Side effect is lower download speeds, but now I can play stutter free.

    My stutter was in the form of every 10 seconds i would get about 3 quick pauses in the game. It was not until I noticed I actualy went a little side ways that this might actualy be lag. (Rubber Band)

    But for me it now appears to be fix, and with the latest patch, my mouse is nice and smooth.

    Hope this might help others, just check and confirm with your ISP if they have a low latency configurtaion.

    Thanks for everything guys :)
     
  8. RPGgamesplayer

    RPGgamesplayer Maha Guru

    Messages:
    1,475
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 2080 TI EVGA XC
    so does this patch fix the stutte?
     
  9. RPGgamesplayer

    RPGgamesplayer Maha Guru

    Messages:
    1,475
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 2080 TI EVGA XC
    well the few pauses the game gets maybe i should rephrase
     
  10. RPGgamesplayer

    RPGgamesplayer Maha Guru

    Messages:
    1,475
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 2080 TI EVGA XC
    woooooooooooow dude its been ages i just see you got the 580's sli
    welcome over mayneeee
     

  11. RPGgamesplayer

    RPGgamesplayer Maha Guru

    Messages:
    1,475
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 2080 TI EVGA XC
    i think its a sandybridge issue
     
  12. xaudiox

    xaudiox Member Guru

    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gainward GTX1080 GS
    No Problems here, before or after patch.
     
  13. kcuestag

    kcuestag Master Guru

    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980Ti G1
    It did for me, as well as my clan mate with a single GTX580 and an i7 2600k as well.

    I don't think this is a Sandy Bridge issue though, as it also happened to people with i7's from 1366 platform.

    Yep, I got them like month and half ago, for free, traded them over 6970's. :D

    I PM'ed you. :p

    Lucky then, many people were having lots of stuttering and to some it was unplayable.
     
  14. RPGgamesplayer

    RPGgamesplayer Maha Guru

    Messages:
    1,475
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 2080 TI EVGA XC
    what video settings do you play it at with your gtx 580 sli setup and is it now smooth? i disabled ht last night was smoother but still got the ocational stutter does the patch compleatly clear it up?
     
  15. kcuestag

    kcuestag Master Guru

    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980Ti G1
    The patch was released about 24 hours ago.

    I play with the Ultra preset (Which means everything maxed) except Motion Blur which I don't like.

    So that means; 1920x1080 @ Ultra @ MSAAx4 @ AFx16 @ HBAO @ Motion Blur OFF.

    Motion Blur only hits about 3-4fps so it wouldn't really matter if it's ON or not, it's MSAA what kills performance, but I'm still above 60fps at ALL times. :banana:
     

  16. RPGgamesplayer

    RPGgamesplayer Maha Guru

    Messages:
    1,475
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 2080 TI EVGA XC
    what video ram do you have? 1.5 or 3gb?
     
  17. kcuestag

    kcuestag Master Guru

    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980Ti G1
    1.5GB. The 3GB version is quite useless unless you're going for 3 monitors.
     
  18. RPGgamesplayer

    RPGgamesplayer Maha Guru

    Messages:
    1,475
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 2080 TI EVGA XC
    have you tried with beta drivers?
     
  19. kcuestag

    kcuestag Master Guru

    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980Ti G1
    Yes, and they're a lot worse to me, I'll keep 285.62 WHQL.
     
  20. RPGgamesplayer

    RPGgamesplayer Maha Guru

    Messages:
    1,475
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 2080 TI EVGA XC
    ok thanks for the information dude, could you post up a screen shot of your nvidia controle panel settings so i can give them a try, ;) i think it might be usefull to people with a sli setup
     

Share This Page