Battlefield: Hardline needs R9 290 or GTX 760 for best quality

Discussion in 'Frontpage news' started by Hilbert Hagedoorn, Feb 3, 2015.

  1. rpsgc

    rpsgc Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Sapphire RX 480 8GB
    NVIDIA, the way it's meant to be p(l)ayed™ [paid]
     
  2. f4nm4n

    f4nm4n Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    hd6850
    Don't you know ? AMD needs to clear stock of 2xx series.
    So although the comparison is not correct, it fits the purpose.
     
  3. Liquor

    Liquor Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 780tiSC Underwater
    Origin? nah, pass. BF series stopped being fun after BF2. always felt like a console port than PC game after BF2.

    Origin still doesn't run on any of my systems...the **** app crashes every time
     
  4. fantaskarsef

    fantaskarsef Ancient Guru

    Messages:
    12,524
    Likes Received:
    4,870
    GPU:
    2080Ti @h2o
    It does. I just think it's very poor because actually, the frostbite engine was developed under amd cooperation with ea. Their marketing even favored amd when the engine was first brought out... and now you need the (obviously) better amd card compared to the nvidia counterpart? :D

    If it's not to clear the stocks, it's evidence of incapacity, at least imo. Only adds to my impression of hardline.


    That's because then it basically came to consoles, and thus, was making compromises to be playable on consoles. Like smaller servers and lots of gameplay too.
     

  5. stat1cx

    stat1cx Member Guru

    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI R9 390 GAMING 8G
    Im getting 75+ fps on ultra, with 4x AA on my 660 sli, there is no need for 3 GBs of VRAM on 1080p. The game itsels is a crap, its a 100% skip.
     
  6. Ryu5uzaku

    Ryu5uzaku Ancient Guru

    Messages:
    7,110
    Likes Received:
    307
    GPU:
    6800 XT
    So in minimum similarly powered cards in high end wot. But lol if they forgot to optimize the game altogether on amd hardware I can see this being true. Else they are just being derp.
     
  7. AbjectBlitz

    AbjectBlitz Ancient Guru

    Messages:
    3,462
    Likes Received:
    2
    GPU:
    R390 1200/1720
    Must be a typo..
     
  8. Scoica

    Scoica Active Member

    Messages:
    85
    Likes Received:
    24
    GPU:
    rx 580 xxx
    the game itself is garbage, uninstalled after 10 min
     
  9. AbjectBlitz

    AbjectBlitz Ancient Guru

    Messages:
    3,462
    Likes Received:
    2
    GPU:
    R390 1200/1720
    I'm loving the game, heist mode is cool. BF purists will moan, dgaf. More multiplayer fps to play the better and the change of setting is most welcome as is more infantry focused game modes for those of us that hate the vehicle spam conquest.
     
  10. dean469

    dean469 Member Guru

    Messages:
    125
    Likes Received:
    10
    GPU:
    XFX RX480GTR @1385




    I also think this is the reason. CEO said it herself.
     

  11. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,267
    Likes Received:
    1,984
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    Pretty much this..
     
  12. Romulus_ut3

    Romulus_ut3 Master Guru

    Messages:
    689
    Likes Received:
    151
    GPU:
    AMD RX 570 4GB
    Something about those specs don't look right. The minimum specs require a HD 5770 1GB or GTX 260 896MB, however, the GTX 260 is not even a DX11 card, so how is it supposed to run the game?
     
  13. LM2014

    LM2014 Member Guru

    Messages:
    156
    Likes Received:
    29
    GPU:
    RX 6800XT
    Crap game
     
  14. Yxskaft

    Yxskaft Maha Guru

    Messages:
    1,481
    Likes Received:
    119
    GPU:
    GTX Titan Sli
    The DX11 API can support DX10/10.1 GPUs. They'll just lack the features that require new hardware, like tessellation

    The HD 4870 should be officially supported too considering the GTX 260, but perhaps it comes down to the drivers.
     
  15. stat1cx

    stat1cx Member Guru

    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI R9 390 GAMING 8G
    Not only this game is crap, but it is also unstable, i cant even finish one match without driver crashes. Today i got BSOD from this crap, time to uninstall:grab:
     

  16. rl66

    rl66 Ancient Guru

    Messages:
    3,144
    Likes Received:
    471
    GPU:
    Sapphire RX 580X SE
    lol everyone seem to had the same experience... sound more and more like a future fail.

    also, it is too much "pro american" in a world where USA is more and more on the bad side... but that's maybe what you call the "ideological aspects"
     
  17. ravaged

    ravaged Member Guru

    Messages:
    196
    Likes Received:
    2
    GPU:
    ASUS 2080 Super
    Played for three hours today with no issues whatsoever. No crashes, no stutters, just fluid gameplay. It is a pretty fun time, though we did lose just about every match, haha.

    I'm curious if they have max textures in the beta since I'm getting 120-180 FPS literally everywhere on ultra. I've set my monitor to only 100hz because my monitor looks better in other games at this hz, so it's neither here nor there, just turned off vsync to see how it performs. So yeah, not bad but a little fishy.
     
  18. ApexiTT

    ApexiTT Active Member

    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    GPU:
    780ti Sli
    I played the game in 4k and the graphics still sucked.. I was not impressed one bit.
     
  19. Aura89

    Aura89 Ancient Guru

    Messages:
    8,189
    Likes Received:
    1,286
    GPU:
    -
    woopdeedoo, no one should care....
     
  20. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,709
    Likes Received:
    679
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    It shoud be an AMD game, as all games coming on the Frostbite engine are AMDs Gaming Evolved, as they signed with AMD, and they done Mantle with em.
     

Share This Page