Battlefield - Bad Company 2

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by PirateNeilsouth, Oct 26, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WhiteLightning

    WhiteLightning Don Illuminati Staff Member

    Messages:
    29,238
    Likes Received:
    2,082
    GPU:
    GTX1070 iChillx4
    yah this sounds as a good idea, gonna do that myself.
     
  2. Reactions

    Reactions Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS HD 5970
  3. sk8zophrenia

    sk8zophrenia Ancient Guru

    Messages:
    2,322
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX1060
  4. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,794
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI

  5. sk8zophrenia

    sk8zophrenia Ancient Guru

    Messages:
    2,322
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX1060
    lol! its unbelievable how can they develop hacks for this already just after 2 days.
     
  6. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
    ya by default it was set to software sound, put it on hardware sound and it made a world of difference! completely playable now. even with my lowly dual core ;)
     
  7. klambre

    klambre Ancient Guru

    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 5870@ stock
    The XFI issue comes from BF2 times, Creative did signed with DICE a contract, that´s is why this option exist.

    This gives a lot of publicity to XFI, a lot of cards did sell with the promise of mindblowing sound in Battlefield but it turns in sound problems and lower performance.

    What does this option is enable full range sounds, is like a bass filter nothing more, and this does your card more CPU bound.

    Is to your choice, test your quad core ...

    Well, return to tests :)

    I did a test in DX9/10 in a DX11 card.

    DX9:

    -Usual shadows
    -HDAO is not working

    Anti Aliasing is not working for me ¿?

    DX10:

    -Better shadows
    -HDAO is not working

    Anti Aliasing working but in low range ¿?

    DX11:

    -Top quality shadows
    -HDAO working

    Antia Aliasing working good

    The antialiasing issue can be a ATI5000 issue, there are minimal diferences in performance, there no performance improves in use DX9/10 but a quality loss.
     
  8. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,794
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI
    and that post was not targeting YOU and nobody..just for those who think that DEDICATED servers r HACK-FREE because of admins. BULLSHT OF ALL TIMES.
     
  9. TeX_UK

    TeX_UK Ancient Guru

    Messages:
    1,953
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA 1080 FE
    Why would you buy a hack ROLF if you want to hack theres plenty of places to get them free :p .
    PS. Dont ask .
     
  10. sk8zophrenia

    sk8zophrenia Ancient Guru

    Messages:
    2,322
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GeForce GTX1060
    where? ;)
     

  11. klambre

    klambre Ancient Guru

    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 5870@ stock
    See from this point of view:

    There people that invest his free time trolling in forums, also there people that invest his free time in destroy games too.

    Punkbuster, and VAC, borns after a lot of "moaning" from PC gamers, trigged by the Battlefield1942 release.

    Before that all games was hacks free.

    If you guys dont whine nothing happens, if there people destroying the game online go to DICE forums and request assistence, moan has no end ...
     
  12. TeX_UK

    TeX_UK Ancient Guru

    Messages:
    1,953
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA 1080 FE
    Thats totally wrong VAC & PB were around years before bf1942 but now like then they dont work....
     
  13. Avefenix

    Avefenix Master Guru

    Messages:
    371
    Likes Received:
    2
    GPU:
    xfx 8800GtX
    It does happen in the most of releases of mmo/mmorpgs, the most of people try to compare that new games/mmo to the big hits like WoW or CoD, just they are scared really, and bash/trash/troll the game.

    But like i think, if you talk bad or good about me, you doing advertisement of it not?:)

    :biggun:
     
  14. klambre

    klambre Ancient Guru

    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 5870@ stock
    Yeah but the widespread was BF1942, was the game that makes big Punkbuster, maybe is not perfect but before this there nothing that prevents the hacks.

    If is not working, well, there things that you can do like report the hacks that you found to research@evenbalance.com, and/or moan in DICE forums for a definitive anticheat protection.
     
  15. Sneakers

    Sneakers Ancient Guru

    Messages:
    2,717
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 980Ti Windforce
    Tbh this game ain'tt hat CPU dependant either, not after u changed the gamesettints.ini sounddevice from software to hardware..

    Getting 42-60 fps all the time with 8x aa 16 af 1920x1200..now the 160 ping is the only thing left to fix :p


    Also the gpu utilization has went up from 23% to 70% since thursday so the patch has done something right..

    Think anyone considering changing to a quad cus of this game should seriously chill the f down and wait for new gfx drivers and patches to optimize the engine further..and ofc change from software sound to hardware sound.

    /edit oh nice found a 26 ping server, game on :p
     
    Last edited: Jan 30, 2010

  16. ElDiablo2K3

    ElDiablo2K3 Maha Guru

    Messages:
    1,302
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG Geforce GTX 295
    No problem dude, I'm too sensitive! :)
     
  17. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
    the most GPU useage ive seen is 50%? mainly around 40%. im playing @ 2048x1152 max settings. no ambient occlusion though. whereas both my cpu core's are pretty much 100% most the time.
     
  18. DF-1

    DF-1 Maha Guru

    Messages:
    1,417
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA gtx 580
  19. Sneakers

    Sneakers Ancient Guru

    Messages:
    2,717
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 980Ti Windforce
    Did u change the sounddevice settings in the gamesettings.ini file?

    I got 70% now and last time i played on thursday was 23% on both cores = quite bad compared to now.

    Atm I got AAA set to quality in CCC panel, I got 8x aa, 16x af, vsynch off and getting 55-63 fps all the time. Only issue is that the water is flickering but thats a minor thing after all it is a beta and doesn't affect the gameplay at all imo.

    As I said try the soundthing in gamesettings.ini change it to 2 or 3 for hardware acceleration and not software ( wich some say is very heavy on the cpu ).
     
  20. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,794
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI
    iam at home and as i see my setting is

    hmm its okay hu?

    EDIT: tested myself..no differnece interms of performance..back to 3

    and i sitll cant figure out what is BUGGING my system..it shows 60 fps but feels 20 fps...WTF!!!
     
    Last edited: Jan 30, 2010
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page