Battlefield 5: Graphics Options of the Open Beta + Quickie 4K Video

Discussion in 'Frontpage news' started by Hilbert Hagedoorn, Sep 4, 2018.

  1. Hilbert Hagedoorn

    Hilbert Hagedoorn Don Vito Corleone Staff Member

    Messages:
    42,098
    Likes Received:
    10,088
    GPU:
    AMD | NVIDIA
    airbud7 and fantaskarsef like this.
  2. EdKiefer

    EdKiefer Ancient Guru

    Messages:
    2,704
    Likes Received:
    284
    GPU:
    MSI 970 Gaming 4G
    It runs pretty smooth, better than alpha build.
     
  3. Robbo9999

    Robbo9999 Ancient Guru

    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    293
    GPU:
    GTX1070 @2050Mhz
    Seems like basically the same graphics options as BF1, from what I can remember. I'm expecting it to run as well as BF1 in terms of like for like settings vs fps, but perhaps just a little bit slower as perhaps they've improved graphics a little over BF1 (not talking ray tracing here).
     
  4. Yxskaft

    Yxskaft Maha Guru

    Messages:
    1,480
    Likes Received:
    119
    GPU:
    GTX Titan Sli
    Is DX12 still bad compared to DX11?
     

  5. Phill-7

    Phill-7 Active Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    9
    GPU:
    GeForce 2080Ti
    A little OC will get the performance over 60 fps for the 1080ti. Not bad. I guess I'll skip Turing for now. :)
     
  6. Dragam1337

    Dragam1337 Ancient Guru

    Messages:
    2,892
    Likes Received:
    1,736
    GPU:
    Rtx 3090 Strix OC
    It runs alot slower than bf1... in bf1 i get 60+ fps with single gpu, here i get 40.
     
    Robbo9999 likes this.
  7. Robbo9999

    Robbo9999 Ancient Guru

    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    293
    GPU:
    GTX1070 @2050Mhz
    Right, thanks for the info, well that sucks! Is there a particular setting that is more costly than the corresponding setting in BF1 then? That's gonna be a difficult question to answer unless you've done a lot of testing & a lot of like-for-like comparisons with BF1, but figured I'd ask anyway!
     
  8. H1TMANza

    H1TMANza Member

    Messages:
    44
    Likes Received:
    12
    GPU:
    EVGA 1080 Ti FTW3
    No beta benchmark review :( I sad
     
  9. Dragam1337

    Dragam1337 Ancient Guru

    Messages:
    2,892
    Likes Received:
    1,736
    GPU:
    Rtx 3090 Strix OC
    I am running identical settings to bf1... i reckon is simply geometry and asset quality being higher making it more demanding
     
  10. Krasus

    Krasus Member Guru

    Messages:
    150
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Msi GTX 1060 6GB
    Have any of you guys tried it with single channel 16 gb ram? I have i7 6700, gtx 1060 and it hovers between 40-60 fps whereas this one plays with almost steady 60 with dual channel 8gb:


    Does it really makes such huge difference between dual and single channel ram?
     

  11. ivan

    ivan Active Member

    Messages:
    69
    Likes Received:
    33
    GPU:
    2x GTX 1080ti
    Are you running the lates NVIDIA driver optimized for BF V? (assuming you have a NVIDIA card)
    399.07 I think
     
  12. Dragam1337

    Dragam1337 Ancient Guru

    Messages:
    2,892
    Likes Received:
    1,736
    GPU:
    Rtx 3090 Strix OC
    Are you being funny? It wont let you start the game, unless you have the specific driver for it...
     
  13. Dragam1337

    Dragam1337 Ancient Guru

    Messages:
    2,892
    Likes Received:
    1,736
    GPU:
    Rtx 3090 Strix OC
    Yes only having half the bandwidth, which is what you got with single channel, is going to hurt your performance..
     
    Krasus likes this.
  14. Robbo9999

    Robbo9999 Ancient Guru

    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    293
    GPU:
    GTX1070 @2050Mhz
    Hmm, sounds like I'm gonna have to turn down a few settings to run 144 fps then. Haven't decided when I'm gonna buy the new one; I'm a late starter to BF1 as only been playing it about 6 months roughly, so I might just continue playing BF1 and then buy BF V when it's on sale.

    Single channel RAM will hurt your CPU related performance really quite significantly, never have single channel RAM (if you can help it) on a gaming machine. BF 1 (and I'm assuming BF V) is very hard on your CPU, so your performance loss makes sense when running single channel RAM.
     
    Krasus and Dragam1337 like this.
  15. erho

    erho Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    11
    GPU:
    Pascal
    Game utilizes threads quite nicely:

    [​IMG]
     
    ivan and Robbo9999 like this.

  16. Robbo9999

    Robbo9999 Ancient Guru

    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    293
    GPU:
    GTX1070 @2050Mhz
    Yep, so there's 16 threads there being used quite equally. Can you remember what BF1 tops out at in terms of thread usage - how many can it use? I guess it's good if BF V can support more cores than BF 1.
     
  17. erho

    erho Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    11
    GPU:
    Pascal
    BF1:

    [​IMG]

    Total CPU utilization is a bit lower here than what you can see when it's at it's highest, but the thread-scaling will look pretty much the same anyway.

    edit: also I get a flat ~60C CPU temp with my 2700X in BFV (there's a +10C error in that Afterburner shot). In BF1 temps constantly spike up and crash down between 55-75C.

    Will be interesting to see CPU performance benchmarks of this!
     
    Last edited: Sep 4, 2018
    Robbo9999 likes this.
  18. ivan

    ivan Active Member

    Messages:
    69
    Likes Received:
    33
    GPU:
    2x GTX 1080ti
    Dead serious, I'm still at work and hadn't had a chance to update my drivers or play the new beta that's why i was asking. But i can say i was able to open the preloaded beta yesterday with the 398.82 drivers and tinker with settings
     
  19. Hilbert Hagedoorn

    Hilbert Hagedoorn Don Vito Corleone Staff Member

    Messages:
    42,098
    Likes Received:
    10,088
    GPU:
    AMD | NVIDIA
    Still looking into it, I might give it another go tomorrow. i just need to pinpoint a fixed position in the map where I can do a recording run (and not get shot all the time :) )
     
    StewieTech and airbud7 like this.
  20. Robbo9999

    Robbo9999 Ancient Guru

    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    293
    GPU:
    GTX1070 @2050Mhz
    Ah, looks like BF1 is only using 10 threads for you there, so BF V looks like it's increased it's ability to use more threads than BF1 - you had 16 threads being equally utilised in you BF V screenshot. Well, that's good news for CPU performance in BF V.
     

Share This Page