Battlefield 4 - Part 5

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by morbias, Nov 28, 2014.

  1. KissSh0t

    KissSh0t Ancient Guru

    Messages:
    7,698
    Likes Received:
    1,848
    GPU:
    ASUS RX 470 Strix
    oops.. didn't see your reply until now.

    Yes, that's what I did, I reboot the router.... it made the download speed go crazy fast too... it's amazing what rebooting a router can do!! lol
     
  2. Netherwind

    Netherwind Ancient Guru

    Messages:
    7,180
    Likes Received:
    1,214
    GPU:
    MSI RTX 2080Ti
    Want to have an FPS game on the side, reinstall BF4 + Season Pass or buy BO3?
     
  3. Brogan

    Brogan Maha Guru

    Messages:
    1,044
    Likes Received:
    3
    GPU:
    980 G1
    Reinstall BF.

    If it's just as a side game to have when you need to shoot things, you'll save yourself the frustration of having to shoot flying (lagging) opponents.
     
  4. fantaskarsef

    fantaskarsef Ancient Guru

    Messages:
    11,475
    Likes Received:
    3,461
    GPU:
    2080Ti @h2o
    Played an evening again, it's like riding a bike... still ended up 40:8 on my first round.
     

  5. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,481
    Likes Received:
    1,523
    GPU:
    GTX980 SLI
    Decided to reinstall this today, spent an age waiting for all the DLCs to install, finally get to the server browser and try to join any server at all, it loads up the game loading screen, gets to the black screen with the flashing cursor, and then CTD every single time

    Been trying to get this working for the last couple hours, tried overlay on and off, verified the game files, changed this and that in NVCP, nothing works

    But I can get on the test range, it just CTD trying to join any server at all

    Any ideas?

    This worked perfectly fine last time I played it, probably last year or early this year
     
  6. big ROBOT bill

    big ROBOT bill Maha Guru

    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    746
    GPU:
    ROG Strix 1660Ti
    Manually install and update punkbuster?
     
  7. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,481
    Likes Received:
    1,523
    GPU:
    GTX980 SLI
    Well crap, that worked lol, thanks, been on at this for ages, never thought about that as it installed PB with the game, cheers
     
  8. fantaskarsef

    fantaskarsef Ancient Guru

    Messages:
    11,475
    Likes Received:
    3,461
    GPU:
    2080Ti @h2o
    hehe yeah that game's still sensitive to PB and manual upgrades, I guess that's something necessary for every new install, even after all those years they can't get it right...
     
  9. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,481
    Likes Received:
    1,523
    GPU:
    GTX980 SLI
    I was close to uninstalling the whole game lol, thought... I`ll ask the gurus before killing it :D

    It could at least give a reason why it was CTD, like "Error Punkbuster" would have been enough to give me a clue lol
     
  10. signex

    signex Ancient Guru

    Messages:
    8,744
    Likes Received:
    144
    GPU:
    AMD FirePro M6100
    Exit MSI Afterburner and try again.

    I think i had the same issue not too long ago.
     

  11. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,481
    Likes Received:
    1,523
    GPU:
    GTX980 SLI
    Solved with punkbuster update ^^ thanks though
     
  12. romul

    romul Master Guru

    Messages:
    336
    Likes Received:
    9
    GPU:
    GTX 1070 G1 Gaming
    Almost all the issues when trying to join multiplayer
    And it doesn't work related or to punkbuster or to
    Battlelog plugin...
     
  13. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,481
    Likes Received:
    1,523
    GPU:
    GTX980 SLI
    I rarely play it, last time I fired BF4 up was last year iirc

    Doesn't seem to need the plugin for the browser anymore, had a toggle switch to play without it
     
  14. mbm

    mbm Member Guru

    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2080TI
    BF4 is still alive and kicking... hopefully years to come..
    It is still by far the best online TDM out..
    Really disapointed about BF1 :( Maybe TDM gameplay will be better. I dont know.
    Hope next BF release will be more like BF3/4.
     
  15. 0blivious

    0blivious Ancient Guru

    Messages:
    2,755
    Likes Received:
    344
    GPU:
    5700XT/ 1070/ RX580
    So, like many of you, I haven't played BF4 in about a year. After sorting out the punkbuster update (servers were kicking me) the issue I'm having now is I don't see any pings listed in Battlelog. All servers show dashes, no ping.

    I can connect to servers, but I get kicked by a punkbuster error. (I just updated it)

    I can't update Battlelog (If there is one) and I'm not sure what to try. Different browser? I see pings for other games.


    On a side note, to avoid the installation hassles of a 60GB game, I keep my BF4 installation folder on a backup drive when I'm not playing. I just move it to an SSD when I want to play again, makes install take minutes instead of hours.
     
    Last edited: Sep 12, 2016

  16. AndreasGuido

    AndreasGuido Ancient Guru

    Messages:
    4,985
    Likes Received:
    55
    GPU:
    MSI GTX 970
    Course it will, i played Bad Company 2 online not that long ago :)

    Personally ive uninstalled it and ready to move on!
     
  17. big ROBOT bill

    big ROBOT bill Maha Guru

    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    746
    GPU:
    ROG Strix 1660Ti
    I found if I start Origin first then the pings show
     
  18. fantaskarsef

    fantaskarsef Ancient Guru

    Messages:
    11,475
    Likes Received:
    3,461
    GPU:
    2080Ti @h2o
    Yeah, will do that soon too probably. Did the same with BF3 when BF4 came out, after the first week I uninstalled the older game, just for the sake of knowing I won't play it anymore.

    This time around it will be a happy ending, getting rid of Battlelog :D
     
  19. snip3r_3

    snip3r_3 Ancient Guru

    Messages:
    2,985
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1070
    I do think that Battlelog is a great idea, though it does have its quirks here and there. However, the UI, information displayed, and generally speaking, flexibility, is wonderful compared to plain old server browsers found in-game.

    Personally, having played the alpha and beta of BF1, I don't see myself picking it up. At least not until it hits a large sale or two. I don't really enjoy the game mechanic changes nor the two maps seen so far.
     
  20. fantaskarsef

    fantaskarsef Ancient Guru

    Messages:
    11,475
    Likes Received:
    3,461
    GPU:
    2080Ti @h2o
    You are right about that, in theory it would have been a great way, and I would have grown to it, wouldn't it have been troublesome browser plugins over and over, and some things not even working after years, I wouldn't have wanted to avoid it.

    They are incorporating it into battlefield.com anyhow now, but I think it's a good idea to seperate the stats from the game launching mechanic, so you can just play without bothering to have a browser running in the background that's keeping you from playing because you have to reinstall the battlelog plugin ;)
     

Share This Page