Battlefield 4 in October 2013?

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by Stone Gargoyle, Jan 31, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. freeman94

    freeman94 Master Guru

    Messages:
    306
    Likes Received:
    5
    GPU:
    MSI GTX 1070 ARMOR
    I assume, they mean GTX 660 because there isn't GT 660.
    And 3GB VRAM? HD7870 have only 1/2GB So I don't really think it's ocure

    (I play on 1680x1050, BF3 Ultra and it takes 1200-1300MB of VRAM)
    so there is + 700/800MB for BF4. So This is Good for me.

    But how about 1920x1080 users how much of VRAM is used by BF3?
     
  2. Memorian

    Memorian Ancient Guru

    Messages:
    3,099
    Likes Received:
    247
    GPU:
    RTX 3080
  3. DesGaizu

    DesGaizu Ancient Guru

    Messages:
    3,704
    Likes Received:
    70
    GPU:
    AORUS 3060TI
    Recommended means you can play at decent settings with a decent fps.

    Optimal settings is what they normally give you to play all maxed out. It was the same with bf3's recommended specs (which recommended a 1gb 560...and 4 gb of ram so quite a jump)


    EDIT:Memorian beat me to the offical pic :)
     
    Last edited: Sep 9, 2013
  4. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,495
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    think they meant performance equivalent to hd 7870. at 1080p bf3 uses almost 2gb vram, maxed. from what I've seen, bf4 will use around 2.3gb+ at 1080p maxed. That's going by the alpha charts I've seen around.
     

  5. PhazeDelta1

    PhazeDelta1 Moderator Staff Member

    Messages:
    15,616
    Likes Received:
    14
    GPU:
    EVGA 1080 FTW
    I'm using roughly 2GB or a little over on ultra in BF3 at any given time. Vram usage depends on the map.
     
  6. BamBoozleD

    BamBoozleD Master Guru

    Messages:
    481
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA GTX 670 FTW LE Sli
    Well faack. I just got another 670gtx to sli...2gb! this is bf3 all over again...where I got the 570gtx sli and it didnt have enough vram to run ultra smoothly. Memory leaks on big maps.
     
  7. BamBoozleD

    BamBoozleD Master Guru

    Messages:
    481
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA GTX 670 FTW LE Sli
    and cards Vram cap too I guess, cause I never see it go past 1600 usage on my setup on all maps, thats ULTRA / 1080p. Game utilizes what you have available it seems, but minimum for bf3 is sure 1.5, cause 1.28 on 570gtx's just wasnt enough.
     
  8. DesGaizu

    DesGaizu Ancient Guru

    Messages:
    3,704
    Likes Received:
    70
    GPU:
    AORUS 3060TI
    The alpha had about 80% of the texture missing and the ones it had were low res/ place holders sp yeah I can see the final game using over 2GB if it's there for it to use.
     
  9. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,495
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    I know mate, I'm guessing all maxed it'll easily use over 2.5gb vram. Anyway, here's the chart I was referring to for everyone to see.
    [​IMG]
     
  10. DesGaizu

    DesGaizu Ancient Guru

    Messages:
    3,704
    Likes Received:
    70
    GPU:
    AORUS 3060TI
    Hopefully I'll be on a 4670k and a 780 not long after release, waiting to see what amd bring gpu wise (if anything)
     

  11. PhazeDelta1

    PhazeDelta1 Moderator Staff Member

    Messages:
    15,616
    Likes Received:
    14
    GPU:
    EVGA 1080 FTW
    So any chance HT is working properly this go around? I know with BF3, there were issues at launch with it enabled which ended up getting fixed.
     
  12. Stone Gargoyle

    Stone Gargoyle Ancient Guru

    Messages:
    5,791
    Likes Received:
    439
    GPU:
    GTX 1060 G1
    Am I the only one here who thinks those recommended specs are a complete ****ing joke?

    Because we all own six core CPU's and graphics cards with 3GB of vram right DICE? I'm almost put off buying BF4 now and sticking with BF3 for the forseeable future.

    I'll see how the upcoming beta runs first I guess but my interest has definitely dropped off.
     
  13. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,495
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    Again, this is from alpha and subject to change, but I don't see much improvement going from 2500k to 2600k here
    [​IMG]
     
  14. KissSh0t

    KissSh0t Ancient Guru

    Messages:
    8,874
    Likes Received:
    2,803
    GPU:
    ASUS RX 470 Strix
    My computer can't play BF3 on ultra very smooth... but it plays it very good when I use Medium and some high settings..

    I hope it will play BF4......

    9___9
     
  15. signex

    signex Ancient Guru

    Messages:
    8,788
    Likes Received:
    155
    GPU:
    NVIDIA GTX 1660 Ti
    Not bad, 7970 is close to the 780. :)
     

  16. PhazeDelta1

    PhazeDelta1 Moderator Staff Member

    Messages:
    15,616
    Likes Received:
    14
    GPU:
    EVGA 1080 FTW
    Even I have issues on ultra. If a nade blows up in my face or any close proximity explosions for that matter, my fps will drop to the low 50's. But the majority of the time I sit between 75-60 fps depending on the map.
     
  17. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,495
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    That's vram usage
     
  18. signex

    signex Ancient Guru

    Messages:
    8,788
    Likes Received:
    155
    GPU:
    NVIDIA GTX 1660 Ti
    Ha! I knew that. :nerd:
     
  19. Ash

    Ash Active Member

    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX980Ti SLI
    Sounds like it might be time to update that calculator of yours and stop whining.
    Otherwise, the yearly CoD re-release with a 6 year old engine might be up your alley.
     
  20. Yxskaft

    Yxskaft Maha Guru

    Messages:
    1,464
    Likes Received:
    115
    GPU:
    GTX Titan Sli
    But on the other hand, the Phenom II X6 and FX 6100 have an advantage over their quad core brethren.Perhaps HT doesn't help much in this game.


    I don't get why people seem to be so surprised by the recommended specs though. Many on this forum have complained about the current-gen consoles holding the PC back, now when next-gen is coming it's more worthwhile for studios to invest more in their tech
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page