1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Battlefield 1

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by XenthorX, Dec 15, 2015.

  1. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    3,564
    Likes Received:
    270
    GPU:
    MSI Gaming 970
    The new patch gives me heavy fps drops to the 20s, before it was to the 40s. The graph is showing so many errors, its barely playable for me anymore..
     
  2. XenthorX

    XenthorX Ancient Guru

    Messages:
    2,570
    Likes Received:
    543
    GPU:
    EVGA XCUltra 2080Ti
    I find it hard to find any motivation to load bf1 since i played a couple round of bf4 the other day. Also , i haven't bought any DLC nor premium for bf1. Was a first for me.
     
  3. CK the Greek

    CK the Greek Maha Guru

    Messages:
    1,275
    Likes Received:
    10
    GPU:
    2x970,Gsync,3DVsn2
    Another worse patch?? Something's very wrong with these guys..
     
  4. signex

    signex Ancient Guru

    Messages:
    8,667
    Likes Received:
    118
    GPU:
    Radeon RX 5700
    Is it me or does BF1 controls feel floaty? after playing too much CODWW2 it feels really awkward... can't hit sh*t lol.

    I'm taking a break from shooters, i guess it will never be like the old days anymore.
     

  5. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    3,564
    Likes Received:
    270
    GPU:
    MSI Gaming 970
    They changed the AD-AD-AD "glitch"

    I'd say its pretty normal you feel uncomfortable after playing cod for a while. Its the same with any other shooter you play longer and get back to BF.
     
  6. XenthorX

    XenthorX Ancient Guru

    Messages:
    2,570
    Likes Received:
    543
    GPU:
    EVGA XCUltra 2080Ti
    I just can't play many other shooter than Battlefield. The last Doom was cool tho, never finished it.
     
  7. Evileh

    Evileh Master Guru

    Messages:
    249
    Likes Received:
    44
    GPU:
    Asus 2080 Duel OC 8
    The plane rapes so hardcore on cape hellas
     
  8. CK the Greek

    CK the Greek Maha Guru

    Messages:
    1,275
    Likes Received:
    10
    GPU:
    2x970,Gsync,3DVsn2
    ^^ yeap, it hurts so bad..
     
  9. signex

    signex Ancient Guru

    Messages:
    8,667
    Likes Received:
    118
    GPU:
    Radeon RX 5700
    That's true, guess i'll just have to practice all over again.
     
  10. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    3,564
    Likes Received:
    270
    GPU:
    MSI Gaming 970
    Another thing i noticed. Operations are worse for me, the 20ish fps drops and if you dont look at the action, e.g. face to the side wheres no action i have 60fps. It wasnt like this before or lets say, it doesnt feel like it, tho i have fps counter on. It just feels different. For certain Maps like Suez CQ i have solid fps.

    But something definitely feels odd, sometimes its running quite well and some things are faster like the respawn deployment. Then the same map on the same mode is horrible in fps drops, even often in CQ. Must be something with the destruction or something else going on. I tested several occasions, freshly on map, lot of destruction ,etc. but then again, i cant say for sure whats causing these extreme drops to the 20s where it was 40 before.

    Could also be a server thing. (my ping is always below 20ms, latency around 40avg) and even if nothing's going on the performance graph is coming up (new setting, "show only when problems..") and is showing for like 5 seconds.

    The patch is improving some things but for me its worse (but not always, where it was the same map/mode before, f'ing weird..) cos of the amount of heavy drops. My CPU usage is anyway like always 99%, figures.
     

  11. ramthegamer

    ramthegamer Ancient Guru

    Messages:
    3,474
    Likes Received:
    137
    GPU:
    Gigabyte GTX 970
    look at this list on origin:
    furious sister
    escalopedeturfu
    lionheart kiraly
    kodiarok
    mRyellow
    redseptember
    redRshow
    Xenthorx
    guys where are u on bf1, i dont even see 1 of them play...
     
  12. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    3,564
    Likes Received:
    270
    GPU:
    MSI Gaming 970
    God damn EA Servers are down worldwide since hours now - Origin login is at least working now and you're online. Yet you cant connect to any game servers....
     
  13. big ROBOT bill

    big ROBOT bill Maha Guru

    Messages:
    1,260
    Likes Received:
    489
    GPU:
    ROG Strix 1660Ti
    I play, but on Oceania servers :)
     
  14. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    3,564
    Likes Received:
    270
    GPU:
    MSI Gaming 970
    4 hours after my post, yes...it was working after a few hours again..
     
  15. ShadowDuke

    ShadowDuke Ancient Guru

    Messages:
    3,564
    Likes Received:
    270
    GPU:
    MSI Gaming 970

  16. ramthegamer

    ramthegamer Ancient Guru

    Messages:
    3,474
    Likes Received:
    137
    GPU:
    Gigabyte GTX 970
    i can t tell u how much better bf1 is after i got a 144hrz monitor, its just a joy to play, feels like cs go smoothness once u get 144hrz u will never ever go back to 60hrz
     
  17. big ROBOT bill

    big ROBOT bill Maha Guru

    Messages:
    1,260
    Likes Received:
    489
    GPU:
    ROG Strix 1660Ti
    Shush, you're making me jealous :)
     
  18. Kolt

    Kolt Ancient Guru

    Messages:
    1,549
    Likes Received:
    389
    GPU:
    RTX 2080 OC
    I got a cheap Pixio px277 a year ago and never looked back. What I love about BF1 is how optimized it is, so even at 1440 and ultra settings (gtx 1070) i'm almost always at or close to 144fps. It is VERY smooth.
     
  19. EdKiefer

    EdKiefer Ancient Guru

    Messages:
    2,236
    Likes Received:
    171
    GPU:
    MSI 970 Gaming 4G
    Ever since the jan turning tides patch i am getting some kind of sound glitches, its not just a cracking with explosions its like corruption of sound, which if I let it go can lock up system. I have had BF1 and BF4 since the beginning and never had this issue, its just latest patch it happening after a while of playing.
    If I alt-tab for even a sec it temporary fixes, same with new match and doesn't happen all the time.

    Was wondering if anyone else got this, as nothing was changed system wide, drivers etc.
    fps wise game seems about the same.
     
  20. XenthorX

    XenthorX Ancient Guru

    Messages:
    2,570
    Likes Received:
    543
    GPU:
    EVGA XCUltra 2080Ti
    I went from 1440p 144Hz GSync to standard 60Hz 4K, not going back :D
     

Share This Page