ATT beta version (UNICODE support)

Discussion in 'ATI Tray Tools Public Beta Section' started by Ray Adams, Oct 2, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stevvie

    stevvie Member Guru

    Messages:
    129
    Likes Received:
    2
    GPU:
    5700XT Pulse
    I just installed the new beta 1.6.9.1386 and now when I start ATT I get the error "Can not initialize ATIPDLXX library! Exiting now..." the previous version (1.6.9.1382) was working ok. I have cat's 9.4 installed on XP X64 SP2 on a Sapphire 4850. I have checked my system32 folder and have confirmed that this library is there.
     
  2. Caronte83

    Caronte83 New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ati sapphire hd4850 512mb
    @boba
    i don't know....D:

    @Mr Ray Adams

    Good Ester to you & all comunity:D
     
  3. Concorde Rules

    Concorde Rules Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD4870 512Mb 825/1075
    Oh ok.

    IMO once you've sorted out the critical bugs maybe supporting this 3rd method would be nice?

    But for the moment i'll setup my steps to be this:

    0, 20%
    50, 30%
    52, 33%
    54, 36%
    56, 39%
    58, 42%
    60, 45%
    62, 48%
    70, 100%
     
  4. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    Normal behavior. Do not worry about it :) GPU and MEM has its own steps and not all are integers
     

  5. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    This is bug of Catalyst 9.4./ Download this .dll and it to the ATT's main folder.
    http://cid-a50350ea7a969f0c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/atipdlxx.rar
     
  6. stevvie

    stevvie Member Guru

    Messages:
    129
    Likes Received:
    2
    GPU:
    5700XT Pulse
    Thanks Ray. Putting that AtiPdlxx.dll into the ATT folder fixed the problem.
     
  7. Dwarden

    Dwarden Member Guru

    Messages:
    168
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Sapphire HD7850 2048MB
    the 100% cpu usage period just after ATT starts is still happening
    (i still assume it's caused by some missing ico/binary for game/application profiles)
     
  8. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    How long?
     
  9. VuurVOS

    VuurVOS Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x HD4870 512MB (CF)
    Is it possible to write a plugin which controls the fan speed ?
     
  10. Sophosaurus

    Sophosaurus New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 11122-05-x1 512K
    Aesthetics Question :-/

    Would you mind to change the voltage limits for 3870? ATT shows values up to 1.300V while default for Sapphire dual slot is 1.327V

    I had to add my own bios default manually and it gets declared "unsafe" by ATT which could irritate the noobs.

    EDIT: Happy Easter Mr Adams! (i always forget the ceremonial dates)
     
    Last edited: Apr 13, 2009

  11. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    if ATT shows 1.300 that means - this is your limit. ATT ask driver for this table. And driver make this table from BIOS settings.
     
  12. luxy68

    luxy68 Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD5770 1Go
    Msi hd4830

    Hi Ray, thank a lot for your great job on ATT

    - Last week, I changed my sapphire HD3850 to a sapphire HD4830
    - last version 1.6.9.1386

    > No problem :
    GPU/MEM adjustement is 100% OK
    voltage adjustement is 100% OK
    Fan, is 70% ok but I put a VF700 and it's good

    _________________________________________________

    but today, I have a MSI HD4830 :

    [​IMG]

    frequency adjustment is impossible (GPU or MEM)
    and voltage adjustment is impossible too
    and cannot control fan

    it work only at 585/900/1.25v :confused:


    here the infos :

    Code:
    Display adapter               ATI Radeon Graphics Processor (0x944C)
    ______________________________
    Core Name                     
    SubVendor                     Unknown 1462
    SubDevice                     1531
    BUS                           1
    Device                        0
    Function                      0
    Base Address 0                D000000C
    Base Address 1                00000000
    Base Address 2                FDEE0004
    Base Address 3                00000000
                                  
    Bus Type Supported            PCI Express 2.x
    PCI-E Link Width              16
    Max PCI-E Link Width          16
    SMARTGART Installed           No
                                  
    Driver Version                09.4
    Release Version               8.60-090316a1-078237C-ATI
    QuadBuffer Stereo Support     No
    Catalyst Registry Path         
    System\CurrentControlSet\Control\Video\{6AB7D15D-B666-4F22-B06E-51814F83AADA}\0000 
                                  
    ______________________________
    Clock Information             
    BIOS VPU                      585,00
    Current VPU                   584,38
    BIOS MEM                      900,00
    Current MEM                   900,00
                                  
    ______________________________
    Overdrive                     
    Adapter                       0
    Supported                     Yes
    Type                          PowerPlay
    Level 0 : GPU/MEM/VDDC        667,00/833,00/1,250
    Level 1 : GPU/MEM/VDDC        667,00/833,00/1,250
    Level 2 : GPU/MEM/VDDC        667,00/833,00/1,250
                                  
    ______________________________
    Radeon PCI configuration space
        00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F  
    00  02 10 4C 94 07 04 10 00 00 00 00 03 01 00 80 00 
    10  0C 00 00 D0 00 00 00 00 04 00 EE FD 00 00 00 00 
    20  01 EE 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 62 14 31 15 
    30  00 00 00 00 50 00 00 00 00 00 00 00 00 01 00 00 
    40  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 62 14 31 15 
    50  01 58 03 06 00 00 00 00 10 A0 12 00 A0 8F 2C 01 
    60  10 09 00 00 02 0D 00 00 42 00 02 11 00 00 00 00 
    70  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    80  00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 01 00 00 00 00 00 
    90  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    A0  05 00 81 00 0C 30 E0 FE 00 00 00 00 B0 49 00 00 
    B0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    C0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    D0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    E0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    F0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
                                  
    Hardware Information          ASIC (Software) Method
    Family                        81
    Emulated Revision             2
    Gfx Engine ID                 6
    VRam Bit Width                256
    Installed memory              512
                                  
    OverDrive 5 Limits            Adapter 0
    Core clocks                   Min 335,00 - Max 700,00
    Memory clocks                 Min 420,00 - Max 1200,00
    VDDC                          Min 1,250v - Max 1,250v
    ______________________________
    FAN                           
    1                             12320080
    2                             50D30A00
    3                             5A50463C
    4                             64615F5D
    5                             51433628
    6                             87796C5E
                                  
    Video BIOS Information Adapter0
    Version                       011.011.000.001
    Part Number                   113-AB85200-100-MI
    Date                          2008/10/14 04:01
    Vram Type                     GDDR3
    ______________________________
    Multi VPU Caps                
    ______________________________
    No additional information     
    ______________________________
    Multi VPU State               
    ulActiveAdapters              1
    ulAvailableAdapters           0
    ulCurrentAdapter              0
    ulDongleCapabilities          0
    ulDongleConnection            0
    ulDongleDisplayIndex          0
    ulPrimaryIndex                0
    ulMVPUMaxFBSize               0
    ulMVPUMaxPipes                0
    ulMVPUMaxVisFBSize            0
    ulMVPUState                   0
    State Bits                     
    

    Can you help me ? :wanker:
     
    Last edited: Apr 17, 2009
  13. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    There are no way to change Voltage. You have fixed 1,250.
    As for about overclocking. I didn't test this board yet so I have no idea.
    Do you have last beta version?
     
  14. luxy68

    luxy68 Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD5770 1Go
    yes the last version


    do you think overclocking is only possible with the CCC on this MSI HD4830 ? :puke2:<--- CCC

    I never use CCC at this time ...
     
    Last edited: Apr 17, 2009
  15. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    I don't think so, but you can try CCC
     

  16. MelbourneFL

    MelbourneFL New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have exactly the same problem. ATT is the newest beta (1.6.9.1386) on a fresh Win7 beta install (started with disabled driver signature check - I pressed F8 at start). My graphics card is a Radeon 4870 1024MB with Cat 9.4. As soon as I hit the "Apply" button, the memory clock frequency doubles. As far as I can tell, the originally intended clock is applied at this moment but when I want to save the profile the double clock is saved and when I load and apply this profile my computer crashes (it doesn't matter if I check or uncheck the "Show as DDR" box).

    Under a parallel WinXP installation with an older version of ATT (1.6.9.1368) and older drivers (Cat8.12) this problem doesn't show up.

    Alexander
     
  17. Sophosaurus

    Sophosaurus New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 11122-05-x1 512K
    Have a look at this section from a profile stored with factory settings applied:

    <Feature name="CoreVoltageTarget_0">
    <Property name="Want_0" value="1241" />
    <Property name="Want_1" value="1327" />
    <Property name="Want_2" value="1327" />
    </Feature>

    The values have been same when i installed my card (Sapphire Dual Slot Silent) with original BIOS which unfortunately had the PLL divider bug.

    Unfortunately Sapphire never published a newer BIOS for this model so i grabbed another one from a Sapphire Toxic which had this bug fixed and changed some of its settings to fit my needs. The Toxic in deed runs with 1300 by default so following your explanation i now have a BIOS which pretends to run with 1327 but does not for real, right?

    EDIT: Could it be that this is the reason why overdrive does not work anymore since i flashed my card with this BIOS?
     
    Last edited: Apr 18, 2009
  18. ricerun

    ricerun New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 3870 512M
    Hi Ray,

    I am a chinese student~Recently I found ATT and I love it very much,it helps me a lot.But I have a problem today,maybe it's a bug,so I will try my best to express my problem.

    (I am poor in English)

    My ATT version is 1.6.9.1380beta,vista ultimate.ATI 3870 video card.

    I set 2 profiles:

    profile 1、2D 300GPU 500Mem 1.006Voltage
    profile 2、3D 775GPU 2250Mem 1.258Voltage (1.258 is also the Default Voltage value)

    My problem is that:the 2 profiles have the same values of Pixel Fillrate and Texture Fillrate in GPU-Z 0.3.2 when I change profile1 to profile2,and they are 4.8GPixel/s and 4.8G Texel/s.But the correct value of Pixel Fillrate and Texture Fillrate is:
    profile1 : 4.8GPixel/s 4.8G Texel/s
    profile2 : 12.3GPixel/s 12.3G Texel/s

    They are different.

    It is interesting that when I click the button "Set Default Clocks" in Overclocking pannel,the value of profile2 becomes 12.3GPixel/s and 12.3G Texel/s,correct value.

    I am not sure whether it is a bug or not,so please help me.Thanks~
     
  19. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    Man, do you play in GPU-Z? :) If your clocks applied correctly , why you bother about GPU-Z? :)
     
  20. ricerun

    ricerun New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 3870 512M
    It does have much negative effect on the game Need for Speed 12 when my video card runs at 4.8GPixel/s 4.8G Texel/s.

    a test:这个论坛能显示汉语吗?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page