ATT beta version (UNICODE support)

Discussion in 'ATI Tray Tools Public Beta Section' started by Ray Adams, Oct 2, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. The_Swead

    The_Swead Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    GPU:
    asus gtx280/4870X2
    Hi ray
    In fan controll its like 100% is 0 and 0 is 100% fan speed can this be correct or is it something on my end thats wrong ?? this is on a 4870X2
     
  2. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    Not supported yet.
     
  3. cwhowell

    cwhowell New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Visiontek HD4870
    Hello Ray, I have been using ATT for quite some time now with now problems at all, and recently I have been having a Java problem, where my Java errors out and any program using java will now work, I have narrowed it down to ATT. If I uninstall ATT everything is fine. So I am in a pickle if you know what I mean in order to use the things that use java I have to uninstall ATT. Any help or feedback would be greatly appreciated.
    Thanks, Chad
     
  4. cwhowell

    cwhowell New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Visiontek HD4870
    Here is the info that I get from the error with java with ATT running.
    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: javaw.exe
    Application Version: 6.0.110.3
    Application Timestamp: 49180bdf
    Fault Module Name: msvcr71.dll
    Fault Module Version: 7.10.3052.4
    Fault Module Timestamp: 3e561eac
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 000128fe
    OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 3c04
    Additional Information 2: 7f8a085c4e5875ea037589b22bfcd15b
    Additional Information 3: 0822
    Additional Information 4: 03baba7e97b6772126ebdb1387282ba1

    it seems strange cause everything worked fine until I reimaged my machine and started using the newest version of ATT, now I get this same error but only when ATT is running.
     

  5. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    I have no problems with java.
    Why do you think this is related to ATT?
     
  6. cwhowell

    cwhowell New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Visiontek HD4870
    Well I image my computer, then I installed all available updates to Vista, all of my drivers are up to date. Then I install ATT, everything installs fine. Once I install java, the install goes fine, but once I start to use programs that use java, like limewire and so on, I get the error. So I wrestled around with settings for a while with no luck, so I reimaged the computer and I get the same error. So I reimaged it again, but this time I installed java before ATT, and Java worked fine. Once I installed ATT java errors out every time, and so does my windows dvd maker program. When I go to the lower right system tray and exit out of ATT, everything functions correctly. If I start ATT back up I get errors everytime. I don't see how it can't be ATT. In the error that I posted in previous reply it says the fault module is msvcr71.dll. So I guess that ATT uses this file in some way that makes other programs error out, that is all I can come up with. But hey you are a lot more knowledgeable on this topic than I am, I am just trying to let you know my findings on this matter. I would appreciate any help you can give.

    P.S.
    I have also tried latter versions of ATT and all of the ones starting with 1.6 give the same error. I have also tried later versions of Java. Same thing.

    Thanks,
    Chad
     
  7. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    Just tested Limeware with ATT in memory. No problem on my system at all
     
  8. 2bornot2b

    2bornot2b Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I was wondering if anyone can tell me how to create a profile without any game executables selected. I do not want to do any overclocking, just want to have a profile for my fan settings so as not to have to manually change them every time I restart my computer. Or is there a file to edit some where that I can change the settings to what I want. Thanks for any help.
     
  9. 2bornot2b

    2bornot2b Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    This is for cwhowell. I don't know what your problems is but the file msvcr71.dll is a .net framework file from microsoft. I have had a few errors involving that file. If you install the .net framework 2.0 or above, this file doesn't get used or referenced or whatever anymore and can cause some errors. I don't know if that is your issue or not but thought I would pass that on. Also :::( this is for winxp )( I don't have vista )

    Hi you may have to rename Msvcr71 dll
    Close all programs>start Windows Explorer>scroll down to c:\ windows folder.
    Locate Msvcr71.dll
    Right click>Msvcr71.dll>Rename...Msvcr71..old
    Copy new Msvcr71 dll into c:\ windows\system
    Reboot.
    Also you nay need to register the dll file.
    start>run>type..regsvr32 msvcr71.dll >enter.
     
  10. cwhowell

    cwhowell New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Visiontek HD4870
    Hey guys, thanks for all the help. I figured out what it is. Once I installed Microsoft Visuall C++ 2005 redistributable, everything works fine now. Thanks for all the feedback on this matter it was really helpgul in troubleshooting my problem.

    Chad
     

  11. luxy68

    luxy68 Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD5770 1Go
    Sapphire HD4830

    Hi Ray,

    I've updated my HD3850 by a Sapphire HD4830 512Mo DDR3 :


    Code:
    Display adapter               ATI Radeon Graphics Processor (0x944C)
    ______________________________
    Core Name                     
    SubVendor                     Sapphire (P.C. Partner) (174B)
    SubDevice                     E810
    BUS                           1
    Device                        0
    Function                      0
    Base Address 0                D000000C
    Base Address 1                00000000
    Base Address 2                FDEE0004
    Base Address 3                00000000
                                  
    Bus Type                      PCI
    SMARTGART Installed           No
                                  
    Driver Version                08.12
    Release Version               8.561-081201a1-072271C-ATI
    QuadBuffer Stereo Support     No
    Catalyst Registry Path         
    System\CurrentControlSet\Control\Video\{A5E4197C-CC22-4ACE-A89E-F7A036E6E5EE}\0000 
                                  
    ______________________________
    Clock Information             
    BIOS VPU                      575,00
    Current VPU                   160,00
    BIOS MEM                      900,00
    Current MEM                   250,00
                                  
    ______________________________
    Overdrive                     
    Adapter                       0
    Supported                     Yes
    Type                          PowerPlay
                                  
    ______________________________
    Radeon PCI configuration space
        00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F  
    00  02 10 4C 94 07 00 10 00 00 00 00 03 01 00 80 00 
    10  0C 00 00 D0 00 00 00 00 04 00 EE FD 00 00 00 00 
    20  01 EE 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 4B 17 10 E8 
    30  00 00 00 00 50 00 00 00 00 00 00 00 12 01 00 00 
    40  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 4B 17 10 E8 
    50  01 58 03 06 00 00 00 00 10 A0 12 00 A0 8F 2C 01 
    60  10 09 01 00 02 0D 00 00 40 00 02 11 00 00 00 00 
    70  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    80  00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 01 00 00 00 00 00 
    90  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    A0  05 00 80 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    B0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    C0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    D0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    E0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
    F0  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
                                  
    Hardware Information          ASIC (Software) Method
    Family                        0
    Emulated Revision             0
    Gfx Engine ID                 0
    VRam Bit Width                0
    Installed memory              0
                                  
    OverDrive 5 Limits            Adapter 0
    Core clocks                   Min 0,00 - Max 0,00
    Memory clocks                 Min 0,00 - Max 0,00
    VDDC                          Min 0,000v - Max 0,000v
    ______________________________
    FAN                           
    1                             121F0287
    2                             50C91220
    3                             5A50463C
    4                             64615F5D
    5                             51433628
    6                             87796C5E
                                  
    Video BIOS Information Adapter0
    ______________________________
    Multi VPU Caps                
    ______________________________
    No additional information     
    ______________________________
    Multi VPU State               
    ulActiveAdapters              0
    ulAvailableAdapters           0
    ulCurrentAdapter              0
    ulDongleCapabilities          0
    ulDongleConnection            0
    ulDongleDisplayIndex          0
    ulPrimaryIndex                0
    ulMVPUMaxFBSize               0
    ulMVPUMaxPipes                0
    ulMVPUMaxVisFBSize            0
    ulMVPUState                   0
    State Bits                     
    
    With ATT rev.1374 and catalyst 8.12

    I see some problem :

    - Fan regulation is not linear :
    0% = fan at stop
    1% = quiet
    from 2% to 40% = loudest
    from 40% to 50% = more loudest
    from 50% to 100% = il it becomes linear


    - Stating ATT Bench : not working, 3 errors :

    [​IMG] = "no openGL texture compression support, please update driver"

    [​IMG] = "no GLSL support found, please update driver. Benchmark can't execute"

    [​IMG]


    Could you update ATT to support HD4830 ?

    Thank you
     
    Last edited: Dec 27, 2008
  12. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    No. Without hardware.
     
  13. Sanek

    Sanek Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x HIS HD4870 Turbo 512MB
    I just installed the latest ATT beta on Vista x64 and ATT seems to have no effect - there are no errors, but things like FPS display or vertical sync settings don't seem to work. If I run "Low Level Driver Installation" shortcut from ATT's Start Menu folder, it reports that the driver is installed, but not started. Pressing the Start button has no effect.

    [​IMG]

    I know about Vista's driver signing, but I thought that the latest beta had a workaround for this problem? I did not get any errors at all at any point, UAC is off. Is this normal or am I missing a step?

    I created a Game profile and everything, with the same end result.
    I'm trying to force vertical sync ON for a Direct3D8 application in Windows Vista Business x64.

    Thank you in advance for any help!
     
    Last edited: Dec 28, 2008
  14. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    Yes it has. Just run ATT. Low Lewel Driver Installation will not work.

    Vista doesn't have global VSync option any more. But forcing it in game profile must work. But not for 64 bit games.
     
  15. eRock9er

    eRock9er New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI X1900+XFire Master
    Hello-

    I have a X1900 and X1900CF setup which I am having a lot of trouble getting the second card to OC to the 3D profile with either CCC or ATT. I'm running Vista x64 and the latest beta of ATT. I do not see an "apply to both cards/cores" option under overclocking control. Does this mean these cards are unsupported? Crossfire is enabled and working fine.

    Any Catalyst driver release since 8.9 has had the same problem with automatic profile switching, I'm just looking for a way to get up to at least the 3D speeds on both cards. Thanks.

    -E
     

  16. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    ATT support only HD 2xxx/3xxx/4xxx boards in CrossFire configuration.
     
  17. Sanek

    Sanek Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x HIS HD4870 Turbo 512MB
    Thanks for your response!

    I tried forcing Vertical Sync for say Counter-Strike 1.6 in Direct3D mode and that seems to have no effect. I tried using the following as the start shortcuts:

    "D:\Program Files (x86)\Ray Adams\ATI Tray Tools\atitray.exe" /loadgame "Half-Life Launcher"

    That executes \counter-strike\hl.exe file.

    I set all the D3D tweaks:
    [​IMG]

    and saved the profile as Half-Life Launcher.

    Any idea what I am doing wrong?

    //Edit: I had an idea and turned on D3D "reversed rendering order" in Counter-Strike 1.6 via console command gl_d3dflip 1. As soon as I did that, I saw the ATT fps counter and vertical sync was applied. :)

    Thank you for all the help!


    P.S. If others are having the same problem, I hope this post can be of some help :)
     
    Last edited: Dec 29, 2008
  18. eRock9er

    eRock9er New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI X1900+XFire Master
    Appreciate the quick response Ray.

    Any clues as to why ATI dropped support for the automatic clock switching for crossfire in later driver releases?
     
  19. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    Sanek - I can not test it with old CS 1.6 so have no idea is it works or not.
    Are you sure you put proper .exe file into game profile? And why you start game from ATT's shortcut? No needs to do this. Just register hl.exe (including full path) and run game from particular shortcut. ATT will detect it and automatically apply all appropriate options.

    Who told you that?
     
  20. Sanek

    Sanek Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x HIS HD4870 Turbo 512MB
    I fixed it, it works now.

    The solution that made it work is to turn on gl_d3dflip option in Counter-Strike which uses a "reversed rendering order" for Direct3D. I can see the fps counter and vertical sync gets applied correctly now. All works great :)

    Thanks again for all the help :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page