ATI Tray Tools - 1.2.6.940 (discussion)

Discussion in 'ATI Tray Tools Generic Discussion' started by Ray Adams, Sep 28, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ATi7500

    ATi7500 Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R7 Graphics
    yea it's odd, and System Information shows that there isn't Overdrive support :(
     
  2. John

    John Ancient Guru

    Messages:
    16,764
    Likes Received:
    12
    GPU:
    GTX 970
    Am I missing something, or is this program not supporting the X1950XTX yet? I am not able to adjust the clocks nor the core voltage.
     
  3. ATi7500

    ATi7500 Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R7 Graphics
    just wait for the Catalyst 6.10, it will work then ;)
     
  4. Ace of Spades

    Ace of Spades Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 Asus X1950XTX in CF
    Install Catalyst 6.10 beta
    install ATT and unchech the I2C thing on setup
    Go to preferences in ATT and uncheck "limit OC range to XX %"
    Hardware->Overdrive 3
    Adjust settings.
    Apply->Enjoy OC :)
     

  5. Gamergod

    Gamergod Maha Guru

    Messages:
    1,047
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 4870 512mb
    Ray I have only just come back to ATI since having a 6800GT for 2 years. I bought the new version X1900Gt that has the new clocks, I checked with rivatuner and it confirms overdrive is not supported on my board for some stupid reason.

    So to my question, is there a way to emulate overdrive on my board?
     
  6. John

    John Ancient Guru

    Messages:
    16,764
    Likes Received:
    12
    GPU:
    GTX 970
    Thanks, I'll try that tomorrow. So this works perfectly? I've messed ALOT with ATi tool beta 16, and it has so many bugs with the X1950 that I gave it up.
     
  7. Ace of Spades

    Ace of Spades Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 Asus X1950XTX in CF
    It works for me here. I dont mess with voltages so I don thave experience in that. But the frequencies are definietly applied and it works.
    No CF support tho but maybe that will come soon :)
    If you have questions. just ask :)

    P.s: I wasted so much time of my life on ATI Tool too. Maybe I am too silly to control it, but ATT does the work :)
     
  8. Truckchase!

    Truckchase! Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    GPU:
    5870
    Hey Ray...

    First of all, thanks for the great tool, it really simplifies the whole ATI "experience".

    Second, in regard to the memory timings, what he's referring to is that the CCC Overdrive loosens the timings on the graphics memory when it ups the clocks into the "3d mode". ATT and ATI Tool both currently just leave the timings at their 2d settings, sometimes resulting in a slightly lower overclock, but better performance after all is said and done.
     
  9. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    It will be. I think ATI should update Catalyst to support their new version of 1900GT.
     
  10. John

    John Ancient Guru

    Messages:
    16,764
    Likes Received:
    12
    GPU:
    GTX 970
    Don't you have to set the stock voltages? When you disable hot key poller the card will run 2d clocks and voltages (1.1v instead of 1.4v), no?
     

  11. Ace of Spades

    Ace of Spades Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 Asus X1950XTX in CF
    Yes they do. But when you use ATI Overdrive 3, there is no need to disable the hotkey poller. It automatically writes to the 3D frequencies.
    You can change Voltage if you want tho
     
  12. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    If someone want to test beta version of ATT with new overclocking method I will post link to beat version here. I have some problems with my beta testers so I think about opened beta testing for new version.
     
  13. Praz

    Praz Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS IceQ 1900xt
    Ray
    I'll test it.
     
  14. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
  15. Praz

    Praz Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS IceQ 1900xt
    Downloaded. Thanks
     

  16. ATi7500

    ATi7500 Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R7 Graphics
    Downloaded and testing now ;)
    It has still the problem of not saving memory voltages: i have a 2D profile with minimal voltages, and a 3D one with increased voltages both for GPU and Memory...when i switch from 2D to 3D it works correctly, but when i go back from 3D to 2D, the Memory voltage remains the same as in the 3D profile
     
  17. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    I will check it.
     
  18. Ray Adams

    Ray Adams Ancient Guru

    Messages:
    4,942
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD6950
    No problem on my system. How do you check it? Can you give me steps to reproduce it?
     
  19. John

    John Ancient Guru

    Messages:
    16,764
    Likes Received:
    12
    GPU:
    GTX 970
    How do I get rid of the warning message at the start-up of traytools then? Keeps nagging me that I have hotkey poller enabled.
     
  20. puntarenas

    puntarenas Active Member

    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mad Moxx X1900XT 512MB
    Read this and toggle the checkbox:
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page