1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ATI FireGL/FireProSoftmod - Discussion Thread for new members

Discussion in 'Rivatuner Statistics Server (RTSS) Forum' started by schoko, Jan 11, 2010.

  1. lunoxododin

    lunoxododin Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 8800GTS
    Thank you all and sorry.
    All turned out to be just-on the recommended search page ID cards for my card 4670-was ID9498, I've used. Now I have not got up again, I did 8.723, 8.634 and left exactly the same. 8.85.73 is not patching due to incorrect third string.
    I started looking for another driver and found here http://www.windowsdrivers.ru/drivers/download/ati_radeon_hd_4670.html that maps 4670 have two ID - 9498 and 9490. Only I forged in INF as all at once to work! I have a FirePro! Remove the driver, put Catalyst 8.85, rebooted the PC and installed the driver "from the disk". And it all!
    Download now Viewperf and learn that I won. In 3dsmax, because Direct3D, card 5700 a bit worse than my 8800GTS (12 to 15 fps).
    Thanks for all, I happy.
    Second idea - learning possibility of Crossfire of 4670/5700 and 4890/8700
     
  2. lunoxododin

    lunoxododin Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 8800GTS
    Happiness was short.
    In 3dsmax_2012 no improvement, AutoCAD_2012 no improvement (perfomance drivers for 2012 no ruler), ArchiCAD has led to the freezing system. After resetting the system in emphasis does not see the Catalyst, the screen is at low resolution, reinstalling the driver/Catalyst has no effect.
    I give up

    Update. It was the fatigue.
    Three hour with rebooting and I have FirePro again. Two reboot for creating "Last good known state" and start to experiments.
    1. CCC I do not see. In Program files clear folder ATI Technologies.
    2. 3dsmax 2012 with Nitrous at times slower than 8800GTS. In Direct3D same as 8800GTS.
    3. AutoCAD 2012 ate offered 2011 perfomance driver and show Gooch in preferences. Lines more accurate and not flickering then pan and move.
    4. ArchiCAD 15 very unstable, freezing and swapping 80% of working time. But picture more antialiased.
    5. Starting 3dsmax and ArchiCAD is unreal - system totally swap and freeze (month ago with 8800GTS i worked with full time loaded 4 ArchiCAD 15 instances, and 1 3dsmax for periods)
    6. Overclocked core up to 10% and receive ~10% more fps in 3dsmax

    And finally viewperf:
    [​IMG]
    very, very slow for same 5700
     
    Last edited: Jan 7, 2012
  3. roocoon

    roocoon Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Good to see some activity on this again.

    Using any version (including the working 8.723) on a laptop (mine has an HD 4670, RV730 chip -- equivalent to a FirePro V7750), do any of you get DXVA acceleration?

    OpenGL improvements are fine but, for me, not to the expense of losing DXVA.
    Is it just me or is the patch affecting everybody?
     
  4. CADCAT

    CADCAT Master Guru

    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD5870 1GB GDDR5
    @roocoon

    you are right, but let's wait for the new script from schoko, maybe the problem is gone then..
     

  5. Townes

    Townes New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    radeon 6850m
    Hi everyone,
    i am planning to buy a notebook for my wife, she will use it for basic CAD and 3d-modelling (she will use her desktop wit a quadro still) and there is guite good offers for core I-7 laptops, for example with an ati 6650m or a 6850m.
    She does 3dsmax, rhino and Autocad mainly, if not exclusively...

    Any experience on softmodding those 6650 or 6850? Or any advice? Maybe like "stay away from them if u wanna softmod?"
    I know this is a serious softmodding-thread, and if u don't want general questions here, just tell me to F*** o** and i will....

    Thanks anyways...
     
  6. CADCAT

    CADCAT Master Guru

    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD5870 1GB GDDR5
    @Townes

    Both cards are renamed 5xxx cards.. You could try 8.723 driver which works for me with Mobility HD5870.. But we are waiting for a new patchscript for newest driver which should work much better with 5xxx and 6xxx series.. But it depends all on schoko who is the mastermind behind these patches ;)
     
  7. slon1024

    slon1024 New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PowerColor HD6950 2Gb
  8. CADCAT

    CADCAT Master Guru

    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD5870 1GB GDDR5
    Very interesting, but I think flashing FirePro bios only works with a very small amount of cards like the 6970/6990m..

    Also these two cards are "real" 6xxx series while 6650m and 6850m are only renamed 5xxx cards.. Shame on you AMD for tricking your customers.. :biggun:
     
  9. Rekka3000

    Rekka3000 New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    6970 / 4870x2
    Hey all,

    wondering if schoko has received the new card to test the drivers out on? Any news? :)
     
  10. maumau

    maumau New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD HD4500
    Hi all. I am trying to perfom the softmod to use it with Solidworks 2010 and a HD4500 > FirePro V3750. I had done this before when I had XP without problems (but using Solidworks 2008) and now it's not working. The drivers I am using are: FirePro_8.634_Win7x32_86102

    I have read several times the softmod tutorial and I believe I got everything right.

    GPU-Z and Device Manager both show the mod is working but Solidworks Rx is showing me Generic GDI. I have used DSEO to digitally sign the driver, but it's still not working.

    Any suggestions?

    Thanx in advance. :)

    ///

    I used the latest FirePro driver and I have RealView graphics in solidworks. Yay.

    What I'm still missing is the CCC taskbar. I think I saw some posts here about that. I'll give them a read.
     
    Last edited: Jan 28, 2012

  11. dassoubarna

    dassoubarna New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI Radeon HD 550v
    @maumau

    If you want to install CCC after installing the new patched driver, you must have to edit the all "msi" with Instedit (http://www.instedit.com/) or orca as stated by schoko in the previous page.

    @soko and @cadcat

    I think my card is now fully functional with 8.723 driver and 8.53 CCC.

    [​IMG]
     
  12. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    @dassoubarna

    ATTENTION: most LCD monitors haven't 10-bit (= 1 billion colors; 1024 grays per channel) color support but any CRT monitor has 10-bit because CRT has unlimited colors. :)
     
    Last edited: Jan 29, 2012
  13. maumau

    maumau New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD HD4500
     
    Last edited: Jan 29, 2012
  14. maumau

    maumau New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD HD4500
     
  15. jpcc

    jpcc Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R7-260X 2GB
    Hello, I would use my "HD6770" (0x68BA) as a FirePro v5800, someone could give me a light?
     

  16. CADCAT

    CADCAT Master Guru

    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD5870 1GB GDDR5
    Sorry not possible atm.. Wait for new patchscript..
     
  17. maumau

    maumau New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD HD4500
    anyone else loses the ability to hibernate under windows 7 when using the patch? when i chose to hibernate, the system starts the process, the hard drive flashes (i suppose it is writing) but the CPU never fully shuts down, but the monitor does.
     
    Last edited: Feb 10, 2012
  18. Rekka3000

    Rekka3000 New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    6970 / 4870x2
    I wish we would get some more news on the script. My anticipation is high :(
     
  19. slon1024

    slon1024 New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PowerColor HD6950 2Gb
    @CADCAT , @schoko
    What doing atikmdag.sys ? It's core of driver or he need only for recognising video card?
    If I install new FireGL/FirePro drivers and replace atikmdag.sys on patched from v8.723 it's will be work with HD 6ххх cards?
     
    Last edited: Feb 12, 2012
  20. CADCAT

    CADCAT Master Guru

    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD5870 1GB GDDR5
    I think atikmdag.sys is the main part of the driver.. As stated a few times we have to wait until schoko releases a new version of his patch script!
     

Share This Page