ATI EEU PnP start/stop failed

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section' started by streetwolf, Aug 3, 2015.

  1. streetwolf

    streetwolf Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Nitro R9 390 8GB
    Getting this in my Event Log when I boot up Windows 10. I know others are getting this too but so far I haven't seen an explanation about the error or how to fix it.

    Running 15.7.1
     
  2. CZLight

    CZLight New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 290x
    Same here. Huge artifacts on destkop. Running Windows 10 15.7.1 drivers.
    Same thing on 15.7.0 on Windows 8.1
     
  3. streetwolf

    streetwolf Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Nitro R9 390 8GB
    Think I found the way to get rid of the error message. Here's the Registry entry that seems to control it. It took me two restarts of Windows to lose the messages. Could be they were older leftovers.

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AMD\EEU]
    "LogOutputERecord"=dword:00000000 <-------- Default is one. I changed it to zero.
    "MRUListPersistence"=dword:00000001
    "EeuOsVersion"=dword:00000005
    "DppeConf_Version"=dword:00000002
    "DppeConf_PXBitFields"=dword:00000000
    "DppeConf_PPBitFields"=dword:00000001
    "EeuStartFinish"=dword:00000001
     
  4. St0RM53

    St0RM53 Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7970M
    same problem here mate, i'll try your workaround :)

    edit: your workaround just disables the logging i believe..what's the point then if the problem will persist? I believe it causes my system to freeze on mine..
     

  5. spajdrik

    spajdrik Maha Guru

    Messages:
    1,303
    Likes Received:
    10
    GPU:
    AMD Radeon RX11Vega
    I get this also, but i don't experiencing any issue. When checking for this error message, it's been known for years on various windows version. Will be hard to fix, if ever.
     
  6. EasyGoingPat

    EasyGoingPat New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Onboard graphics
    I too am encountering this error. On my machine, it appears to be causing the system to reboot when I shut down. It also sometimes reactivates the log-in screen when I try to sleep the PC.

    Did anyone find a solution for this?
     

Share This Page