ATi demos - compatible problems

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce' started by ricardonuno1980, Jul 28, 2012.

  1. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    I can't run or I get graphics problems some ATi/AMD-ATi demos on my GeForce cards due to the lack of patch. :(

    List of demos - compatible errors/problems:
    Leo / Radeon HD 7900 demo: lack of lights on my current GTX 480
    March of the Froblins / Radeon HD 4800 demo: cannot run due to error on my current same card
    All Radeon X1800 demos: cannot run due to errors on any GF card (min SM 3.0)
    Ruby: Dangerous Curves / Radeon X850 demo: cannot run due to error on my old 8800GTS640 and 9800GT 1GB (due to non-NV40 chip - no chips added for patch yet :confused:) (except I can run on my 6800Ultra AGP :))
    All Radeon X800 demos: cannot run due to errors except I can "Subsurface Scattering" demo but SSS are missed on any GF card (min SM2.0 or 3.0)

    These compatible problems aren't fixed yet... :confused: :confused: :bawl:


    -> Guy can fix error to put patch for "A New Dawn" demo on AMD-ATi DX11 card. GRRR! :mad4:
     
    Last edited: Jul 28, 2012
  2. clawhamer

    clawhamer Ancient Guru

    Messages:
    2,576
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 780 Classified
    Does this have something to do with CRT monitors? :3eyes: :confused:
     
  3. IKnowJack

    IKnowJack Member Guru

    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX470
    want AMD/ATI demos...get an AMD/ATI card...simple...

    some of these older ati demos cant be patched...the hardware had a fixed function pipeline back then..so the demos where written to look for and run on certain hardware that no longer exists on these new programmable gpus
     
  4. BlackZero

    BlackZero Ancient Guru

    Messages:
    8,879
    Likes Received:
    478
    GPU:
    RX Vega
    [​IMG]
     

  5. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    ok but you change ANY type of monitor but you cannot run demos! :p But I would change to or add new AMD-ATi card then I would can to run demos.

    I like too CRT monitor and also OLED due to no motion blur issue!!! :D
     
  6. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,118
    Likes Received:
    1,902
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    I played with few ATI demos not so long ago and i was able to play most of them.

    LEO works in educational mode (expect by some new shadow technique)
    Ruby Whiteout ok
    Froblins ok
    Mecha ok
    Ladybug ok
    HK-2207 ok



    I checked for few more, but i see most older/legacy are missing error404 - not found..
     
  7. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    I also can run these demos (except LEO works in Educational mode only) in past year. :)


    I also got error (few demos missed X1800, X850, X800 demos...). ;) But try to search in Google. :)
     
    Last edited: Jul 30, 2012
  8. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,118
    Likes Received:
    1,902
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    I just tried chimp 9800pro and it works too,

    http://i.imgur.com/KZxes.jpg

    [​IMG]

    but in that subsurface scattering test it looks the same subsurface on or off.
     
  9. WhiteLightning

    WhiteLightning Don Illuminati Staff Member

    Messages:
    28,807
    Likes Received:
    1,661
    GPU:
    GTX1070 iChillx4
    jeez , what do amd have with monkeys ?
     
  10. Turok

    Turok New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    16GB
    Ati Gargoyle and Dogs screensaver

    Hi all,
    Coming from Ati, I got 2 sli GTX 680 for free.

    My system is working perfect, but my favorite 2 screen savers , do not work!

    Ati Gargoyle and Ati Dogs

    The only way they worked is by using 3D anlayzer and choosing :
    emulate other DX8.1 caps or emulate pixel shader caps or emulate bump map caps or emulate cube maps, but this is useless as I need it to run as a screensaver.
    I appreciate any help on how to make them work.
     
    Last edited: May 16, 2014

  11. PhazeDelta1

    PhazeDelta1 Moderator Staff Member

    Messages:
    15,616
    Likes Received:
    14
    GPU:
    EVGA 1080 FTW
    They code their drivers. :D
     

Share This Page