ATI Catalyst 12.11 Beta 11 Modded driver For Legacy GPU

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by dellon132, Dec 27, 2012.

?

ATI Catalyst 12.11 B11 HotFix 11.01 Thoughts

  1. AMD HD 5000 and 6000 Users (GOOD)

    9.6%
  2. AMD Legacy GPU Users (HD 2000-4000) (GOOD)

    41.1%
  3. AMD Previous Legacy Mobility Users (Old GPU's) (GOOD)

    8.9%
  4. AMD Switchable Graphic Users (GOOD)

    6.2%
  5. AMD HD 5000-6000 Mobility Users (GOOD)

    8.2%
  6. AMD Legacy Mobility Users (HD 2000-4000) (GOOD)

    16.4%
  7. AMD HD 5000 and 6000 Users (BAD)

    0.7%
  8. AMD Legacy GPU Users (HD 2000-4000) (BAD)

    6.8%
  9. AMD Previous Legacy Mobility Users (Old GPU's) (BAD)

    4.1%
  10. AMD Switchable Graphic Users (BAD)

    6.2%
  11. AMD HD 5000-6000 Mobility Users (BAD)

    1.4%
  12. AMD Legacy Mobility Users (HD 2000-4000) (BAD)

    6.2%
Multiple votes are allowed.
  1. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Ok, I want you to start GTA IV, then alt and tab out or minimize then lauch a 1080p Video on Youtube. Post your results afterwards.
    https://www.youtube.com/watch?v=PsrPTpg6mNo
     
  2. Menpower

    Menpower Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC
    Last edited: Aug 10, 2013
  3. Ruslu

    Ruslu Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GeForce GTX 760
    BF3 working well on 12.11 V10.2.
    After using the CF switch, GPU-Z reports CF off, but BF3 uses both GPUs.
     
    Last edited: Aug 10, 2013
  4. thomas___

    thomas___ New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    5700
    hi,
    after updating from "ATI Catalyst 12.11 B11 HotFix 10 Preview 4 V10.3 Legacy Driver" to the latest my controlpanel looks like this:
    [​IMG]

    :bang:

    all options gone :bang:


    what can i do?
     

  5. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Ahh you're using chrome. Try it with Firefox instead. You should see artifacts if it's the same bug I'm trying to find a workaround for.


    Interesting, What about Catalyst Control Center?
     
    Last edited: Aug 10, 2013
  6. Ruslu

    Ruslu Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GeForce GTX 760
    CCC shows 2 adapters.
     
  7. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    I recommend installing the latest Previous Stable Build of the 12.11 Modded Legacy Driver. You can find it in the link below. For future reference you can find previously released build on the Front Page. Under the Download Link of the Latest Build.

    Other Thoughts the 13.8 Modded Legacy Driver is still being work on so bugs such as the one you posted in your previous post still currently exist. However in the next release I will attempt to fix this issue, so hopefully you may regain Catalyst Control Center in 13.8 V4.3.

    Previous Builds
    The Dowload Link to Previous Builds
    can be found here

    Ok, Thanks, do you by chance know any games that disable Graphic
    enhancement in your Crossfire Setup? Flux mentioned Skyrim disabled features like Bloom however after using the tool he was able see Bloom in Skyrim. So if you do have Skyrim installed I would like you to perform that test for me.
     
    Last edited: Aug 10, 2013
  8. thomas___

    thomas___ New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    5700
    thanks, installing. but latest version looks very smooth and fast yet :)
     
  9. Ruslu

    Ruslu Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GeForce GTX 760
    Currently the only game, that I have installed, is BF3, so I don't have the chance to test anything else.
     
  10. masterchan777

    masterchan777 Master Guru

    Messages:
    261
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070 OC
    @dellon132 v4.2 is very unstable in comparison with V4, the v4.2 drivers crash very frequently with my 4870X2 on Win8 X64 especially with OpenGL applications, with CFX on or off whereas V4 seems to be much more stable.
     

  11. Ruslu

    Ruslu Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GeForce GTX 760
    I also tried NeoTokyo, which is a HL2 mod based on the Source engine, and that game also uses both GPUs even if I turn CF off from the switcher.
     
  12. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Well the Crossfire Switcher isn't to disable Crossfire but to allow Crossfire Users
    to access Single GPU features when playing games that have graphical optimization disabled on a Crossfire Setup. I recommend Testing the Switcher with those games instead to see if they get enabled.
     
  13. Ruslu

    Ruslu Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GeForce GTX 760
    Then I completely misunderstood the whole point of it. :D :bang:
     
  14. IFPMaximus34

    IFPMaximus34 Member

    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati mobility radeom 4300
    hi dellon i found were the bug come from not showing the powerplan its from you c7xxx.inf
    cause other drivers like legacy official have powerplan i think when you tried deleting not useful thing on inf could cause that accidentally?
     
  15. Menpower

    Menpower Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC
    Here is the result trying to run a youtube video when a game showing artifacts

    http://gyazo.com/094819434385e12ed97f757cd377c3b6
     

  16. fLuXuS

    fLuXuS Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 4870X2 WC
    Any of you users of HD4870X2, have MW3?

    I'm getting nuts because of the fps fluctuation on Native quality setting.
    I can play Metro maxed out, BFBC2 on max too, Skyrim on ultra w/ shadows on high.

    But... MW3 is a old game, running a old beated engine, and still, lot's of tearing, fps drops, with and without AA same fps, same drops.

    I just don´t know what to do.. I've installed Kev's, all of Dellon's and oficial ones w/ cap profiling.

    Sys Specs: (I know it's aged, but still a capable machine)
    CPU and VGA are watercooled.

    CPU: Intel® Core™2 Quad Q6600 @ 3.6 GHz (prime stable)
    RAM:4GB OCZ PC2-6400 SLI-Ready @ PC7200
    GPU: Sapphire HD 4870X2 + EK WB

    PS: I've uninstalled KB2670838, just to be sure.
     
    Last edited: Aug 10, 2013
  17. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    UPDATE For x64Bit Users
    This update is a performance update meaning
    it will either affect performance negatively or
    positively.

    Notes:
    -Updated Driver as an attempt to improve performance
    in Dx11 and Dx9 games.
    -Updated driver as an attempt to fix bug resulting in
    Application Crashes.
    -Attempts to fix missing Power options for mobility Users.
    -Added the latest version of the Dx9 Switcher to the package
    in which it contains the following fixes, Crossfire Switcher not
    being applied even though it displayed as enabled and disabled.
    Along with a Flash Player Switcher bug where the Flash Switcher
    also never gets applied.

    Here is the Download Link:
    AMD Catalyst 13.8 Beta Modded x64Bit Legacy Driver V4.3
     
    Last edited: Aug 11, 2013
  18. Ruslu

    Ruslu Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GeForce GTX 760
    Will it also include a fix for the Multi-GPU clock bug?
     
  19. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Things such as?

    I will try to get the driver to work as it did in the previous 12.11 V10.2 legacy modded driver.
     
    Last edited: Aug 11, 2013
  20. Ruslu

    Ruslu Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GeForce GTX 760
    So far so good with V4.3, Multi-GPU clock bug seems to be gone now and overall everything is looking stable.
    Going to do some further testing during the night.

    EDIT: CF doesn't work with my 4870 X2, couldn't get it switched on as well.
     
    Last edited: Aug 11, 2013

Share This Page